Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-02-2012, 05:05 PM   #31
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Foo Fightersi uzeli Grammy, a gde su snimali ?

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Uzeo sam da poslusam album ovaj Foo Fightersa i primetio te neke previse usiljene visoke, srednje visoke, neke pesme zvuce kao da su cele trake provucene kroz distorziju.
Sad ja nisam toliko veliki da kritikujem grammy awarded mastering inzinjera Emily Lazar, ali ona je masterovala jedan rap album jednog repera producenta iz usa sa kojim ja cesto radim, i taj album ceo distorzira u low endu i neke pesme idu i do -6dm RMS-a!
Nemam pojma, ja sve to pripisujem duhu vremena. Clipping kao simulacija snage. Svi se trude da na 3,5W snage sve zvuči kao da se zvučnici raspadaju od signala.

Pozdrav,

Vasa
Old 23-02-2012, 05:08 PM   #32
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nemam pojma, ja sve to pripisujem duhu vremena. Clipping kao simulacija snage. Svi se trude da na 3,5W snage sve zvuči kao da se zvučnici raspadaju od signala.

Pozdrav,

Vasa
Jasna stvar. A sta da rade ljudi kad puste na audiofilskim kutijama i to Ja 99% danasnje produkcije ne mogu da odvrnem imam utisak da ce mi se zvucnici pokvariti
Jan is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2012, 05:24 PM   #33
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Jasna stvar. A sta da rade ljudi kad puste na audiofilskim kutijama i to Ja 99% danasnje produkcije ne mogu da odvrnem imam utisak da ce mi se zvucnici pokvariti
Kakvi te bolan audiofili spopali

Ja sam to prvi put do?iveo sa Californication, a od tada su stvari samo postale gore. Tad sam prvo mislio da mi je lik od koga sam kupio uvalio "normalizovani" MP3 konvertovan u Audio CD, onda mi se on kleo da nije, dao mi original da čujem. Onda sam pomislio da mi je pojačalo na izdisaju, sve dok nisam pročitao da se razni ljudi ?ale na istu stvar.

Pozdrav,

Vasa
Old 23-02-2012, 05:47 PM   #34
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Kakvi te bolan audiofili spopali

Ja sam to prvi put do?iveo sa Californication, a od tada su stvari samo postale gore. Tad sam prvo mislio da mi je lik od koga sam kupio uvalio "normalizovani" MP3 konvertovan u Audio CD, onda mi se on kleo da nije, dao mi original da čujem. Onda sam pomislio da mi je pojačalo na izdisaju, sve dok nisam pročitao da se razni ljudi ?ale na istu stvar.

Pozdrav,

Vasa
Da, vec sam procitao to tvoje iskustvo!
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules