|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Procitao, hvala, yato sam i probao mono da vidim sta se desava
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
A jel postoji način da napraviš "zbirni" mono kao što se uvek radi za levi output na klavijaturi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Moze da se nabaci plug in, probacu i to, al ode sva lepota kad ode u mono...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma ima još nešto s live situacijama!
U večini situacija su razglasni sistemi spojeni po principu "daj taj neki kabel pa s njim iz toga u to". Nitko ne pazi jesu li kablovi u pravilnim polaritetima. Pa onda još kad naletiš na pojačala u bridge modu spojena strujnim kablovima umjesto zvučničkih... svega ima... Zatim ima još nešto - razglas svira prema publici a tvoj monitor prema tebi. Ako se dogodi da ti spoje monitor u nekoj točki (bilo prema pojačalu, od pojačala prema monitoru...) u kontra fazu, onda tvoj monitor zapravo svira prema publici. Odvlači zvuk od tebe a ne da ga svira prema tebi. Tebi treba duplo više da ga poglasniš, a comb filtering totalno uništi zvuk koji čuješ... I onda se u tu cijelu pizdariju upetljaju zvukovi koji su na rubu mono kompatibilnosti. Pa zašto večina klavijatura ima taj neki "nije za studio ali na svirci razvaljuje" renome! Zato jer su zapravo već filtrirani i suženi da ne rade probleme fazno i dinamički. Prolaze kroz razglas. A VST synthevi ne. Idealna stvar bila bi filtrirati te soundove. Ili još ekstremnije, rastaviti ih u MidSide pa na licu mjesta bit u stanju stišavati Side komponentu ili ju malo ekstremnije highpassati...
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Iskreno, možda ću ispasti smešan sa sledećom rečenicom, ali nisam siguran koliko uopšte ima smisla uživo ići stereo - nije baš da svi koji dodju stoje na sredini? Štaviše, načuo sam da house DJevi "sviraju" mono i to mi ima skroz logike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Eq, eq i SAMO EQ.
Verujte mi, za to sluze probe ... Kazem verujte mi, jer sam lupao glavu GODINAMA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Darkstar, u pravu si, falilo je srednjaka na svemu, resen problem, za sada, i malo sam skupio stereo sliku na presetima koji su razbacani na sve strane, hvala puno svima!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
preko 30 godina sviram na raaaznim koncertima i sa raznim ozvucenjima, a poslednjih 15 godina i na jako, jako dobrim (EAW, MARTIN, MEYER, JBL...)
Nesto sam shvatio: Zaboravite na stereo svi koji svirate klavijature u zivo!!! (Izuzetak je stereo tepih - "pad" koji je malko mutan, to nekako i moze) i jos nesto, zaboravite na tzv. "smiley" EQ, samo "njonja" saundovi izlaze dobro, inace ce gitarista i pevac da vas "pojedu" ako sound engineer ne pazi, sto se desava u vecini slucajeva...
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Čika Slobo, jel to samo kod nas ovuda tako ili stvarno dođe i Sade i Toto i ko još ne, i sviraju mono???
Stvarno pitam... ![]()
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
U svakom stranom rideru koji sam vidjeo, sintevi su stereo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
The McGurk Effect! iliti sta rade GUI na plugovima :) | Everbeatz | Pricaonica | 31 | 15-09-2011 11:24 PM |
Cubase 5/Key Commands aktivne ali ne rade! | Goran | Audio Software | 7 | 25-11-2009 05:52 PM |
... svasta ljudi rade... | "7" | Pricaonica | 4 | 02-02-2009 05:08 PM |
Xenyx 502 + EMO 0404 = Ne Mogu Ni Da IH Nateram Da Ikako Rade | zoksula | Computer Hardware | 7 | 07-11-2008 10:35 PM |
EXIT: jeli ko bio tamo? sintevi uzivo? | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 30-08-2006 02:04 PM |