|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Imam odlican plan
![]() ![]() A pitanje kako se to radi se odnosi na neki plivajuci pod..vidio sam da ekipa napravi isto ono ?to rade sa zidovima - drveni ro?tilj, napunjen kamenom vunom, osb ploce, na to stavljaju laminat, parket - varam li se? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako je na pesku (stara gradnja), onda mislim da je bolje da se stavi ispod parketa jos dva sloja OSB unakrsno montiranih ploca, a preko starog brodskog poda
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To sto opisujes je prilicno lagana konstrukcija koja zazvoni na cujnim frekvencijama te napravi vise stete nego koristi... isto kao na zidovima btw. Samo na zidovima to popravimo dodatnim tretmanom (kada se sredjuje soba) .. a pod nemas cime da popravis...
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
a 2-3 sloja osb-a ?
![]() Je sve ima smisla...hvala...nije da cu to sve radit sutra..ali kroz koji mjesec...pa imam dosta vremena za razmi?ljanje... Prava stvar svega je ovakva: novce koje imam ce biti dostatni samo za betona?u i izolaciju zidova(od vlage, rezanje cigli) ... ugradnju vrata koja sam vec nabavio i to je to...planirao sam onda sve ostalo samo prividno napraviti (kako je i sad) trstiku na zidove, tepih ili linoleum na beton (koje bi također morao kupiti i ne bi me iza?ao manje od 200 eura kolko sam platio 40 kvadrata laminata) a onda sređivati zid po zid kako skupljam pare...kredit ne dolazi u obzir...samo me strah, da li cu moci mijenjati taj laminat i ugrađivat parket i ostalo ako su zidovi već akusticki izoplirani (da li se mo?e rezat, nado?tukavat itd) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
ups...sku?io sam da sam pitao glupost, po?to bi se pod trebao raditi nakon ?to su zidovi napravljeni...jel tako...a ?to ako recimo ne izoliram control room, a nakon nekog vremena se odlucim ga izolirati..jel mogu onda re?etke drvene ici na taj pod koji je vec napravljen??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Kao kad lik dodje u apoteku i pita "jel' imate banane", i kad mu kazu da ih ne drze on pita "a kada ce te ih dobiti"... ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-02-2012 at 10:45 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Moze se praviti pod i od osb. Eomsy je pravio
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Mo?da i kao najjeftinije rje?enje punoga drva na podu (pomje?anog sa malo lijepila
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
El zna neko ne?to o ovome? | Arthur | Monitoring | 7 | 22-05-2012 07:34 PM |
Alternativa mixcubesima | Monroe/Rampart | Monitoring | 6 | 05-07-2010 08:21 AM |
Sta mislite o ovome??? | doggfather | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 24-07-2009 03:24 AM |