Re: snimanje klavijatura u studiu?
iako ne spadam u bran?u koja se ovdje kreće bavio sam se glazbom dostagodina, snimili t cd-a i mogu reči jedno. Svatko ima svoj glazbeni ugus, svakome se sviđe ne?to ovako ne?to onako. Moj respekt svakom snimatelju, svakom toncu ali đaba pravila i njegovo uho ako se to meni ne sviđa.Od svih gitara koje sam snimio jedino me se na jednoj pjesmi sviđa daleko iznad prosjeka jer je snimljena onako kako sam je ja isprogramirao na hardverskom procesoru i jer je zvučala kako sam ja htio. Bez obzira ?to je tonac relao da izvacim sve dileje, reverbove, eq i ne znam ?to i da ostavim samo drajv nisam to htio i ispalo je konačno onako kako ja ?elim. Sve ostalo ?to sam poslu?ao tonca i radio po njegovim pravilima nisam bio niti sam danas zadovoljan onim ?to je proiza?lo. To nikako ne zadire u njegovu stručnost ali on stvari čuje drugačije nego onaj koji ih stvara. Zato mislim da i ovdje vrijedi pravilo:ako si zadovoljan zvukom klavijatura koji izlazi iz njih snimi ih takve. jel to ispravno il ne , ne znam ali znam da će u finalu biti tvoj ?tih. Sve ostalo je komercijalizacija i podila?enje.
Ovo je moj stav kao biv?eg muzičara a ne producenta ili nekog iz te bran?e i ovo definitivno ne mora biti ni pribli?no točno
|