|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Pa najcelishodnije je da prekineš dovod u sam adapter...Može i posle njega na samoj karti sa nekim ovakvim: ![]() ...mada, kažem, onda i dalje radi adapter stalno... Ne znam, pa pitaj majstore kad budeš nosio... Jesi već popravljao kartu, pot...??
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nadam se da jos nisi odneo karticu u servis i uludo bacio pare.
![]() Tvoja kartica je ok (imao sam isti problem sa istom karticom, izgleda da ih tako retardirano prave), i resenje problema je jednostavno. Sve sto treba je da se ociste potenciometri kontakt klinerom. Ja za svu elektroniku koristim ---> ovaj . Cena je 340din (verovatno mnogo jeftinije od servisa, a trajece ti dugo-dugo). Malo ces da se namucis sa skidanjem kapica, ne vuci ih, nego tankim srafcigerom guraj odozdo, a pridrzavaj prstom da se ne krive. Preporucujem da skines i prednju masku, imaces bolji pristup, ali to mozda i nije nepohodno. Kad skines sve kapice, naprskaj sto dublje i direktinije u potenciometar (ne preteruj sa prskanjem - samo malo cisto da poprska). Cim naprskas na jedan, odmah vrati kapicu i okreci levo-desno do kraja. Osetices da se mnogo lakse okrece (to znaci da si lepo naprskao). Preporucujem da to uradis sa svim potenciometrima, ne samo sa output-om, odradis jednom i miran si nekoliko godina. ![]() Sto se tice prekidaca, ja sam karticu ustekao u produzni koji ima svoj prekidac. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
...E, ovako je propala stara Juga'...!
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lexicon PCM 80, 90 i 91? | djole970 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 05-03-2005 07:34 PM |