Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2012, 02:40 AM   #21
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Default Re: Lesli simulacija

Quote:
Originally Posted by AleksandarK View Post
Stvari, kao i ideje treba da cirkulisu. Nije bas po feng suiju, ali tako nekako.
Ovo sam posle mnogo muke uspeo da naučim. Super si to rekao.
MHz is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 03:29 AM   #22
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Da Aleksandre, sa tom konstatacijom se potpuno slazem ... takodje sam prosao fazu hrcka

Najmilije mi bude kad prodam neki komad opreme nekome koga to zaista ucini srecnim, i kad vidim da je na tome napravio nove ideje...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 09:49 AM   #23
Kefa
Member

Nisam imao priliku probati Neo ventilator,ali me iznenadila konstatacija jako kvalitetnog kolege ,kako je po njegovom mi?ljenju sprava vi?e onako jazzy,a ne toliko za neku hard-progresiv rock svirku sa ne?to kvalitetnijim driveom.
Njegovo ime je Zlatko (Jimmy) Kre?ić Tuzlak,trenutno nastanjen u Njemačkoj,jedan je od glavnih promotora Roland klavijatura,saradnik velikim imenima poput Jordana Rudessa i dr.
Ne znam kakvo je mi?ljenje ostalih kolega,ali ukoliko je ovo istina,meni onda definitivno nije u prioritetima.
http://www.youtube.com/watch?v=QHd0N...e_gdata_player
Kefa is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2012, 09:28 AM   #24
AleksandarK
Junior Member

Evo, nakon par nedelja paralelenog koriscenja Dynacord Lesli kabineta i Neo Instr. Ventilator simulacije da dam nesto kao sumirane utiske.
Dynacord daje gust, jasno definisan i nesto tvrdji zvuk. Prednosti su mu jos i ugradjen reverb, jednostavan eq i ono sto se ne moze definisati recima a to je kretanje zvuka koji lezerno osciljue oko osnovnog tona a pri tom ne para usi. Mane preskacem.
Ventilator je u odnosu na njega za nijansu precizniji, svetliji i meksi. Ubrzanje 'motora' moze da se podesava kao i polozaj mikrofona koji u stvari daje razlicite eq i prostornu perspektivu zvuka. I naravno drive koji je cista desteka.
E sad, usnimavanje nisam probao jer mi nije u prvom planu, ali tu je vec prednost daleko na starni Ventilatora zbog linijskih izlaza. Kod kabineta nastaju problemi sa vrstom i postavljanjem mikrofona u sta se, priznajem, ne razumem preterano.
AleksandarK is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules