Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-02-2012, 12:20 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Re-preamping

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ma, nema kurcšlusa, a možda ni spravi neće ništa da se desi. Ja se u struju razumem otprilike koliko i ti, pa onako prvo zazirem od nje i na kraju zažmurim i povežem bilo šta sa bilo čim (pod uslovom da je moje), pa šta bude. Obično se ne desi ništa loše

Pozdrav,

Vasa
Ups, sad tek obratio pažnju na činjenicu da se radi o SB Live! Kad radiš routing dobro pazi na to koji kanal šalješ napolje, a koji snimaš. I jako pazi na nivoe da slučajno ne bi uleteo u feedback zbog crosstalka između kanala. Prošlo je mnogo vremena otkad sam imao tu karticu i možda se ne sećam dobro, ali mi se čini da su se ti kanali međusobno preslušavali. Možda lupetam, ali svakako budi obazriv i pipav...

Pozdrav,

Vasa

P.S. A kako ćeš da slušaš celu tu akciju?

Last edited by awacs; 15-02-2012 at 12:22 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2012, 01:02 PM   #2
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
A kako će? da slu?a? celu tu akciju?
Posle snimanja preslu?am ?ta sam dobio. Verovatno neće biti ni?ta bolje nego bilo koji tube warmer plugin, ali ajde da probam.

Quote:
Originally Posted by Reinhardt
nekakav print stemova je cool
Da, mo?da stemove VST trekova i sl...
Old 15-02-2012, 01:11 PM   #3
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Posle snimanja preslu?am ?ta sam dobio. Verovatno neće biti ni?ta bolje nego bilo koji tube warmer plugin, ali ajde da probam.
Da, mo?da stemove VST trekova i sl...
dobro rece vasa, slusanje?
bez veze je da radis napamet, sustina je u finom nalazenju tona na sluh..
signal mozes uzeti razvodnikom. sa mic200 saljes u monitorsko pojacalo i nazad u karticu... zezanje al radi
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2012, 01:16 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Posle snimanja preslušam šta sam dobio. Verovatno neće biti ništa bolje nego bilo koji tube warmer plugin, ali ajde da probam.
Sve vredi probati!

Hint:

panuj celu matricu (pa i kanal na koji vraćaš/snimaš izlaz iz preampa) desno, samo onaj kanal koji izlazi ka Behringeru panuj levo. Pa onda levi output kanal ide u Behringera, a desni output u monitor. Izlaz iz Behringera vratiš u desni input. I naravno u DAW programu izabereš RIGHT INPUT kao source. Naravno ako je sve to moguće uraditi sa Live!-om... Moraš da slušaš dok nameštaš preamp, a obaška bi valjalo da slušaš u kontekstu, što kaše Reinhardt...

Ako ti je samo do "topline" zbilja je jednostavnije da se snađeš pluginovima, ali ko zna, možda istripuješ nešto sasvim ludo i "pogrešno" pa ti se dopadne Samo pazi na nivoe i feedback. I naravno stišaj zvučnik na granicu slušljivosti dok sve ne povežeš kako treba.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 15-02-2012 at 01:23 PM.
Old 16-02-2012, 05:48 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Off-topic, ali ne ba? sasvim. Kad već pričamo o atipičnim povezivanjima aparata (i o tome kako sve treba probati):

Pozdrav,

Vasa
Old 16-02-2012, 06:05 PM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Ups, sad tek obratio pa?nju na činjenicu da se radi o SB Live! Kad radi? routing dobro pazi na to koji kanal ?alje? napolje, a koji snima?. I jako pazi na nivoe da slučajno ne bi uleteo u feedback zbog crosstalka između kanala. Pro?lo je mnogo vremena otkad sam imao tu karticu i mo?da se ne sećam dobro, ali mi se čini da su se ti kanali međusobno preslu?avali. Mo?da lupetam, ali svakako budi obazriv i pipav...
Upravo to se desilo! Čuje se feedback, ali ne ludački jak već prati dinamiku sviranja, zvi?di uz gitaru. Kao neki efekat iz zone sumraka. Ko zna, mo?da bi i moglo za ne?to da se iskoristi.
Old 16-02-2012, 06:09 PM   #7
soundman
Member

To uopste nije zvuk gitare nego zvuk wah a. Gitara skoro da nema nikakve veze sa tim.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2012, 06:53 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
To uopste nije zvuk gitare nego zvuk wah a. Gitara skoro da nema nikakve veze sa tim.
Niko ni ne tvrdi da gitara ima previše veze sa tim efektom, ali cela stvar ima veze sa nečijom željom da se aparat koji svi koriste na manje-više isti način upotrebi potpuno drugačije.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Jebeš studio ako se u njemu ne igraš. Nekad jako davno sam u osmokanalnom studiju čiji sam bio suvlasnik zatekao Vocoder koji je klijent ostavio između dva termina. Prvo što sam uradio je da sam gurnuo Ensoniq Mirage sampler u mikrofonski ulaz, a gitaru u ulaz za klavijaturu... pa onda obratno... čisto da vidim šta će da se desi. Dijapazon zvukova je bio od parenja mačaka preko hora gladnih beba u porodilištu do čopora žaba iz Pančevačkog rita. Snimio rezultat na kasetofon (da ne arčim traku od 1/4"), kasnije ga koristio kao efekte za neke pozorišne predstave i neke malo čudnije muzičke akcije.

Last edited by awacs; 16-02-2012 at 07:10 PM. Reason: P.S.
Old 16-02-2012, 07:43 PM   #9
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Evo i snimka.
Attached Files
File Type: mp3 mic200.mp3 (42.2 KB, 249 views)
Old 16-02-2012, 09:21 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Schizenje Sad sve ovo u reverb (100% wet) i dobije? parenje kitova u ju?noaustralijskom priobalnom pojasu

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules