|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
U poslednje vreme sam promenio nekoliko analognih mixera srednje klase (mackie, Allen&heath...) i u nekom sam tripu da prvo kada bih menjao mixer gledam da unutra nije sve na jednoj stampanoj ploci, nego da su zasebne shine za svaki kanal i bus (lici na modularni dizajn)
Da li je trip da takvi mixeri bolje zvuce (pre svega u sabiranju) ili tu ima neke logike? Kakvi su Midas mixeri po toj formi?
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
meni ovo miriše na trip
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ne znam.... cini mi se da je preslusavanje vece kada je sve na jednoj ploci.... da je separacija bolja kad su odvojene shine.... da je slika puno definisanija i razdvojenija....mozda je samo do konkretnih modela koje sam probao
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Pa sad...hod po ledu da li je "bolje"...
Ajd da probam da preformuli?em na prihvatljiv način. Pretpostavka je da mixer "sa ?inama", odnosno posebnim modulima za svaki kanal, ima vi?e elektronike kroz koje signal prolazi. Dakle samo pretpostavka, pa ako jako gre?im, očekujem spenkovanje... ![]() E sad, sama ta činjenica implicira prolazak signala kroz vi?e elektronike i samim tim hmm... ..."drugačiji" zvuk, pa ako ti se takav zvuk vi?e svidja, onda - da! E sad, koji mixer, sa kojom elektronikom... Bar ja to tako shvatam...
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Svakako je lakse servisirati modularni mikser.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Nije bas trip....separacija kanala je bolja,ali je glavni razlog sto mixete sa odvojenim kanalima zvuce bolje,bolji dizajn i konstrukcija koju je skoro nemoguce smestiti na jednu plocu jer bi onda u slucaju bilo koje intervencije (menjanje pota?....) morao da rasklapas celu grdosiju.....nije kadilak bolji od yuga zato sto ima strava klimu....ima tu jos nekih sitnica
![]() Last edited by quake2; 20-02-2012 at 11:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
...pfff...
Da te vidim da ode? Kadilakom na "najlon" pijacu subotom...
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Bio u nedelju....i to yugom
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
instrumental (hip hop, trip hop ?) | bubu | Promocija radova | 3 | 15-01-2011 12:43 PM |
Koji synth je koriscen u 'Shine on, you crazy diamond' ? | lesha | Razno | 20 | 07-09-2010 10:52 AM |
Trip-Hop Etno | noonchaka | Promocija radova | 5 | 05-07-2009 09:53 AM |