|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
par miskoncepcija - od kad se na forumima "deli znanje" ??
![]() Koliko ja znam tu se diskutuje, savetuje, prepricava, zeza, itd... Drugo - znam nebrojno mnogo likova koji sve rade po knjizi - i miksevi i pesme i produkcija su im sranje! Zasto? Zato sto nemaju talena - eto zato! To sto se "sve zna" ne garantuje da ce pesma ili snimak da ispadne dobro. Ljudi zavrse i SAE pa nemaju veze sa mozgom...!! Takodje ako neko sazna koje plugove ili sintove neki producent koristi - to nikako ne garantuje da ce ti isti plugovi i sintovi njemu valjati i raditi. "U moje vreme" nije bilo interneta ni foruma itd..ali zato je bilo puno slobodnog vremena. Slusalice na glavu - pa slusas! Pa razdvojis sta sve ima u pesmi, ko sta svira, kad ko svira, koji efekti su tu...zamislis se kako je to dobijeno itd..bilo je i tada puno elektronske muzike (Depeche Mode, Jarre, Yazoo, Heaven 17 itd itd..) i svi su izvlacili maksimum iz tadasnjih (za danasnje pojmove, smesnih) instrumenata!! Danas - svako pitanje se svodi na "koji vst za bas bubanj, koji vst za vokal, koji za ovo, koji za ono???" Sve sto je kolega naveo stoji...ALI se isto moze saznati uz pazljivo slusanje i analiziranje. Poslusas (na pr.) neku temu...opa! pazi sad sviraju dva instrumenta..pazi sad treci, ali panorama malo levo...pazi sad ovaj drugi svira iz druge oktave itd itd...SVE to mozeda se sazna slusanjem, netreba neko sve da kaze. Ko ne zna - od skoro u Sound on Sound-u analiziraju hitove. Od produkcije, aranzmana itd..vrlo korisno.Ne samo "stavio sam njihov miks u analyzer ili otvorio wave itd.." Slusati slusati i slusati !!! Pogotovo sa mega radio hitovima - koji na prvo slusanje zvuce kao da imaju 2 instrumenta i 2 akorda. Tu se mnogo toga desava ispod i nije sve bas ocigledno, ALI mnogo pomaze celokupnom utisku !!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Malo dobre volje... | Elf | Promocija radova | 1 | 08-04-2011 12:04 PM |
galerija lepih malih studija | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 14-07-2010 11:11 AM |
Dobre a jeftine slusalice | Danche | Monitoring | 21 | 29-03-2007 05:19 PM |
Tri mo?da dobre ideje | Shady | Predlozi i sugestije | 12 | 29-04-2005 04:38 PM |