|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
hej cao veliki pozzz svima,nigde nisam nasao ovu temu a sigurno je ljudima podalo na pamet..ako rumski ima 8000 clanova pa ja mislim da nam samo ovo fali..radio rumski sa low signalom da pomera stvari po kuci ali ne zaboravimo neki limiter pa udri po cineli u 6h..ali ja mislim da je uslova mozda bi ovo extra stvar ispala ma sigurno.ceo brend razviti uz neku muziku,a ko ce raditi muziku...8000glava..tamburasi pa pank pa dubstep pa alternativa pa hip hop pa drum and bass pa rege pa goa trance pa bora spuzic kvaka pa mitar mirici..ali zar vam ne zvuci interesantno,ja iscimam jednu ribicu da bude spikerka slobodna je prica i o sexu osim sto bi i obican program vodila.ludo..rumski zurke sa zecicama i visoko kvalitetnom zvucnom slikom..vrh..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa internetski radio bi se dalo sredit
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Super ideja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
od svog vremena najmanje slusam muziku, pre dok sam bio mladji sam vise slusao a manje svirao, pravio, sad obrnuto, samo ako nesto moram skinuti za svirku vani, ili po sata sat ako je dosadno upalim neki net classica radio nesto spram raspolozenja. radio i sve to je izgubilo smisao jer su nam puni harddiskovi onog sto slusamo i onako. i winamp ne porkenem par put u mesecu. a ured svaka stranica ima neki svoj radio , prvo kad udjem na nju idem bas taj radio SHUT DOWN jer mi treba mir kad nesto citam ili radim. a za ovu rumski bas je dobro kad je ovako SILENT.
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]()
Bio sam smenski muz.urednik, producent radija i gl. i odg. urednik na državnim i privatnim radijima, i danas se bavim izradom reklamnih spotova i "svuda me ima"...
Pa reko' da dodam koju... Slažem se i potpuno podržavam ideju, i sam sam o tome razmišljao. Nudim i da free odradim kompletan "layout" sa svim najavama, džinglovima itd, na "najvišem nivou", ako zaživi ideja...! Quote:
Menadžment: Za radio stanicu nije bitna ni tehnologija ni tehnika na prvom mestu, već sve to određuje ciljna grupa. Slažem se da je ključ imati što veću ciljnu grupu, tada je posao najlakši, ali je to samo po sebi "mač sa dve oštrice"! Na datom primeru, koliko ljudi sve to zajedno može da sluša...?? Vrlo malo, mišljenja sam... Uopšte, osim samog eventualnog radija, ova sekcija treba da sveobuhvatno obradi pojam i delo radija. Sa podsekcijama vezanim za strukturu, pre svega ljudske resurse, tehniku, softver i tehnologiju. To bi perspektivno ojačalo Rumski za celu ne pokrivenu grupu korisnika. Mišljenja sam da sam program treba da sadrži "vrhunske" domete pojedinih muzičkih pravaca i takođe da eventualni marketing služi isključivo za pokrivanje troškova postojanja i upotpunjavanje usluga reklamiranja tržišnih elemenata od značaja za forumsku zajednicu. (dakle bez deterdženata i kroasana) Uredništvo: Pre svega mislim da u ovakav projekat treba uključiti sve ljude sa iskustvom kojih sigurno ima podosta na Rumskom! To bi bio odvojen link u recimo posebnoj sekciji npr: "rumski FM", pa ko želi može da ga aktivira i sluša, a glavne odluke bi donosilo "veće staraca", pa bi bili članovi kojima bi bile date "moderatorske nadležnosti" da imaju pristup toj sekciji obavljali "dužnosti" predviđene odlukama "veća staraca", odnosno uređivali delove programa. Ekonomija: Da li je tehnički izvodljivo imati server sa tonom muzike? Sumnjam, odnosno sumnjam da je to free... Znam i da bi u ovakvoj krhkoj ekonomskoj konstalaciji bilo nerealno očekivati da rumski.com to uradi "iz sopstvenih izvora". Izvodljivost: Dakle, pitam, da li je moguće da se to svede na neki "kanal" koji bi strimovao postojeće izvore? YT ili već postojeće linkove npr: Dropbox?? (Svako bi imao 2GB za određenu količinu koju bi sam u skladu sa potrebama održavao.) Zna li neko nešto o ovoj problematici?
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
u ovoj nasoj zemlji cuda je svasta moguce,boki puno hvala na podrsci i razumevanju,nego htedoh da kazem ja uopste neslusam radio ali bih ovo slusao,a sta mislite mogli smo da probamo da napravimo nasu hatsune miku moze da nam peva na projektima(bacimo je u promet po svadbama i kafanama)kad razvijemo tehnologiju bogami vec vidim kako me riba napada zbog nje.skup je taj projektor ali je opasna stvar,a sto se tice radia ljudi nismo svesni sta mozemo sve timskim radom 8000 ljudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pa ako bi islo preko rumski servera to ne bi zauzimalo mesto na hostu, ali bi trosilo bandwith hostinga a da bi islo point to point, moralo bi da se instalira na klijentu nesto (applet npr) a tu su i kopirajt prava itd
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Novinar sam. Imam portabl mini-disk rekorder kupljen ba? u vreme kada sam radio na radiju. Nudim se da osmislim, snimam i montiram kratke forme koje bi profilisale misiju radija u tematskom smislu, vezanom za audio-produkciju, i tome sl.
Naravno, ne mojte misliti da bi se i?ta tu ozbiljnije moglo uraditi bez određenog bud?eta. Vreme koje je potrebno da neki ljudi izdvoje ne bi li priča ?ljakala kako treba, ne meri se ni minutima, ni satima. Reč je o odricanju koje bi ova komuna morala od sopstvenih sredstava da nadoknadi, dok na sebe tu ulogu ne preuzme marketing. Naravno, ovde ima i daleko iskusnijih u tom nekom organizacionom smislu, pa je i svaki drugi, smisleno dobrovoljni, tačnije privremeno volonterski model dobrodo?ao. Ono ?to sam za ovih 15-tak godina bavljenja novinarstvom naučio je da nije problem raditi ko konj neko vreme, ali jeste kada se to jahanje odu?i unedogled. Umori se čovek. Mislim, konj.
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Možda bi dobro rešenje za problem izvodljivosti - bilo da u nekom probnom periodu ne emitujemo konstantno, nego eksperimentalno , tj samo u određenim vremenskim intervalima npr. nekih 5,6 sati dnevno u večernjem periodu ili možda samo jedan dan u nedjelji, time bi uštedjeli na troškovima hostinga, a na osnovu ovog vidjeli kako će sama ideja zaživjeti i šta dalje.
U svakom slučaju, meni bi bilo zanimljivo da s vremena na vrijeme poslušam 1h muzike po izboru nekih uvaženih forumaša, sa po nekim komentarom kako sa muzičkog tako i sa tehničkog aspekta. (ovo je definitivno forum na kojem se skuplja puno ljudi koji imaju tehničke uslove da naprave ovaj tip programa ![]()
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
koliko god da zvuci intresantno - nije bas akcja koja se odradi za po' sata!
Prvo (i neverovatno)..jako veliki broj ljudi priznaje da UOPSTE ne slusa radio (!!??) Zasto? Kao da nema sta da se slusa??? Ja ponekad ukljucim nase web stanice..b92 na pr..muzika je super!! Od nasih bendova do DJ gostiju pa do top lista. Eto neki dan je krenuo i neki Beograund internet radio..(nisam slusao)..nema reklama, nema pricanja, itd..ima svega ! Za nekoga (svi clanovi Rumskog) ko se bavi muzikom - ne slusati radio je jednako fudbaleru koji ne ide na treninge !! Ne kapiram... ![]() ![]() Al' ajde.. E sad..sta bi nateralo tu istu malobrojnu "publiku" da slusa Rumski radio?? Kolko sam do sad skapirao - dva coveka ne slusaju istu muziku ! ![]() Kako svima udovoljiti?? Ko bi birao muziku? Po kojem kriterijumu? I zasto? A da ide nesto kao "Demo Radio" - gde se pusta ISKLJUCIVO muzika koja je napravljena od clanova rumskog?? hhmmm... Mozda bi se i slusalo (cekajuci da se cuje svoja produkcija..) ali vrlo lako moze da se pretvori u demo - mrcvrenje - smaranje.. Lepo dase razmisli...ogroman je posao i trena NEKO da ulozi puno vremena i (manje) para... Ima dovoljno dobre muzike na raznim radio stanicama...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Radio Drame - Radio Beograd 2 | ogischa | Predlozi i sugestije | 31 | 25-02-2012 03:44 PM |
radio,tv dzingl | noonchaka | Promocija radova | 0 | 30-11-2009 11:04 AM |
Screamer Radio | sRce | Razno | 0 | 13-11-2009 05:55 PM |
internet radio | SandRob | Razno | 10 | 11-07-2008 06:08 PM |
Ko je radio.. | HeatMan | Razno | 44 | 28-06-2008 03:17 PM |