Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-05-2012, 01:23 AM   #1
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Default Lexicon Omega.. Pomoc!!!

Pa ovako, imam problem sa karticom (Lexicon Omega), sve je ok radila do pre nekoliko dana, sada imam problem sa potenciometrom za output, kada ga smanjujem ili pojacavam cuje se krcanje i to bas puno, i isto se desava da se na jednom kanalu cuje jace a na drugom slabije, i provalio sam da je to zbog tog potenciometra malo ga nastelujem levo, desno i onda je ok, ali posle nekog vremena je opet sve isto? Strah me je da je kartica pocela da otkazuje.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 02:36 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Lexicon Omega.. Pomoc!!!

Kartica je ok.
Potenciometar ba? i nije.
Ako je u garanciji reklamiraj.
Ako nije, potra?i neki iole ozbiljan servis i tra?i zamenu potenciometra, to nije skupo...

Mo?da čak pot i radi, ali konekcije na ?tampanoj ploči su popustile...
Ako se problem javlja dok lagano klima? (bez okretanja) levo-desno-gore-dole onda su popustili lemovi na no?icama najverovatnije. Ako je samo dok okreće? onda je sama "pista" oti?la i onda se menja pot... Pot je 5? max i ruke & noge majstora i to je to...

poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 01:15 PM   #3
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Hvala druze, sutra nosim u servis.
Old 28-05-2012, 11:07 PM   #4
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

druze imam jos jedno pitanje, sorry ako smaram. Moja kartica se napaja preko adaptera i nepostoji prekidac da se ugasi jedino da se izvuce adapter iz struje, da li njoj ne smeta da bude non stop upaljena ili bi trebalo da se gasi, bas se zagreje a strah me je da non stop izvlacim adapter jer moze da pregori?
Old 29-05-2012, 09:36 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by StevicaNish View Post
druze imam jos jedno pitanje, sorry ako smaram. Moja kartica se napaja preko adaptera i nepostoji prekidac da se ugasi jedino da se izvuce adapter iz struje, da li njoj ne smeta da bude non stop upaljena ili bi trebalo da se gasi, bas se zagreje a strah me je da non stop izvlacim adapter jer moze da pregori?
Vid' stvarno, nema nikakav svič......eh...

Pa najcelishodnije je da prekineš dovod u sam adapter...Može i posle njega na samoj karti sa nekim ovakvim:

...mada, kažem, onda i dalje radi adapter stalno... Ne znam, pa pitaj majstore kad budeš nosio...
Jesi već popravljao kartu, pot...??

Old 05-06-2012, 09:41 PM   #6
abadroza
Member

abadroza's Avatar

Nadam se da jos nisi odneo karticu u servis i uludo bacio pare.
Tvoja kartica je ok (imao sam isti problem sa istom karticom, izgleda da ih tako retardirano prave), i resenje problema je jednostavno. Sve sto treba je da se ociste potenciometri kontakt klinerom. Ja za svu elektroniku koristim ---> ovaj . Cena je 340din (verovatno mnogo jeftinije od servisa, a trajece ti dugo-dugo).

Malo ces da se namucis sa skidanjem kapica, ne vuci ih, nego tankim srafcigerom guraj odozdo, a pridrzavaj prstom da se ne krive. Preporucujem da skines i prednju masku, imaces bolji pristup, ali to mozda i nije nepohodno.

Kad skines sve kapice, naprskaj sto dublje i direktinije u potenciometar (ne preteruj sa prskanjem - samo malo cisto da poprska). Cim naprskas na jedan, odmah vrati kapicu i okreci levo-desno do kraja. Osetices da se mnogo lakse okrece (to znaci da si lepo naprskao).

Preporucujem da to uradis sa svim potenciometrima, ne samo sa output-om, odradis jednom i miran si nekoliko godina.

Sto se tice prekidaca, ja sam karticu ustekao u produzni koji ima svoj prekidac.
Old 05-06-2012, 10:19 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

...E, ovako je propala stara Juga'...!

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules