|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Daleko je bolje, po mom mi?ljenju da uzme? konnekt jer preamp ni?e klase koji će? moći da priu?ti? nije ni blizu preampa na TC... A o daljoj konverziji tek ni pomena...
Kako god... poz'
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam to spomenuo onom liku, al on je iz fazona da je taj preamp bolji od onog u konnektu.. Ne znam, sve zavisi od kinte, koliko para toliko muzike zar ne?:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Jedna preporuka za mikrofon.
Ja sa Rodama, konkretno NT1a, NT2a i NTK (K2 je već druga priča), imam velikih problema sa sibilantima kad je rep u pitanju. Za 220-250 E, ispod ruke možeš da uzmeš AKG C214 (http://www.thomann.de/gb/akg_c214.htm) koji je kardioidna verzija C414-ce, meni barem mnogo bolje radi od Rode. Bilo koji interfejs sa fantomom će ti tu lepo raditi, naročito TC Konnekt koji ti preporučuju... Znači po meni ja bih uzeo ovo: Mikrofon: AKG C214 - u vrh glave 250 E nov, (i ako je u radnjama oko 400) Interfejs: Konnekt 6 - 180 - 200 E ili Focusrite Saffire 6 USB koji je oko 170 E (možda je ovo i bolja varijanta jer je USB i nećeš imati problema sa fw čipsetovima itd, a USB provereno dobro radi takođe) Slušalice: AKG K44 - 30 E i to je oko 500 E sve zajedno i pokriven si. Ako možeš malo više da se otvoriš na oglasima često imaš AKG c414-ce za oko 400 evra, što je još bolja varijanta. Takođe je dobra varijanta Shure Sm7b (http://www.thomann.de/gb/shure_sm_7b_studiomikro.htm) dinamički mikrofon velike dijafragme, koji je u Srbiji oko 400, ali verujem da može da se nađe za oko 300, i koji je odličan izbor ako vocal booth nije nešto naročito dobar, i brda rep albuma je snimljeno na njemu Last edited by Jan; 25-05-2012 at 06:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
+1 glas podrske za Janov predlog za mic! Ja te Rode bas ne volim, iako nisam imao predrasude... C214 je vrlo, vrlo opak.
T.C. je +++ K44 kao sto B.B. rece, odlicno potrosen novac, izuzetne su za rad! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam u moju NT2-ojku, stavio Peluso PK44 kapsulu, sad je to već drugi mikrofon :=), nema više sibilanata, mesnat je itd...Al j**i ga, kapsula košta ko cela Roda, 250 E me je stala... Sad ne znam da li još da neku elektroniku čačnemo unutra, ali i ovako sam prezadovoljan, ma drugačiji mikrofon, okačio sam im testove na GS-u, kao pre i posle, vrisnuli su, totalno drugi ton, ne mogu da verujem da sve toliko zavisi od kapsule, mada kažu da je kapsula srce mikrofona... Imam nameru da i sa SE Z5600 uradim istu stvar...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
moj glas takodje za saphire 6 usb !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
U redu sve to sto ti kazes brate, cak mi se i vise primamljivo nego ovo da sad, ali kako i gde ja da nadjem "ispod ruke"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Momci, evo mene opet
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
oprema | zoolander | Computer Hardware | 8 | 07-09-2009 11:25 PM |
Sta mislite o ovakvom planu? | Braca | Dizajn i konstrukcija studija | 31 | 14-10-2008 12:23 AM |
Oprema | STUDIOTON | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:13 PM |