|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, ceo dan sam obrtao, okretao, namestao i podesavao, i nista.... zapravo, prica je duga, ko ima zivce da procita, mozda nauci nesto (ili kako ne treba, ili kako treba iz nekog odgovora)
Poslusao sam Bogija i pazario Lynx l22 http://rumski.com/forum/showpost.php...48&postcount=8 sa idejom da popravim A/D i D/A situaciju u odnosu na FF800. Sama kartica je stvarno super, i D/A je zaista korak (mozda i dva) napred u odnosu na RME.... mnogo lakse mixam, jasnija slika, pozicije, prostori...cak i klijenti primecuju razliku i u slusanju i u rezultatima....a/d jos nisam ozbiljnije probao... Ono sto mi je bila prvobitna ideja je da Lynx iskoristim u oba smera - i A/d i D/a.... http://rumski.com/forum/showpost.php...4&postcount=10 medjutim, to uspevam samo na 44,1, a na 88,2 se desavaju cudne stvari.... Probao sam sva moguca povezivanja.... ali da se zadrzimo na najlogicnijem - Word clock iz Lynxa taktuje RME........ audio signali putuju preko s/p-difa... Takodje mi je bitno da mi RME bude asio drivarom povezan sa Cubaseom......da bi koristio njegov mixer, routing i dodatne kanale kada snimam vise od 2 in. E sad, kada se radi na 88,2 (audio iz Cubasea u RME, iz RME u Lynx (s/p-difom) iz lynxa slusam..... ali rutujem analogne ulaze Lynxa u s/p-dif, i odmutiram ih, sinhronizacija se raspadne i dolazi do pucketanja. Sa ogromnom sigurnosu mogu da iskljuciim neki loop signala iz karte u kartu, kao uzrok tome........jer sam sve proverio milion puta a i nije zvuk takav (klasican sync raspad).........potpuno sve isto namesteno na 44,1 radi ![]() Znaci, na 88,2 je sve ok, dok ne pokusam da podaljem iz Lynxa signal u RME, a da pri tom ide i zvuk u drugom smeru (iz RME u Lynx). kada npr zaustavim playback (ne ide nista od RME u Lynx), nema raspada i mogu normalno da slusam ono sto snimam (znaci slusam analogne ulaze sa lynxa u RME mixeru) Al' sam zamrsio? ![]() Da li s/p-dif ima to neko full dupleks ogranicenje (kao adat sto smanjuje broj kanala sa povecanjem SR) ?
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 14-02-2012 at 09:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Iz RME udjes u lynx preko spdif, izvuces analogne izlaze iz L22 i zabodes u pojacalo ili monitor kontroler... to bi radio eksterni DAC o kome se pricalo u starom threadu gde sam savetovao L22.. nema vracanja ponovo u RME...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 14-02-2012 at 09:23 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
to je jasno, i to radi..... ali, ako zelim da u RMEu slusam ono sto mi dolazi na ULAZE lynxa, onda moram da vratim (a moram, jer mi je jedini par izlaza iz lynxa otisao u pojacalo)
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mozda da izaberes WC sinhronizaciju... Nisam to nikada probao...
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
hoce na 44,1 ali nece na 88,2 (samo u jednom smeru na vecem SR).... word clock u oba slucaja, lynx kao master
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
(nema lynx neki spektakularan clock source... )
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
otvoris lynxov mikser pa izaberes clock source... to verovatno znas
![]()
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
realno i nisam primetio razliku u zvuku RME-a kad je interni clock ili sa lynx-a... ali zato Lynx-ov D/a ozbiljno bolje zvuci
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To je moje licno iskustvo... Kako ce tebi da zvuci... to ne znam... Ako ne uspes ovako... snimi dva kanala samo na lynx.. bez RME... pa vidi... Vec ti se isplatila investicija zbog boljeg monitoringa ... ovo sto sada radis ako uspe je samo +.
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Hmmmm... sad vec mozda pricam svasta... ali nisam siguran da li ima ogranicenja sam S/P DIF....
![]() Mozes li ti da obezbedis pravu balansiranu AES konekciju za digitalni kanal izmedju RME i Lynx? Nije u pitanju mogucnost jednog i drugog... nego moze biti problem u S/P DIF protokolu....
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|