Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2012, 03:59 PM   #21
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Oprema u planu

Daleko je bolje, po mom mi?ljenju da uzme? konnekt jer preamp ni?e klase koji će? moći da priu?ti? nije ni blizu preampa na TC... A o daljoj konverziji tek ni pomena...

Kako god...

poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2012, 04:24 PM   #22
AciD-Rap
Junior Member

Ja sam to spomenuo onom liku, al on je iz fazona da je taj preamp bolji od onog u konnektu.. Ne znam, sve zavisi od kinte, koliko para toliko muzike zar ne?:
AciD-Rap is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2012, 06:31 PM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Jedna preporuka za mikrofon.
Ja sa Rodama, konkretno NT1a, NT2a i NTK (K2 je već druga priča), imam velikih problema sa sibilantima kad je rep u pitanju.

Za 220-250 E, ispod ruke možeš da uzmeš AKG C214 (http://www.thomann.de/gb/akg_c214.htm) koji je kardioidna verzija C414-ce, meni barem mnogo bolje radi od Rode. Bilo koji interfejs sa fantomom će ti tu lepo raditi, naročito TC Konnekt koji ti preporučuju...

Znači po meni ja bih uzeo ovo:

Mikrofon: AKG C214 - u vrh glave 250 E nov, (i ako je u radnjama oko 400)

Interfejs: Konnekt 6 - 180 - 200 E

ili Focusrite Saffire 6 USB koji je oko 170 E (možda je ovo i bolja varijanta jer je USB i nećeš imati problema sa fw čipsetovima itd, a USB provereno dobro radi takođe)

Slušalice: AKG K44 - 30 E

i to je oko 500 E sve zajedno i pokriven si. Ako možeš malo više da se otvoriš na oglasima često imaš AKG c414-ce za oko 400 evra, što je još bolja varijanta.

Takođe je dobra varijanta Shure Sm7b (http://www.thomann.de/gb/shure_sm_7b_studiomikro.htm) dinamički mikrofon velike dijafragme, koji je u Srbiji oko 400, ali verujem da može da se nađe za oko 300, i koji je odličan izbor ako vocal booth nije nešto naročito dobar, i brda rep albuma je snimljeno na njemu

Last edited by Jan; 25-05-2012 at 06:35 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2012, 06:52 PM   #24
Khan
Moderator

Khan's Avatar

+1 glas podrske za Janov predlog za mic! Ja te Rode bas ne volim, iako nisam imao predrasude... C214 je vrlo, vrlo opak.
T.C. je +++
K44 kao sto B.B. rece, odlicno potrosen novac, izuzetne su za rad!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2012, 06:57 PM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
+1 glas podrske za Janov predlog za mic! Ja te Rode bas ne volim, iako nisam imao predrasude... C214 je vrlo, vrlo opak.
T.C. je +++
K44 kao sto B.B. rece, odlicno potrosen novac, izuzetne su za rad!
Ja sam u moju NT2-ojku, stavio Peluso PK44 kapsulu, sad je to već drugi mikrofon :=), nema više sibilanata, mesnat je itd...Al j**i ga, kapsula košta ko cela Roda, 250 E me je stala... Sad ne znam da li još da neku elektroniku čačnemo unutra, ali i ovako sam prezadovoljan, ma drugačiji mikrofon, okačio sam im testove na GS-u, kao pre i posle, vrisnuli su, totalno drugi ton, ne mogu da verujem da sve toliko zavisi od kapsule, mada kažu da je kapsula srce mikrofona... Imam nameru da i sa SE Z5600 uradim istu stvar...
Old 25-05-2012, 08:34 PM   #26
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

moj glas takodje za saphire 6 usb !

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2012, 09:31 PM   #27
AciD-Rap
Junior Member

U redu sve to sto ti kazes brate, cak mi se i vise primamljivo nego ovo da sad, ali kako i gde ja da nadjem "ispod ruke"?
Old 25-05-2012, 09:51 PM   #28
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja sam u moju NT2-ojku, stavio Peluso PK44 kapsulu, sad je to već drugi mikrofon :=), nema vi?e sibilanata, mesnat je itd...Al j**i ga, kapsula ko?ta ko cela Roda, 250 E me je stala... Sad ne znam da li jo? da neku elektroniku čačnemo unutra, ali i ovako sam prezadovoljan, ma drugačiji mikrofon, okačio sam im testove na GS-u, kao pre i posle, vrisnuli su, totalno drugi ton, ne mogu da verujem da sve toliko zavisi od kapsule, mada ka?u da je kapsula srce mikrofona... Imam nameru da i sa SE Z5600 uradim istu stvar...
Izvinjavam se za mali off, samo da kazem BRAVO, za ideju, volim takve akcije... Meni je jednom prilikom izgoreo C411 u najgorem trenutku i spasio me drug, vrsan elektricar sa Sennheiser kapislom. Ne treba ni reci, mutant je za 3 glave ono sto je C411 bio na dizajnerskom stolu!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2012, 02:44 AM   #29
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Izvinjavam se za mali off, samo da kazem BRAVO, za ideju, volim takve akcije... Meni je jednom prilikom izgoreo C411 u najgorem trenutku i spasio me drug, vrsan elektricar sa Sennheiser kapislom. Ne treba ni reci, mutant je za 3 glave ono sto je C411 bio na dizajnerskom stolu!
Zna? ?ta je fora, moji drugari su okej sa elektronikom, s obzirom da studiram na Elektronskom fakultetu u Ni?u, odnosno studirao, ostalo mi jo? par ispita... Ali je problem ?to nikad nisu radili sa mikrofonima, tako da ne znaju ?ta mogu da promene i kako će to da se odrazi na sam zvuk... U svakom slučaju taj SE Z5600 je u su?tini onaj generički kineski mikrofon koji svi ?ivi modifikuju, pa ću im dati da pogledaju linkove ka forumima itd pre nego krenemo da ga radimo...
Old 29-07-2012, 08:26 PM   #30
AciD-Rap
Junior Member

Momci, evo mene opet C214 je tu, gluva skoro gotova, i pare za zvucnu spremne, ali, ne znam da li da uzmem Saffire 6 ili Konnekt 6? Koja je bolja iiii hocu li imati problema sa Firewire-om na Windows 7 64bita?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules