|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav ljudi!
Interesuje me da li je moguce da medjusobno povezem Line 6 ux1 externu karticu i Sound blaster live PCI karticu? Da li je moguce,zapravo, da line 6 bude ulaz za signal,to jest da preko njega snimam gitare a da se zvucni signal cuje pre sound blaster kartice? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Hmm... Nisam siguran da mo?e na PC...
Mo?e da Windows radi preko jedne (pu?ta iz media playera, browsera itd) a da drugu koristi DAW (program u kom radi?)... Tako je kod mene trenutno, ali DAW-ovi uglavnom vide ILI jednu ILI drugu kartu, odnosno driver za istu... Ne znam jel ima neko neki info da li ASIO 4 ALL driver mo?e da "tretira" vi?e karti kao jedan driver, pa tako jedino, ali mislim da to nije slučaj na PC... Mac ima Aggregate device i to mo?e da radi sa vi?e karti...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
i ja tako kontam al me zaintrigiralo to sto u mome daw vidi i jedno i drugo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ok, eto vidi...
![]() I jel radi sve ok tako?
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Radi ali ima kasnjenje...Sto,verujem,da potice od toga sto ne znam pravilno da povezem te dve kartice...Mada je moguce da je softverski izvodljivo,dok hardverski i nije mozda tako sjajno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ne, ako ikako rade, prilično su pravilno povezane...!
Kašnjenje uvek postoji, i na mnooogo skupljim sistemima i hardveru, samo u kojoj meri, zavisi i od računara, drajvera i od karte (ili više karti) itd... To je onaj poslednji red: "buffers" (na slici koju si okačio) i sada piše da je 8X1024 samples ,odnosno 185ms, što je ogromna vrednost i veliko kašnjenje. Čujnost kašnjenja postaje relativno zanemarljiva i prihvatljiva tek na ispod 10ms (desetmilisekundi) ili čak niže (osim ako si neki bolesni klavijaturista ili aranžer, onda je i 1ms puno... ![]() Dakle trebalo bi ga značajno smanjiti, samo imaj na umu da smanjenje buffera ima za posledicu opterećenje računara, sistema,etc, pa isprobavaj dokle može.... ![]() Probaj 2 X 1024 ili 1 X 1024 ili čak 1 X 512 samples, itd.... Preopterećenje se manifestuje u početku najčešće kao povremeno "krckanje" ili kasnije ako je baš izraženo kao zapinjanje ili prestanak i blokada... ...da znaš čisto...! Na to utiču i sva opterećenja sistema, pa i plagovi koje dodaješ i sve vrednosti sistema, ne vezane za DAW, (antivirusi i ostala gov..sra...kah,kah...podešenja OS itd...) poz'
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
sa direct sound-om ce latencija tesko da sidje bez nezeljenih artefakta u zvuku. Da li mozes da vidis line 6 asio za in i asio4all za sb out? To bi vec bilo nesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Tu varijantu mogu da vidim na direct sound,WDM i na Waveout.Ne znam da li postoji neka varijanta ako ubacim i miksetu u nekom svojstvu povezivanja ove dve komponente? ili je to besmisleno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
nema veze sa ovim problemom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superoperater
|
![]()
ASIO nece da radi sa 2 kartice odjednom. Mozda je i vidi, ali mislim da nece moci da upotrebi u programu. Ako si na Win7, probaj da iskoristis WASAPI drajver. Ja sa njime dobijem 2ms na Audigy SB kartici... Ali pitanje je kako je napisan drajver za tvoju karticu, pa ako imas srece, onda super... Novije DAW aplikacije mogu da koriste WASAPI (Sonar X1 - npr)
Sa MME(32bit) modelom drajvera u Sonaru, mi je dalo zadovoljavajucih 20ms na primer, treba malo eksperimentisati, ali nije nemoguce. A DirectSound, sa baferom od 20ak ms bi trebalo da radi lepo... Smanji te bafere pa probaj
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 13-04-2012 at 03:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potrebna pomoc u odabiru zvucne kartice za... | Napoleon | Computer Hardware | 6 | 16-09-2011 06:46 PM |
Ko se razume u zvucne??? | Riccolo | Computer Hardware | 4 | 20-01-2009 02:48 PM |
rad sa dvije zvucne | balthazaar | Computer Hardware | 6 | 29-03-2007 03:32 AM |
izbor zvucne kartice | liman021 | Computer Hardware | 2 | 08-05-2006 01:38 PM |