Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2012, 04:34 PM   #1
rale_
Member

rale_'s Avatar

Default "The Static - Every word"

U pitanju su moji jako dobri prijatelji...

Misljenja....please... Ima li ovakav mix smisla uopste?

http://www.youtube.com/watch?v=eCezGqZt3sE

Pozdrav
rale_ is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 05:04 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: "The Static - Every word"

Čika Rale, pretpostavljam da je ovo tvoj rad...

Ne znam da li sam ikad ikome ovde to rekao, ali evo kažem: P E R F E K T N O!

Jedina mikro zamerka je reverb, NE količina, to mi se opako sviđa, već imam utisak da bi neki "skuplji" tu legao mnogo lepše... ...ili sam samo fan Lexicona pa kenjam... Neki PCM 70 ili 480-a-like plug...

(Da vidiš sad kad jeste, pa se izblamiram..)

Ne to je ne važno, poenta je tu. Sve je zaista izvrsno urađeno! Ako možeš da odaš koju tajnicu, koji bubanj je to, kakve gitarice itd...

Poz'

P.S. čika Muzzy, obrati pažnju na ovaj mix, pazi doboš i đitre, a sve "prolazi" sjajno...uh, čovek UBIO, sve kako treba...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 05:14 PM   #3
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Slusam, slusam

Nikad ne bih stavio ovakav reverb na bubanj. Previse vestacki.
Ali miks... vrh! Odlcini su bubnjevi! Ako bi bio rad da malo pricas o tome bio bih ti bas zahvalan!

poz!
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 06:23 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ehhmm...
Slusam na Mac laptopu - to mi je glavno pomagalo za slusanje dobrog miksa (umesto nekog tranzistora ili radija u kolima) - ako na njemu izlazi sve, onda je ok!!

- Kik mnogo jak, ne radi mi njegov EQ, mnogo je siljat i dominira pesmu (a nebitan je za pesmu)

- Akusticne gitara (?) ne cuje se uopste..?? Treba mnoogo jace..gledas video , covek svira a nema je !! Kao neki glupi playback nepostojeceg instrumenta!!??

- i bas gitara ne izlazi uopste. cuje se samo ona tanka gitara, bubanj (ubija) glas i klavijatura...

- vokal super odradjen, dobar engleski za nase krajeve...

- generalno mi fali neka donja srdnja frekvencija u nekom instrumentu / instrumentima da poveze sve...ovako ne zvuci kao celina (kad se uporedi sa inostranim produkcijama istog zanra)

- ali..nije lose ! Idemo dalje !!

PS - to sto se BigBockie odusevio - pokazuje da je jos uvek u Ex-Yu zvuku i produkciji !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 07:52 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

DaBear, pusti ljude da sami prosude šta ko radi, molim te!

Nije valjda da nemaš pametnija posla od komentarisanja tako "zaostalog" Big Bockie-a...???

Big Bockie je čovek na svom mestu i veoma lepo prati i radi sve što se događa, i novo i staro i nije fašizoidno nastrojen prema svemu što nije samo "top-10" muzika.

A slušaš na prdavcima koji imaju spektar od 200Hz i onda pričaš šta je gde loše...a da je na rumunskom pevano, već bi orgazmično opisivao detalje u produkciji i "hook"-ove... ...ali ti si veliko ime srpske, čak i jugoslovenske produkcije, pa neću sebi da kvarim sliku o tebi jer zaista poštujem tvoj rad!

Old 13-08-2012, 08:28 PM   #6
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Meni mix odlican! Odlican rad. E sad, zamerki uvek ima I sam svoje vazem po 300 puta i to radim i drugima

Pesma je ok, da ne ulazim previse u autorski deo - malo bi moglo, aj da kazem, modernije da zvuci.

Ono sto mi negde smeta je previse ambijenta na bubnjevima i previse visokih i ostrine na cinelama - kad snimas/mixas digital to je uvek problem. I sam se mucim s tim svaki put

Gitare bi mogle malo agresivnije da zvuce mozda? Bass mozda malo vise definicije i jacine u mixu da bi sve deblje zvucalo

Sve u svemu odlican mix rale - pozdrav!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 08:33 PM   #7
rale_
Member

rale_'s Avatar

DaBear,mislim da vasa recenica "kad se uporedi sa inostranim produkcijama istog zanra" ne pije vodu iz sledecih razloga....

Sve ovo je odradjeno jako brzo...snimljeno za jedan dan i sledeci "mixano"...akusticna gitara je imala zice predvidjene za elektricnu 0.8,prokuvane pre snimanja,dzitra sa nekog digitech procesora,glas Violet B.Knight,bass direkt...svi preampi sa neke Yamahe MG pa u Deltu Lt.... Iskreno,sumnjam da bi se iko sa zapada usudio da ovaj zanr muzike snima sa ovim spravama....Poredjenje nema smisla....

I naravno...uvek moze bolje...i bice...!!!

Bockie, sve je ITB,waves API,La2a,1176 i naravno PCM native (jbg,izblamirao si se.. ),nista drugo nisam koristio...

Pozdrav ljudi...
rale_ is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 08:55 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by rale_ View Post
DaBear,mislim da vasa recenica "kad se uporedi sa inostranim produkcijama istog zanra" ne pije vodu iz sledecih razloga....

Sve ovo je odradjeno jako brzo...snimljeno za jedan dan i sledeci "mixano"...akusticna gitara je imala zice predvidjene za elektricnu 0.8,prokuvane pre snimanja,dzitra sa nekog digitech procesora,glas Violet B.Knight,bass direkt...svi preampi sa neke Yamahe MG pa u Deltu Lt.... Iskreno,sumnjam da bi se iko sa zapada usudio da ovaj zanr muzike snima sa ovim spravama....Poredjenje nema smisla....

I naravno...uvek moze bolje...i bice...!!!

Bockie, sve je ITB,waves API,La2a,1176 i naravno PCM native (jbg,izblamirao si se.. ),nista drugo nisam koristio...

Pozdrav ljudi...

Ma snimaju i ovde tako brzo i miksaju tako brzo i na istoj ili slicnoj takvoj opremi...nema vise snimanja po 10 dana za pesmu i miksanja po 7 dana u skupom studiju za svakoga !!
Po meni bi sve moglo da se popravi samo sa balansiranjem - to je najjaca alatka u studiju !!

Boki - opusteno !! zasto se odmah "przish" na kritike..opusteno..

Ne zaboravi da 90% slusalaca slusa muziku na crappy laptop zvucniku - on je novi Auratone !!! Samo je balans u pitanju (i izbor reverba i eq na bubnju) sve ostalo je dobro !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2012, 12:35 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

To nije kritika i ne "pržim" se, sa izuzetnom pažnjom bih saslušao konstruktivnu kritiku, ali to je bilo proizvoljno i sa lošom namerom, ali ne ulazim u razloge za "loš" dan, nedelju, godinu, deceniju...

Ovo nije sajt i mesto na istom koje posećuje "90% slušalaca"...

A ja i dalje tvrdim da je ovo definitivno jedan od najbioljih snimaka (kojom god tehnikom) u poslednje vreme i žanru ovde, pa nek su tamo i "prozori od marmelade" (a nisu!!!), i nije mi jasno zašto nešto što je evidentno vrlo dobro, mora da se fekalizuje, jer je odavde!

NEMA drugog razloga, koristim "Genius SP-M150" za surf, nema govnjivijeg stereo "sistema",
košta nov ~ 7,5 € i na tome je zvučalo brutalno odmah i zato sam i poslušao nakon toga na meni dobro poznatom ozvučenju na kome i sam radim sve što radim i rekao što jesam i stojim opet iza toga!

Jadan Rale ( a Boga mi i ostali) sad mora sve ovo da sluša (čita), ali neka, ima šta da nauči...!

Ma 'aj'te molim vas...!

Čika Rale, "pedal to the metal", uradio si FENOMENALAN posao i uvek može bolje, ali znam samo još jednog lika za ovakvu produkciju kojem bih smeo da se obratim, no ovo je zaista dobro!

Bubanj URAĐEN !!! (a ne kao live exit stage(99% su takvi))
Gitare Brutalne,
Vokal (engleski je sasvim prihvatljiv, 5 kopalja iznad prvog sledećeg)
BASS - sabija!!!

Pričaj druže, šta si kako snimio, da naučimo nešto korisno....!

Old 14-08-2012, 01:39 AM   #10
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

preslusao sam par puta i najbolje je suditi i sa objektivnog i subjektivnog aspekta... prvo ovaj gori... subjektivno (a to je vec stvar ukusa) meni se reverb sa pocetka posto je tu najevidentniji ne svidja toliko, jer uvek kad radim reverb na bubnju kontam da to izvedem ne toliko da bi ulepsao zvuk bubnja (jer ako je kanta kanta je) vec da bi stvorio efekat prostorije (ili da zvuci kao live room, ili neka garaza zavisno od pesme) i da ima korektan presence...a ovde da je samo malo "skuplji" ko sto rece bockie mozda bi cak i zvucalo kao zvuk u nekoj hali... i mozda bi i kick doterao... i to je to, glas mi se svidja, zvuci dosta pro-evro/americki, stvarno odaje utisak kvalitetnog indie benda, dobar naglasak, mozda neki suglasnici progutani ali generalno veoma dooobro. Sad shta bi moglo te ovo te ono da se doda to je stvar dogovora i onoga cemu se tezi, ali nekad je i manje vise...
a objektivno gledano, kad pustis pesmu i znas da su momci odavde i to, bar ja kazem ovo je u onih 5 posto pesama koje realno imaju neku vrednost u moru gluposti i zbrda-zdola pesama... na kojoj opremi se radi meni nije uopste bitno kad slusam neku pesmu, ako je dozivim kako treba neka bude snimana i u shupi...bar mi se svidja sto ne zvuci overkompresovano kao ostatak ove nase "scene"... sve pohvale
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules