Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2012, 05:29 PM   #11
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Default Re: Popravak mikrofona (pomoć)

Ne mogu da nađem sad taj Sony, al kapiram da je neki "consumer" ...
Jesi probao sa sve?om baterijom? Kakav mu je konektor? Jel mo?e da se napaja fantomom?

Ako je baterija dobra i nema neke prekide u vezama (kabl, konektori unutra) - moj savet je: baci ga. Takvih mikrofona ima na tone i zaista nisu ni?ta posebno. Kapsule tog kvaliteta se kupuju za oko 1? u prodavnicama el. komponenata.

Istini za volju, ja sam pravio sasvim upotrebljive sprave, samo dodajući ljudski preamp na te jeftine elektretske kapsule, ali to se isplati samo kada radi? za sebe, a nema? nijedan pravi kondenzator. Sa AudioTehnikama, AKG i ostalim za oko 100?, većini ljudi se takav trud verovatno ne isplati ...
ghostarbeiter is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2012, 10:19 AM   #12
bubu
Member

Default Re: Popravak mikrofona (pomo

Ma znam da se ne isplati ali to bih htio ovako malo sam isprobavati/uciti pa zato pitam. Al da, nije to neki mikrofon i dosta je star. Na?o sam manual za njega al ne pise nista pametno. Probao sam s novom baterijom, jedna zicica je bila odlemljena pa sam to zalemio nazad al i dalje nista. Ili je do kapsule, FET-a ili do onog nekog malog ?uda (valjd neki transformator koliko sam skuzio, bar tako izgleda). Jel znas mozda gdje se mogu nabaviti takve kapsule?

Last edited by bubu; 08-07-2012 at 10:21 AM.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2012, 02:36 PM   #13
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Default Re: Popravak mikrofona (pomoć)

Aha, ima i mali trafo u izlazu.

Ako si zalemio gde treba to ?to je bilo otkačeno, onda je verovatno ili FET ili kapsula ... Jesi probao da izmeri? napon na raznim mestima - npr. da isprati? kablove sa + pola baterije i vidi? da li sve sledeće tačke imaju napon? I vidi da li ima napona na FETu ...
Kapsule i FETove potra?i u prodavnicama elektronskih komponenata.
Zavisi gde se nalazi?, u Srbiji ih ima nekoliko koje dr?e i jedno i drugo. U Hrvatskoj znam samo za Chipoteku u Zagrebu.

Da ne krademo dalje thread, ako te stvarno zanima da se igra?, npravićemo novu temu

poz.
ghostarbeiter is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules