|
|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Ako ti je 20 eura velika lova, to je jo? jedan razlog da ne kupi? mikser koji ti realno nije potreban.
![]() ?ta će ti toliko kanala na mikseru? Bavi? se rep muzikom (kolege smo), najvi?e ?to ti treba je dobar mikrofon, dobar preamp i dobra audio kartica/interfejs. Ja sam godinama radio sa sledećom opremom: Mikrofon: Behringer B1, kasnije uzeo AKG C214 koji sada posedujem. Kartica: EMU 1212M (prodao sam je jer prelazim na laptop, danas naručio Focusrite Scarlett 2i2) Preamp: M-Audio DMP3 (dva kanala, odlično radi za te pare, prodajem ga jer mi je sada vi?ak) Monitori: Behringer Truth 2030A Imao sam i malu mikseticu da bih mogao da priključim monitore i slu?alice. I nju sam prodao jer ću sve to imati na USB kartici. Provereno mogu da ti ka?em da sa tom opremom mo?e? da pravi? super snimke, u ranku sa 99% domaće scene. Realno, ?ta će ti mikseta od milion kanala kada ti realno treba jedan kanal za snimanje vokala. Meni su potrebna dva jer snimam i gitaru ali ?ta će mi vi?e od toga kada ne koristim? Ako već hoće? da ima neku miksetu i da se oseća? kao u "pravom" studiju, kupi neki MIDI kontroler kao ?to je Behringer BCF-2000 i biće? zadovoljan. Da ne pričam ?to je sprava veoma korisna za rad. Ima na forumu i te kako dosta informacija za početnike i za home studio, samo treba da tra?i? i da čita?. Pozdrav |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|