|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Junior Member
|
![]()
Hajde da se ozivimo ovu temu...
Lakoca rada i vernost zvuka jesu dva, najbitnija, parametra koji definisu digitalne miksere i stepen 'blizine' analognim mikserima. Oko toga smo se svi slozili. ![]() Od prvih digitalaca, koji su parametre za dati kanal drzali na jednom mestu ( ili ti ' idiot strip' ) do sve modernijeg izgleda, u pokusaju da se oponasa osecaj analognog miksera. Neki samo svetle, neki rade nesto, dok neki zavijaju sarme. I svi znamo te sprave. SD8, D1 (Digico), Pm5D, LS9, 01-02V (Yamaha), VI-6, Si-3( Soundcraft ), Pro6 (Midas), V400 (Roland), StudioLive (Presonus). Svaki ima svoju cenu i za nju daje ono sto nam treba. ![]() E to je pitanje! "Sta ti treba?"
![]() |
![]() |
#62 |
Senior Member
|
![]()
Po meni ovo je sjajno ! Odlicna stvar sto je bezicno, lepo uzmes Ipad u toku svirke, poneses ga sa sobom, odes na sred sale cujes bend i podesis kako treba da zvuci u sali ! Kompaktno, malo efikasno, a mozes i da snimas odmah na Ipad-u 16-kanala i radi se odve veoma ozbiljne firme ! Da ne pricam mnogo sve ce vam biti jasno na klipu dole !!!
http://www.youtube.com/watch?v=3al9z...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
MAO
|
![]()
ja moguda posvedočim da SI3 samo svetli, dok VI6 savija sarme. Pro6 mi je moćan, mada daleko od laganog za druženje na keca, Presonus savija sarme samo sa iPadom, inače ne radi
![]() a ovo što je na gornjoj slici, počinje da mi izvlači osmeh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Superoperater
|
![]()
Zao mi je sto se nisam rodio posle 20 godina od dana kada sam se rodio, da mogu da radim sa mikserima buducnosti
![]() Gledao sam klip na YT i mogu samo da kazem: wooow ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-02-2012 at 01:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Senior Member
|
![]()
Mnogo prosto za rad, svako ko je video klip odmah zna kako radi, mislim fizicki, dok na ovim digitalnim mikserima provalis gde je sta ima da potrosis silno vreme !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
Daj malo detaljnije o presonusu..... kako to realno zvuci?
![]() |
#67 |
Moderator
|
![]()
Ja sa PreSonusom imam jako dobra iskustva.
Zvučno korektan i dovoljno moćan da se izbori i sa krljavim razglasima i istom takvom opremom na bini. Izuzetno lak za korišćenje (čak i kad radim dub bend + dva eksterna FX-a mogu da se izborim). Jedino loše iskutvo je jedna blokada prilikom snimanja koncerta preko Mac-a, ali se ispostavilo da je u pitanju neispravan FW konektor na compu. Dakle, ako zanemarimo mušičavost FW-a topla preporuka. I da... apsolutni šampion cijene!
![]() |
#68 |
MAO
|
![]()
a kako šalješ istovremeno vokal u dly dok snare dubuješ u neki plate? ja još nisam vido digitalca koji to može, a nije da mi nije bilo potrebno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Moderator
|
![]()
Možda ne kapiram šta pitaš
![]() FX-e možeš da "vratiš" u main, ali i u grupe (1-4) za koje isto važi "fat channel" sa svim gate,comp,eq,fazama...
![]() |
#70 |
MAO
|
![]()
nisi me čini mi se skontao. Još nisam video digitalca kojem možeš da na jednom kanalu bude selektovan send za aux 1 a na drugom za aux 2 istovremeno. Uglavnom su sendovi globalni, pa tako kad kreneš da senduješ vokal u dly, tebi je ceo mixer na sendu za dly, a onda moraš da stisneš global send za aux 2, pa da možeš doboš da šalješ u plate. Što prvo nije istovremeno, a drugo, iole jeftinijim mixerima treba podosta vremena za bilo kakvu global promenu (mereno u milisekundama naravno)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|