Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2012, 04:10 PM   #11
bojan032
Member

Default Re: M-Audio Audiophile 192 Driver Problem

Samo da javim da sam nosio racunar u servis i da niko nije uspeo da instalira drajvere za doticnu muzicku.Probano je cak na 3 sistema...
bojan032 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 07:54 PM   #12
nbgdnikola
Junior Member

izvinjavam se sto se petljam u ovu temu ali ja imam problem sa karticom isto audiophile 192 odjedanput je poceo "hrce" zvucnik (kao da pucketa ) prvo sam mislio da je pojacalo u kvaru ali onda sam prikljucio mp3 plejer i krenuo da normalno pusta tako da sam konstantovo kvar na zvucnoj,da li postoji neko ko se bavi popravkom ne isplati mi se da kupujem novu dosta sam grbavio za ovu ?
jos jedno izvinjavam se na upad u temu
nbgdnikola is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 08:57 PM   #13
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

posedujem dotičnu kartu ( 192),pre nje mi je na sistemu bila njena starija "sestra"2496, prilikom ubacivanja nove na mesto stare nisam čak morao ni drajvere da reinstaliram! toliko su dobro odradili posao ljudi iz M-audija za celu tu seriju da su im isti drajveri kompatibilni za SVE PCI kartice: 2496,delta 1010lt,192,1010..... .....ono što može da bude zez pri instalaciji drajvera kod m-audija je da moraš PRE stavljanja kartice u slot da instaliraš drajver za nju,ugasiš komp,staviš karticu u slot i tek onda dižeš sistem.ne bi smelo da bude problema ako si tako uradio..
Pozdrav
Old 01-06-2012, 10:53 PM   #14
Francuz
Member

Upravo to je kljuc, prvo istaliras driver pa tek onda stavis karticu
Old 03-06-2012, 12:53 AM   #15
nbgdnikola
Junior Member

kod mene nisu drajveri problem nego sam od sebe je nesto krenulo po zlu..odjedanput mi pucketalo na zvucnicima prvo sam mislio da je zvucnik ali kad prikljucim mp3 pleyer na pojacalo normalno se cuje.. pa sam onda konstantovao da je zvucna problem..jel postoji neki servis koji se bavi s tim ? ili je mozda drajver los? ma da mi je sve dojaja radilo...
Old 03-06-2012, 04:01 PM   #16
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by nbgdnikola View Post
kod mene nisu drajveri problem nego sam od sebe je nesto krenulo po zlu..odjedanput mi pucketalo na zvucnicima prvo sam mislio da je zvucnik ali kad prikljucim mp3 pleyer na pojacalo normalno se cuje.. pa sam onda konstantovao da je zvucna problem..jel postoji neki servis koji se bavi s tim ? ili je mozda drajver los? ma da mi je sve dojaja radilo...
iskreno,još nisam čuo da je nekome riknula ta zvučna.mom drugaru radi besprekorno u najsurovijim svakodnevnim uslovima već u trećem kompu! moju ne ubrajam,tek je dve godine kod mene.takođe bez problema...i na Pro Tools i na Nuendu....pre bih reinstalirao drajvere,skoro su radili update drajvera za sedmicu,verzija 6.08 za sedicu x 64 SP1,i ona prethodna 6.02 je bila o.k.,ali ova 6.08 je od marta ove godine....verujem da je samo tu zez...probaj.Poz

skroluj na dno stranice ,tu je link za skidanje

http://www.m-audio.com/index.php?do=...drivers&f=1225

Last edited by milanCHE; 03-06-2012 at 04:09 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2012, 06:58 PM   #17
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Ovo sto Milanche kaze je ispravan nacin instaliranja driver-a karte. U suprotnom nastaju problemi. Moze se desiti da se instalira i sa kartom vec ubacenom u slot ali cesce nastaju problemi.
Sto se iznenadnog pucketanja tice, meni se znalo desavati da pokupim virus koji je "nagrizao" .exe fajlove. Kako driver-a 2496 karte tako i driver-e drugih komponenti, ali nekako je najcesce zvuk shebavao.
Pretpostavljam da je i zbog downloadovanog i instaliranog piratskog softvera koji zna biti pun svakavih bolesti!

Jednostavno, uradi reinstall > ugasi komp i izvadi kartu iz slota > instaliraj driver ponovo > ugasi komp i ubodi kartu > kresni komp!

http://slikaiprilika.bandcamp.com/
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 05:28 PM   #18
nbgdnikola
Junior Member

uradio sam sve kao sto ste rekli i ponovo ,ali sam sad primetio da mi se cula muzika pozadi ali ko da probija zvucnik (kao kad se trazi radio stanica tako mi se cuje) jel zna neko mozda neki servis koji se bavi popravkom zvucnih kartica?
mislim da sam locirao kvar ( kondenzator ) ispitivao sam elemente multimerom...ali necu ja da to cackam hocu neko ko je strucan za to lemljenje :P

Last edited by nbgdnikola; 05-06-2012 at 05:32 PM.
Old 05-06-2012, 08:11 PM   #19
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by nbgdnikola View Post
uradio sam sve kao sto ste rekli i ponovo ,ali sam sad primetio da mi se cula muzika pozadi ali ko da probija zvucnik (kao kad se trazi radio stanica tako mi se cuje) jel zna neko mozda neki servis koji se bavi popravkom zvucnih kartica?
mislim da sam locirao kvar ( kondenzator ) ispitivao sam elemente multimerom...ali necu ja da to cackam hocu neko ko je strucan za to lemljenje :P
Ako si iz Bg-a (a nešto mi se "javlja" da si sa N.Beograda ),mogu ti poslati na p.m. telefon majstora koji popravlja i reparira sve moguće komponente : ploče,grafičke,napajanja,DVD rom-ove.hardove itd....meni je sredio neku matoru grafičku GT 8800, isto je neki kondenzator bio u pitanju i još neka glupost,bilo je oko 500,600 dinara popravka, čovek je skroz korektan...a grafička i dalje brije kao zmajček!pretpostavljam da mu ni tvoja zvučna ne bi predstavljala problem....
Poz...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules