Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2012, 10:13 AM   #11
Dvla
Junior Member

Dvla's Avatar

Default Re: Potreban program za 'Chop sample'

Evo ovako. Ideja je sledeca. Posedujem dosta muzike '60tih i '70tih i nalazim da u dosta pesama ima odlicnih sekvenci za semplovanje. E sad, nije to klasichno semplovanje da uzmem npr. 4bar drum loop i onda na njega dodajem stagod.
Hocu da isecem celu traku na kratke sekvence (slices) i da imam sve slajseve na midi klavijaturi i da pritiskom na random dirke pravim sekvencu od 5-10 sekundi koja kada se odsvira ima neki smisao.
Zbok toga mi je potreban instrument u koji bi loadovao celu traku, odradio slice cele trake (te slajseve bi usput editovao tj. produzavao ili skracivao).
Nemam ideju koja bi to traka bila nego bi trazio sta bi moglo interesantno da zvuchi pa mi upravo zbog toga treba instrument koji to brzo radi.
Nesto poput ovoga.

http://www.youtube.com/watch?v=T5uMctGxJwI
Dvla is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 10:21 AM   #12
Dvla
Junior Member

Dvla's Avatar

I kao rezultat se dobije ovo: http://www.youtube.com/watch?v=JqiGYpvxt7A

Fenomenalna ideja!
Dvla is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 11:57 AM   #13
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dvla View Post
Evo ovako. Ideja je sledeca. Posedujem dosta muzike '60tih i '70tih i nalazim da u dosta pesama ima odlicnih sekvenci za semplovanje. E sad, nije to klasichno semplovanje da uzmem npr. 4bar drum loop i onda na njega dodajem stagod.
Hocu da isecem celu traku na kratke sekvence (slices) i da imam sve slajseve na midi klavijaturi i da pritiskom na random dirke pravim sekvencu od 5-10 sekundi koja kada se odsvira ima neki smisao.
Zbok toga mi je potreban instrument u koji bi loadovao celu traku, odradio slice cele trake (te slajseve bi usput editovao tj. produzavao ili skracivao).
Nemam ideju koja bi to traka bila nego bi trazio sta bi moglo interesantno da zvuchi pa mi upravo zbog toga treba instrument koji to brzo radi.
Nesto poput ovoga.

http://www.youtube.com/watch?v=T5uMctGxJwI
Ali koliko sam shvatio iz tvog posta ti trazis nesto automatizirano? Mislim da tako nesto u ovom smislu neces naci.... Ono sto ti trazis je klasicno sempliranje i igranje sa semplovima pa nisam siguran po cemu je za ovo sto zelis napravit potrebno nesto "posebno" ili "drugacije", "brze"... Samo zato sto zelis potrositi manje vremena na experimentiranje i doci brzo do rezultata? To te pitam jer mi se cini da si dobio odgovor na pitanje... Samo sto ti nikakvi automatski sliceri neće pomoći, nego mora? sam rezuckati pjesmu i loadirati u sampler.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 03:11 PM   #14
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ja sam najchesce slajsovao u recycle pa onda u reason-u, a u poslednje vreme u cubase-u dupli klik na traku pa insert/edit hitpoints...normalno prvo nadji tacan bpm lakse za secenje posle, i kad slajsujes onda ubacis u groove agent... samo sto mora da podeshavas grupe na "padovima" da bi ti rasporedio sample... eo ti tutorijal...

nego ljudi mali off, mene ovde hebe jedna druga sitnica, imam padkontrol, i kad ubacim sample i sve to, na padkontrolu kad "cukam" ili jedan pad prekida drugi tokom pustanja, ili sluzi samo za toggle triggering, nikako ne mogu da postavim npr kao klasican MPC jednom udaris pad, on pusti sample koliko god traje, dok ti na ostalima mozes da cukas ritam da ne prekida prvi sample, ako me razumete pomagajte gde to moze se podesi...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 03:45 PM   #15
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dvla View Post
za te stvari ti je najbolji Ableton Live zato što kada izmarkira tranzijente na numeri možeš u real time da puštaš svaki na koji klikneš dok ti npr ide neki loop ispod...i onda samo chop pa prevučeš taj slice u glavni prozor...evo nađoh video(gledaj od 6.41):

Last edited by DADDY Z; 30-08-2012 at 04:31 PM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules