Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2012, 08:21 PM   #11
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Mackie Onyx 32

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
meni se drastično vi?e svidja kako rade preampi sa A&H, kao i to kako se pona?a mixer u nekom vrućem re?imu rada, bilo da je input nivo po kanalu blizu klipa, bilo da forsira? master sumu u over. Kod A&H dobijam neku vrstu lepe kompresije, i koliko toliko linearnih de?avanja (ovo va?i i za skuplje serije Soundcrafta), dok kod onyxa sve nekako odlazi u majčinu, zvuk postaje sitniji i spaljeniji na ru?an naččin. Definitivno nije mixer za "zloupotrebe", koje su često potrebne u koncertnim situacijama. EQ mi je opet pa nekako sterilniji, i ne dojmi mi se kako mi "čita" misli.. dodu?e, jedini EQ kojim sam na keca bio odu?evljen po pitanju čitanja misli jesu MIDAS live mixeri, ali to je već druga, tu?na priča ..
Ovo sto Artur kaze je i moja najveca zamerka za Onyx.... u zelenoj zoni je prilicno ok, ali cim pocne master da 'prebacuje' ) 0dB, pocinje da guzva na vrlo neprijatan nacin.... dok to kod A&H nije slucaj..... ja sam sa onyxa presao na GL seriju, i svima nam se cini da je pomak na bolje
Old 05-03-2012, 09:35 PM   #12
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ovo sto Artur kaze je i moja najveca zamerka za Onyx.... u zelenoj zoni je prilicno ok, ali cim pocne master da 'prebacuje' ) 0dB, pocinje da guzva na vrlo neprijatan nacin.... dok to kod A&H nije slucaj..... ja sam sa onyxa presao na GL seriju, i svima nam se cini da je pomak na bolje

Jeste, ali imajte na umu da je na Onyx-u "prebacivanje" u crveno +20db..!

To je prilično ambiciozno i za mnooogo skuplje stolove...!
Dakle, po kanalu Onyx ima samo 4 diode za "monitoring" ((dve zelene (-10 i 0 db), žutu i crvenu)
i već je žuta +10db.
Ja kad radim gledam da tek ponekad overall neka žuta (od 16) se upali, a kad vidim crvenu - to ozbiljnije shvatim!

Nije kao da je frka ako nekad trepne, ali kad se često upali neka crvena ili svetli, ipak smanjim "džajn" (gain...) značajnije na tom kanalu...

Debelo sumnjam da A&H ima preko +20db bez izobličenja, već je stvar u "obeležbi crvenih vrednosti" ...

Dakle na Mackie-tu - Crveno je - crveno!

Sad ja "svog konja" malo hvalim, ali za relativno jeftin mixercic je do J..!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 02:04 PM   #13
d.doko
Junior Member

Pitanje... A čemu slu?i ta matrix sekcija? to mi nije jasno... pretpostavljam ali ne znam... :S
d.doko is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 02:26 PM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Matrix outputi služe da iz raznoraznih razloga koji ti mogu pasti na pamet pošalješ različite routing kombinacije napolje. Koriste se često za recimo TV snimanja, kad preko matrixa nekom pošalješ samo L/R, odvojeno ili sabrano ili štagod. Razmišljaj o njima kao o AUXima celog mixera. S'tim što je najčešće postavljeno tako da oni služe kao auxi za sekcije koje već nemaju auxe, poput grupa, busseva, mastera, pa čak i samih Aux-izlaza
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 05:36 PM   #15
d.doko
Junior Member

Znači da preko matrixa mogu poslat signal za in ear slu?alice u pojačalo za slusalice?? ako sam dobro shvatio? znaci master u slu?alice?
Old 09-03-2012, 03:35 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

svakako da možeš. Mada u nekoj praksi je da se in-ear vezuje na auxe kanala, tako da praviš poseban mix za in-ear. ja se još nisam susreo sa nečijom željom da u in-earu čuje master F.O.H
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 07:48 AM   #17
d.doko
Junior Member

To sam naveo samo kao primjer... Naravno da ne mislim master stavit na slu?alice...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules