Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2012, 03:31 AM   #1
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Pucketanje kod M-audio fast track pro

Hmmm...evo druzim se sa karticom vec 2 i po meseca (jos je debelo u garanciji). Prikljucena je na Lap top (koji je stalno "u struji"), odatle pojacalo i pasivni zvucnici.

Krcanje/Pucketanje se javlja samo prvih 10-30 minuta od paljenja komp-a (ponekad sve radi dobro od starta!), dok posle sve radi dobro i do ponovnog gasenja pa paljenja kompa nema krckanja/pucketanja.

Jos jedna zanimljiva stvar. Na produznom kablu (APC Surge arrest koji "pegla" male oscilacije napona) imam 5 ulaza za uticnice, kada recimo izvadim jedan (lampu) da bih prikljucio eksterni H.disk recimo dolazi do potpunog gubitka zvuka sve dok ne ugasim, pa upalim karticu (pa opet pucketanje sledecih 10/20/30-tak minuta). Pucketanje je isto i u Winamp-u i u Abletonu nezavisno od audio formata...zvucnike i pojacalo sam iskljucio iz problema posto se isti problem javlja i kada slusalice prikljucim na karticu.

Zgrada je stara (Stari grad, a stara i gradnja ), a bogami i iz iskustva sa sijalicama znam da napon nije bas uravnotezen.

Da li to moze biti potencijalni problem? Napominjem da kada pucketanje nestane imam udoban rad sve do gasenja racunara tj. i po 6-7 sati. (vec sam poceo da umisljam kako USB karti treba vremena da se "zagreje" ) ...ili da jednostavno odmah odnesem u servis i da vidim na cemu sam.

P.S. - Nisam mogao ipak da odolim, a da ne napisem ovde problem i da cujem misljenja.

Pozz .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 08:24 AM   #2
manem78
Junior Member

Default Re: Pucketanje kod M-audio fast track pro

Pozdrav!

Imam isti problem. Pustim muziku na foobaru, AIMP-u, drndam Cubase, Reason i posle odredjenog vremena pocne da "trokira" zvuk. Distorziran i isprekidan. Nema nekog pravila kada ce poceti da brlja. Pola sata, sat, dva...
Resava se restartom aplikacije. Ugasim-upalim foobar i opet sve svira normalno. Ako bas nece onda restartujem karticu. Koristim ASIO4ALL drivere mada mislim da nema veze sa njima jer se desava i u Chrome-u kad pustam youtube. Prodavac u Artistu me je upozorio da je FTP jako osetljiv na nestabilan napon tako da cu probati da napajanje preko USB-a zamenim adapterom da pa vidim da li ce nastaviti da se desava.
manem78 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:20 AM   #3
Khan
Moderator

Khan's Avatar

APC jednostavno prekida struju ako mu se nesvidja, jedino pravo 'peglanje' moze da se postigne sa UPS-om, a i to ne sa bas svakim... (bilo je reci o tome ranije, precesljaj...)
Nedostatak uzemljenja i nestabilan napon mogu da naprave ozbiljne probleme...
Odnesi komp. i karticu kod nekoga ko ima ispravnu struju. Ako sve radi kako treba, to je problem, onda ili zovi elektricara, ili kupi ups, ili i jedno i drugo.
Ako je problem isti, pogledaj malo ovo:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41156
Razlike mogu biti cudesne...
Jedina preostala opcija je ne ispravnost kartice ili nekog drugog komada hardware-a na compu. Poz.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 11:55 AM   #4
nikolaivanic
Senior Member

bilo bi lepo znati jel pucka od mreze ili je nesto drugo?
to probas tako sto namerno palis i gasis sve po kuci i slusas da li pucka. resenje je UPS, sredjivanje uzemljenja i kontakata na osiguracima, posebna linija za studio, HF filteri sa zavojnicama i kondenzatorima u liniji za studio...
desava se da pucka ukoliko win nije legao (dobro se instalirao sa karticom)
tada je izlaz reinstalacija. primetio sam da se razne verzije wina razlicito instaliraju, neke dobro a neke veoma lose. Takodje, isti win razlicito reaguje u dve instalacije izvedene jedna za drugom, napr prva mi nije legla sa karticom pa ponovo instaliram...

edit:
imam dva sistema (razlicite verzije winXP) na jednom kompu na dva harda. jedan radi super, drugi pucka stalno pri reprodukciji
XP, sonar 3/8, delta1010rack

Last edited by nikolaivanic; 11-05-2012 at 12:15 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 12:56 PM   #5
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Re: Pucketanje kod M-audio fast track pro

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
bilo bi lepo znati jel pucka od mreze ili je nesto drugo?
to probas tako sto namerno palis i gasis sve po kuci i slusas da li pucka.

edit:
imam dva sistema (razlicite verzije winXP) na jednom kompu na dva harda. jedan radi super, drugi pucka stalno pri reprodukciji
Kao sto napisah gore, pucketanje se javlja samo prvih 20-30 minuta (tako da sam problem sa Windows-om odavno izbacio kao opciju), ili kada ugasim nesto samo na tom produznom na kome je komp i ostalo u sobi...posle tih pola sata ili malo vise, nema pucketanja ni posle 7-8 sati rada ...sta god palio ili gasio po stanu...nista, probacu kod nekoga u drugoj zgradi da testiram pa cu videti da li ide u servis ili je do "finog" napona kod mene u stanu.

Hvala svima na odgovorima.

Pozz .

Old 11-05-2012, 04:44 PM   #6
nikolaivanic
Senior Member

verovatno nece biti promena kod drugara. adapteri za ltop idu od 110-240V najverovatnije pa snizeni napon ne utice.
jel imas adapter ili ides preko usb? probaj sa adapterom.
moguce je nesto sa lokalnim napajanjem, ili pretvaracem za 48v, crko elektrolit pa probija dok se ne formira za taj put...
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 08:02 PM   #7
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: Pucketanje kod M-audio fast track pro

Do sad sam isao preko Usb-a. Probacu adapterom u skorije vreme.

Old 08-07-2012, 04:47 PM   #8
benarry
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Hmmm...evo druzim se sa karticom vec 2 i po meseca (jos je debelo u garanciji). Prikljucena je na Lap top (koji je stalno "u struji"), odatle pojacalo i pasivni zvucnici.

Krcanje/Pucketanje se javlja samo prvih 10-30 minuta od paljenja komp-a (ponekad sve radi dobro od starta!), dok posle sve radi dobro i do ponovnog gasenja pa paljenja kompa nema krckanja/pucketanja.

Jos jedna zanimljiva stvar. Na produznom kablu (APC Surge arrest koji "pegla" male oscilacije napona) imam 5 ulaza za uticnice, kada recimo izvadim jedan (lampu) da bih prikljucio eksterni H.disk recimo dolazi do potpunog gubitka zvuka sve dok ne ugasim, pa upalim karticu (pa opet pucketanje sledecih 10/20/30-tak minuta). Pucketanje je isto i u Winamp-u i u Abletonu nezavisno od audio formata...zvucnike i pojacalo sam iskljucio iz problema posto se isti problem javlja i kada slusalice prikljucim na karticu.

Zgrada je stara (Stari grad, a stara i gradnja ), a bogami i iz iskustva sa sijalicama znam da napon nije bas uravnotezen.

Da li to moze biti potencijalni problem? Napominjem da kada pucketanje nestane imam udoban rad sve do gasenja racunara tj. i po 6-7 sati. (vec sam poceo da umisljam kako USB karti treba vremena da se "zagreje" ) ...ili da jednostavno odmah odnesem u servis i da vidim na cemu sam.

P.S. - Nisam mogao ipak da odolim, a da ne napisem ovde problem i da cujem misljenja.

Pozz .
Veliki pozdrav! Ja imam problem sa instalacijom Pro Tools SE koji sam dobio uz m-audio fast track! Dali neko zna kako da resim ovaj problem, i kako su se pokazale ova kartica i softver u radu? Veliki pozdrav!

Last edited by benarry; 08-07-2012 at 04:50 PM.
benarry is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2012, 11:57 PM   #9
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Aj neka neko preporuci dobar UPS.

Hvala.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1.3 on IceColdSandwich ICS 4.0.4
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 01:44 AM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Samo APC, maco, od ovih "consumer"... ...120-150€ min...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules