Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2012, 10:08 AM   #11
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Le Kurzweil serije.....

Quote:
Kurzweil semplovi su vec dosta matori, ali se pojedini i dalje dobro drze zbog fenomenalnog programiranja
I AKAI semplovi su matori pa se i dan danas drže. Sempl ako je dobar nema veze koliko je mator

Quote:
Semi-weighted dirke nazalost neces naci - Fatarove PT9 su u pitanju, plitke i brze.
Kad kažeš termin plitke prvo pomislim na one narodnjačke koje još dodatno spuste. A kad kažeš da nisu semi-weighted, prvo što pomislim jesu neke jeftine MIDI dirke. Ili Triton LE/TR

A to sa Kurzweilom nije slučaj. Od svih synth dirki koje sam svirao do sad (Triton, Karma, Fantom, X-Station, Miniak), iskreno mi najviše prijaju (otprilike rame uz rame sa T3). PC3LE6 ima TP9 koje pružaju više otpora nego TP8 koje imaju PC361 i PC3K (ili Blofeld npr.) - po njihovim rečima sa TP9 dirkama su išli na neki balans izmedju sviranja hammonda i klavira.

Nego da rasčistimo neke stvari vezano za PC3LE i PC3(K) serije:

PC3LE ima:
- manju polifoniju (64 umesto 128)
- manje jedinica za efekte (10 umesto 16)
- jedan par outputa (umesto 2)
- 1 CC i dve switch pedale (umesto 2 CC i 3 switch)

Jedina prednost su knobovi umesto slajdera (ako je to prednost), malo pregledniji sistem za sortiranje farbi i 6 soft padova ispod displeja umesto 8 SWPRG tastera. Sa ovom novom verzijom softvera editovanje i mogućnosti su iste na obe sprave a sam zvuk je identičan. Tako da je po meni PC3LE dobar izbor nekome ko će ga koristiti kao još jednu klavijaturu u setu ili želi Kurzweilov VA i ROMpler deo a KB3 mu nije baš najbitnija stvar.

Dakle, što se tiče enginea, konvertera i zvuka - isti su. Ima i VA1 i KB3 u sebi ali je problem u jedinicama za efekte, jer ako se ne varam, najnoviji dual leslie troši 12 jedinica (od max. 16) a PC3LE može koristiti maksimalnih 10.

OFF, moj ti je savet da nekako uštediš za PC361 (PC3 u 61 verziji). Dupla polifonija itekako znači a razlika u ceni u Artistu nije tolika da bi neko na tvom nivou birao pre light verziju... Plus što je meni nekako najveća mana light verzije to što ima pola polifonije. Prava je šteta da ovako dobar engine imaš a da ne upotrebiš sve što bi želeo na njemu.

Last edited by wladymeer; 17-05-2012 at 10:18 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2012, 02:11 PM   #12
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Od svih synth dirki koje sam svirao do sad (Triton, Karma, Fantom, X-Station, Miniak), iskreno mi najvi?e prijaju (otprilike rame uz rame sa T3). PC3LE6 ima TP9 koje pru?aju vi?e otpora nego TP8 koje imaju PC361 i PC3K (ili Blofeld npr.) - po njihovim rečima sa TP9 dirkama su i?li na neki balans izmedju sviranja hammonda i klavira.
PC3K6 ima TP9 dirku, a ne TP8 (konkretno ima TP9-61 - pise u boot skrinu pri startu). Moguce je da PC3K7 ima TP8 dirku, doduse.

Blofelda sam bas pre neki dan svirao i rekao bih da si u pravu i da je isti keybed kao na PC3K. Moje ranije poredjenje je bilo sa Motif dirkom (OFF rece da ima Motif ES) koja je znacajno drugacija od TP-9.

Quote:
OFF, moj ti je savet da nekako u?tedi? za PC361 (PC3 u 61 verziji). Dupla polifonija itekako znači a razlika u ceni u Artistu nije tolika da bi neko na tvom nivou birao pre light verziju...
Ovde je PC361, koji se tesko nalazi, 50+% skuplji od LE-a (?700 - ?1100). Ako je u Srbiji znacajno manja razlika onda nema razmisljanja koji od ta dva uzeti.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2012, 07:10 PM   #13
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Lapsus - htedoh reći da PC3LE6 ima istu dirku kao i PC3 i PC3K7. Dakle PC3K6 i PC361 TP9 a PC3LE6 TP8, eto

A što se tiče cene, ako se nešto nije drastično menjalo, ja bih rekao da je razlika izmedju LE6 i 361 oko 200€ što je ako se uzme u obzir ono šta se dobija novac koji po meni vredi uložiti pa makar se pozajmio
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2012, 03:51 PM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Drugari.... hvala na iscrpnoj pomoci..... mora da se proba, definitivno..... javljam utiske

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules