|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Razmišljam o kupovini nekakvog USB mikrofona za jeftine pare.
Treba mi kad skladam pjesmu da mogu otpjevati nekakvu info ideju melodije. Dakle, vrlo jednostavni zahtjevi, zanimaju me povoljne varijante tipa Behringer,CAD, Samson, AKG i slično. Da li netko ima, snima sa njima ili zna koji su best buy USB mikrofoni s obzirom na performanse i cijenu? Da li postoje neki tehnički detalji na koje treba obratiti pažnju? Software? Čini mi se da sam za Samson mikrofone vidio da im je rezolucija 16bit/48khz što mi se ne sviđa baš previše. A vidio sam da neki dolaze sa zgodnim stalkom za stol. I tako to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Moderator
|
![]()
Prvo kažeš:
Quote:
Quote:
![]() Bio je SEE 2200a USB, koji ima i XLR i USB, ali nije jako jeftin, mada opet, imas skroz korektan mic za rad, plus radi i na usb... Znam da je AT 2020 USB korektan. Mislim da ih je vecina na 16 bita... ...trt...
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ma nije mi problem 16 bita ,nego ovih 48 khz. Radim na 44.1 i ne da mi se s tim zahebavat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa to je maximalno 48, nemoguće da nema da se obori na 44...?!? ![]() Ima sigurno, matori...! Samo znam za te driverless da su fixno 44... A ostalo imas driver, pa moze da se menja!
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ali čekaj...
A sto bi kupovao mic...? ?to ne uzme? ovako ne?to za 10-tak ?...:
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() Nema? neki bilo koji dinamicki mic?! Ja mislio da ima? bar neku ?urku...bilo ?ta... A i to se isplati, uzmi Sm ili Beta 57 i onaj kabl... ![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Slichan tema je bila, ima i nekih primera pa pogledaj:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39560 Ako ti treba samo za "ideju" kako kazesh... shto ne bi uzeo neki najobichniji mic za skajp (200-300din) chisto da se "ideja chuje"... @Big Bockie Da li si to probao ili ? Ako jesi koja je razlika izmedju te konekcije i konekcije mic -> kartica... (bez preampa izmedju - naravno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Yep! Pa, razlika je... ...dosta različita! ![]() Najveći nedostatak je, što reče jedan lik, - "Džajn" (Gain)...! ![]() Ovde čovek traži baš nešto jeftino... Ne mogu da opljujem toliko ideju, ipak to dosta ljudi koristi, a ni ja nisam baš probao sve, svega par... ...i rezultat je, kod manje-više svih...da...fali "Džajna", žešće fali... ![]() Zato i kroz postove pokušavam prikriveno, čak podmuklo rekao bih, da objasnim da ne baca čovek pare... ...kroz predloge dvojako upotrebljivih ili veeeoma jeftinih rešenja! ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofoni? | spidermusic | Nik?a Brato? | 3 | 23-01-2011 08:59 PM |
MXL Mikrofoni | dawid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 24-11-2006 10:17 PM |