|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Posto ne znam gde da stavim ovo, stvarno nemam predstavu, evo ovde pa neka moderatori bace gde treba.
![]() Ovako, ja sam pocetnik i u planu je neka low budget varijanta. Sad, zanima me par stvari. Imam Lexicon Alpha koji mi je brat dao pa me zanima da li ce mi trebati druga zvucna karta i jos par stvari. Planiram da uzmem Yamaha MG102C mixetu i Rode NT-1a mikrofon. Sad, znam da na toj mixeti vec ima fantomsko napajanje, pa da li je ono pogodno za ovaj mikrofon ili moram da uzmem i neki dobar preamp za njega? Ovu mixetu mogu da ukljucim u ovu zvucnu ili ne? I je l mi okej izbor kako ce se snimati samo vokali? Rep je u pitanju. Pozdrav i hvala unapred. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Da bi ti neko dao dobar sajvet, za početak nam mora? dati vi?e informacija.
1. ?ta planira? da radi?? (snima? vokal? komponuje? svoju muziku - beats ? radi? miks?) 2. ?ta od opreme trenutno posjeduje? ? (osim te kartice dal ima? neke zvučnike-monitore ? komp ? u kakvoj-kolikoj prostoriji planira? da radi??) 3. Koliko novca planira? da izdvoji? za opremu ? dal bi i?ao na polovnu ili novu opremu? // Dok nam ne da? vi?e informacija ne mogu ti ni?ta pametno reći, ali ako sam dobro shvatio ?ta si zamislio - za početak ta mixeta ti neće ni?ta posebno doprinijeti + - čak naprotiv.
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Mislim da ti alpha ne odgovara, a da je yamaha visak. Sta mislis da prodas alphu, ne kupis mixer uopste, nego uzmes neku pristojnu budget karticu sa upotrebljivim preampom i fantomom za mic koji si namerio? Npr. Focusrite 2i2, ili neki M audio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Stvarno mislite da mi ne treba mixeta? Daj preporuci mi neku solidnu kartu sa dobrim napajanjem? Ili da uzmem neku kartu I preamp?
I da, sva 3 od navedenog i snimanje i mix i bitove. Komp je na nivou sto se tice procesora, monitore cu uzeti, a prostorija je oko 30 kvadrata. A sto nije bitno da li je polovna ili nova, s tim da polovnjak radi kako treba itd. ![]() Last edited by AciD-Rap; 24-05-2012 at 06:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
U osnovi se slažem sa čika Khanom. (eheh, čika~Khan, get it...
![]() Možda bih i zadržao tu Alphu... ...a tako je i najmanje cimanja, ne može za nju ništa da dobije, a šljaka to sasvim korektno...(dok šljaka)... Bolje se usredsrediti na dobar mikrofon: R?de M3 je kondenzator i radi i na 9V bateriju, pa će raditi i bez +48V na karti i odlično radi a košta malo preko 100€...! Čak, s'obzirom da je rep, može se probati i sa nekim dinamičkim... Takođe R?de, model~ Procaster , po dizajnu sličan Re~20, odličan mic, košta malo preko 150€... Miksetu zaboravi ako nemaš potrebu za live~om...! Ne treba, totalno...
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
A da brate uzmem fazon sa istim parama Rode NT-2a jer su mi rekli da je jedan od boljih mikrofona za rep, i neki preamp?
Je l mogu u preamp da utaknem kondenzatora pa onda u Alphu? Onda ce sljakati zar ne? Last edited by AciD-Rap; 24-05-2012 at 08:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pa neki fin preamp sa majkom i sve gurat kroz tu Alphu je isto jedna od opcija ali opet ti ne rece koliki nam je bud?et , bar otprilike
![]()
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Pa ne znam sta da ti kazem brate. Celu pricu planiram tamo polovina jula - avgust tako da ne znam bas precizno. Ali recimo 400-500 mozda i 600e sve zavisi kako ce se neke stvari odviti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
...hmm... To već menja stvari...
Ipak, u toj konstalaciji, može i da se ide na bolju kartu...! Išao bih na recimo TC konnekt 6 (sad je baš povoljan), ima odličan preamp i NT1 ili 2, šta budžet dozvoli.... To je onda "killer" kombinacija... Poseban preamp...Ne. Iole bolji preamp od onih koji se mogu naći u nekim kulturnijim kartama, tipa predloženog konnekt 6 ili slično, košta dosta para...
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ona je u artistu 240e, sto je koliko vidim sasvim okej. I majk nt1/2a. Jesi siguran u to?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
oprema | zoolander | Computer Hardware | 8 | 07-09-2009 11:25 PM |
Sta mislite o ovakvom planu? | Braca | Dizajn i konstrukcija studija | 31 | 14-10-2008 12:23 AM |
Oprema | STUDIOTON | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:13 PM |