|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sta moje iskusnije kolege preporucuju kao najbolji izbor za ovu eksternu zvucnu karticu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Što se matičnih ploča tiče, izuzetan sam ljubitelj i imalac nekoliko
(mislim ukupno u 5 računara) GIGABYTE ploča! Zaista nemam nikakvo cimanje, sve je izuzetno stabilno i Op.sis. i aplikacije...! Jednom prilikom sam menjao neku dosta finu MSI ploču. Restartovao se računar stalno i nismo mogli da provalimo što, te smo menjali kulere, te grafiku, prebadali ramove, napajanja, izjebali se ljudski lepo i na kraju ja popizdim i kupim novu (najjeftiniju GA-P41) i vratim sve što je i bilo na starom MSI, bez ikakve reinstalacije (samo driveri za ploču u safe mode-u), dakle isti proc (c2d), isti ram, grafika,sve! Komp je prodisao, čoveče, definitivno je osetno brže radio i nije "kucao" i "kljucao" i restartovao se i radi i dan-danas k'o Doxa... ![]() Što se tiče FW, ja uvek preporučim ljudima da uzmu nekoliko jeftinijih VIA i da probaju koja lepo radi i ostale vrate, ako imaju takvu mogućnost ili poznaju nekog "hardveraša"... ![]() Velik pozdrav! ![]()
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Evo ovo sto je boki predlozio... vise FW kartica jer generalno TC i sam kaze da bi njihovi uredjaji trebali lijepo da rade sa VIA kartama sa 6306 i 6307 chipovima...
Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Po cenu da nerviram druga Divinera, ali moram da dodam na listu preporuka i
Asus P8P67 pro REV.B3 Idealno bi bilo naci uz nju zaseban PCIe FW. Posle serije sokantno losih, a divlje reklamiranih asus mb-ova, nesto im se napokon slozilo, tek kod rev.b3. Radi izuzetno stabilno, bar meni. (MOTU FW) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Moze i ta...zapravo najbolje je da uzme maticnu tamo gdje moze eventualno da je vrati i uzme drugu, ukoliko mu ista bude pravila probleme... Znaci ista prica kao i sa FW kartom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() Last edited by Mogli; 14-07-2012 at 09:35 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
win 7 je vrlo flexibilan sistem i u principu, radice... ako samo bocnes hard na drugu plocu. Tebe naravno zanima i KAKO ce raditi. Elem, long story short, preporuka je svakako, cista instalacija, sa svakom promenom ploce ili procesora, da se izbegnu skupi dani, meseci mozganja o fantomskim problemima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Za ležište AM2+ imaš dobar izbor. Ne znam kako ide sad za W7... Jel postoji uopšte safe mode?! ![]() Ima, sad sam čekirao, dakle isto je, nakon paljenja pritiskaš F8 ..! Procedura je sledeća; Ugasiš računar. Zameniš ploču, sve prebođeš na isto mesto. (vodi računa o redosledu SATA, PCI, PCIe itd) Digneš ODMAH safe mode, (u F8 meniju) i u njemu instaliraš drivere za novu ploču (sa dvd-a koji dobješ sa njom ili prethodno skineš sa neta). Vodi računa na početku da ne krene redovno dizanje sistema, već samo "safe mode", dakle PAŽNJA...! Kada instaliraš čipset i sve što treba, restartuješ računar i pustiš da se normalno podigne sistem. Nastavljaš bez ikakve reinstalacije windowsa i bilo kakvih problema... Ovo sam preko 20X uradio u XP i nisam imao nikakve probleme, ne verujem da će se 7-ica drugačije ponašati. poz'
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
potreban chipset!!!! | Insomnia Studios | Kupujem/trazim | 1 | 02-07-2012 08:25 AM |
Horor film - nova maticna se zapalila! | Mogli | Pricaonica | 8 | 30-06-2012 10:12 AM |
RME Babyface vs Tc Electronic Impact Twin | n00b | Computer Hardware | 4 | 15-02-2012 02:21 AM |
Koji chipset: G965 ili P35? | SickBoy | Computer Hardware | 6 | 15-09-2007 12:00 PM |
pitanje: Maticna za audio | pike | Computer Hardware | 0 | 10-09-2006 12:21 AM |