|
|||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Ako radis u Cubaseu, odradis sledece: Na jednoj traci nasnimis gitaru, onda ides "duble track", dalje, na prvoj traci podesis panorame npr na 80Left, a na drugoj 80R. E sada, kada u cubase-u kliknes na traku na levoj strani (levom prozoru) monitora se pojavi kao jedan mali satic (ispod panorama), dakle selektujes prvu traku (prostim klikom na nju) i onda taj sat na prvoj traci podesis npr na -15, selektujes drugu traku i na drugoj ga podesis (+)15. I dobio si stereo siroku sliku. Pozdrav |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
MAO
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Malo drugaciji EQ za levi i desni kanal takodje nije na odmet
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Quote:
A za onu vrstu snimka ryth-git-sve-prsti-od-muda, /skjuz maj french/, obavezno vise pravih tejkova, upravo te mikro razlike daju debljinu i magiju snimku. Ima producenata koji bez 4 tejka ryth gitare ne mixaju ... Malo vezbe, malo editinga, (jbg., razlika je imati ritmicke greske i fine imperfekcije) i to je to! Ostalo po vec iznetim odlicnim savetima. Moze se covek igrati i sa razlicitim cabinetima po kanalima i duzinom dly/rev. zna dati dobre rezultate. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Ljudi hvala na odgovorima...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
MAO
|
Ne bi ti reamp pomogao, stagod radio, i dalje ce to biti isti tejk. Veruj mi, ovo radim svaki dan.. samo svirka.. ako si vec u protoolsu, elastic audio bi ti puno pomogao u sredjivanju tejkova
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Da predpostavio sam da ne bi pomoglo... Ostaje mi da preciznije odsviram i upoznam se bolje sa Elastic Audio opcijom, posto sam jos uvek pocetnik u koriscenju proTools-a...
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|