Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-12-2011, 04:31 PM   #1
dds
Junior Member

Default m-audio bx8a d2 vs alesis m1 mkII

Molim vas pomozite u odabiru, u opciji su samo ova 2 monitora ?to zbog prihvatljive cijene, a ?to zbog veli?ine drivera... Glazba koju mixam je deep, techhouse i progressive house, dakle samo elektronika... Soba nije tretirana, ali ce u budu?nosti biti...
dds is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 04:48 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: m-audio bx8a d2 vs alesis m1 mkII

mislim da u svakom slucaju nijedan od ova dva izbora nije dobar...mozda da pretrazis ovde na forumu sta ljudi pricaju i kakva su iskustva (verovatno si i citao nesto ali ukratko) mislim da u tom cenovnom rangu mogu da se nadju malo bolje performanse...
nisam slusao ove D dva tako da o njima ne mogu da pricam, ali za tu vrstu muzike u ne tretiranoj sobi mislim da alesis nije uopste dobar izbor...

ps, prelistaj teme ima dobrih predloga, moj je ako ti bas ta velicina drivera treba esi 08...

pozdrav
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 05:08 PM   #3
dds
Junior Member

Ma vjeruj mi prelistavam forume ve? 2 tjedna, svaki od low budget monitora ima neku manu, a i svaka kuna mi je bitna... u Hr nisam uspio na?i esi monitore.. Gledao sam prvo yamahu hs50s i krk rp5, ali zbog veli?ine drivera nemaju basa, rp6 je ve? iza mog cjenovnog ranga... Imam najvi?e 300 tinjak ? za potro?iti...

Last edited by dds; 28-12-2011 at 05:10 PM.
Old 28-12-2011, 05:13 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dds View Post
Ma vjeruj mi prelistavam forume ve? 2 tjedna, svaki od low budget monitora ima neku manu, a i svaka kuna mi je bitna... u Hr nisam uspio na?i esi monitore.. Gledao sam prvo yamahu hs50s i krk rp5, ali zbog veli?ine drivera nemaju basa, rp6 je ve? iza mog cjenovnog ranga... Imam najviše 300 tinjak za potrošiti...
Velicina drivera zvucnicima nije jedino odgovorna za "nemanje bassa"
Pozicija zvucnika u sobi i sama soba igraju ulogu u kolicini bassa osim prirodnog odziva zvucnika.

U prevodu: cak i 4" driver moze svirati jako nisko, ali ne i glasno kao 6.5" ili 8"

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 05:58 PM   #5
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa do 300tinak evra za potrositi i nemas bas neki preveliki izbor, a i sve ti je to slicno i nije toliko osetna razlika, osim po meni esi koji moze da se nadje za taj novac, ali nema ga kod tebe sto kazes... a da porucujes iz bosne srbije ili slovenije iskostace te sve to...
a za bas uopste ne mora da znaci veca membrana-definisaniji low... cak sam nailazio na neke 8ice monitore koji ispod 60hz ne idu... eto ljudi se zale na yamahe hs80 da mnogo muljaju bas...
vidi mozda za taj novac imas mackie mr5 (gore dole) ili adam - velicina zavisno kolko kosta kod vas, (nemoj` se zavaravamo i ovi manji mogu da napune sobu zvukom itekako)

na kraju krajeva sve je to nagadjanje kako ce se u tvojoj sobi cuti... i da li ih mozes poruciti (ako ih ima na lageru) jer glupo je davati savet koji da uzmes a da ih nemas gde uzeti... prelistaj oglase i cene, suzi izbor na 4-5 mogucnosti koje mozes da pazaris pa ce ljudi ovde moci da ti daju savet koje od ta 4 -5 bi trebalo uzeti
pozdrav
Old 28-12-2011, 07:17 PM   #6
dds
Junior Member

Mr5 se moze na?i dosta povoljno kod nas... da li je on bolja opcija od alesisa? Adje da uzmemo u obzir da bih mogao skoknuti do bosne u artist, cijene su dosta povoljnije nego kod nas, pa je u obzir do?ao i krk rp6... Ima jo? netko kakav prijedlog..
Old 28-12-2011, 07:37 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

oba zvučnika su očaj živi
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 07:39 PM   #8
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa slusao sam mr5 u netretiranoj sobi na 10ak minuta pusten skrillex i meni su bili sasvim okej... cini mi se da su po snazi slabiji od alesisa ali nekako je utegnutiji zvuk...mada ako ides do artista mozda za vrstu muzike koju radis i jeste nekako krk naj opcija zbog niskih, ali da ustekas jos koji evro pa uzmes rp6 dvojke znam ljude koji ih koriste za elektronsku muziku i ne nameravaju da menjaju...

u svakom slucaju najbolje je da skoknes do artista i da tamo zamolis da preslusas ta 3- 4 para monitora, (u toj nekoj ceni) ponesi neki svoj mix koji znas 100 posto, i neke druge koje poznajes dobro, i pusti, pa vidi sta ti odg... i ljudi cesto daju savet da nikako ne uzimaju zvucnike ako im se mixevi na njima bolje cuju nego na drugima, jer ako se na nekima super cuje - znaci da tu nesto nije u redu

p.s. najvaznija stvar je da kad uzmes zvucnike, da sredis akustiku u sobi, da stavis zvucnike na standove i da ih dobro pozicioniras... taj deo vise menja zvuk nego sto mislis...
Old 29-12-2011, 10:12 AM   #9
dds
Junior Member

Bio sam danas u audiopro i slu?ao krk rp6 g2, behringer 1030 i 1031 idefinitivno mogu re?i da mi se krk ne svi?a. manji behringer ga doslovno jede u detaljima, krk ide ni?e ali bas je nedefiniran. Mogu samo mislit kako onda alesisi lo?e zvu?e.. Ve?i krk 1031 ide dublje ali sad vi?e nisam ni siguran da li mi je potreban ve?i driver od 5ice.. Vjerovatno ?ete sad svi opalit po behringeru (znam i sam da su im mixeri ?rot ?ivi, mo?da i stariji modeli zvu?nika al meni ove nove 5ice fakat zvu?e ok.. Tema je jo? otvorena, definitivno bi htio poslu?ati jo? neke modele prije odabira...
Old 07-03-2012, 05:56 PM   #10
bornaa
Member

brijem da bi ti ti beringeri mogli bit best buy u tom rangu na koji ciljas. esi near08 sam i ja pokuso nabavit u zg i cak iako je tehnicki izvedivo, dostavljat ih iz bege?a je malo nategnuto pa sam odusto bio. 5" cone ce ti bit cist ok, u tom cjenovnom rangu jedino kaj "ide nize" ce ti bit neko mutno smece od basa sta ti nece nikako pomoc miksu, jedino za to ak ti je gust da "bruji" dok slusas mjuzu. ove beringercice bi se moglo izucit i radit sjajne mikseve na njima, znam da svi pljuju po B ali imaju oni sjajnih pristupacnih proizvoda.
bornaa is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules