|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Pro Member
|
Quote:
a proradilo je tako sto je RME master i to preko s/p-difa, bez word clocka..... i danas sam probao ovo, ali tek radi kada je s/pdif consumer a ne profesional .... i naravno SRC off
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
Professional je samo AES3... Moguce je da ako si setovao na RME da s/p dif bude "professional" onda si trebao samo da stavis na L22 da format bude AES/EBU... E ako je to slucaj onda su u RME svi cirkuzanti...
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
![]() a cek malo, AES3 ne mora da se vodi balansiranim kablovima, radice i koaksijalnim 75omskim (kao za s/p dif)....samo stavim profesional na obe strane?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Quote:
(lynx ima "s/p dif" putem SAMO balansiranog kabla, imas koaksijalni adapter da zabodes ... ali kabl je AES) EDIT: ili drugim recima: otkud AES zna da nije S/P DIF?
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-02-2012 at 02:28 AM. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
cek, tu i jeste problem. Ja sam pravio kabl, (break-out), ali sam izbegao xlr na digitalnim ulazima i izlazima, vec direktno na dsub15 po shemi, zalemio 75omski sa mu?kim rca na kraju. Bogi, ako sam skontao, kabl koji ide uz Lynx je 110omski? Meni radi i ovako ali nestabilno, gubi sync ponekad na s/p-difu
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
|
Quote:
Da, AES/EBU je. Prebaci sync na koaksijalni kabl (Word Clock) on je 75 omski... Mislim da ti tu pre pravi RME problem... posto im je sve zbudzeno i improvizovano... (ne znam kakav im je problem bio da stave na DB15 balansirani AES3 to je samo tri pina) EDIT: imas li negde RME pinout za taj konektor?
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-02-2012 at 06:19 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|