|
|||||||
| Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#32 |
|
Moderator
|
Upravo je "dinamika" ključ razlike u A/D načinu rada.
Ne toliko ni saturacije, headroom-i, kompenzacije,privatizacije i lo/hi passovi...! Cela istina... Nisu toliko ni te konzole "disale", bile "tople" , ne kazem da toga nema, ali je to u dosta manjoj meri nego što se misli. Proveo sam dovoljno vremena u oba sveta i sada znam da je tako i tako i radim. Jebe mi se što bend hoće -3 RMS. Imaš "volume" pa "odšrafi" ako hoćeš glasno! Retko ko pojačava bilo šta sa čega sluša preko 1/4 do 1/3 snage... Imaš brate, pa otpanji... Znam posle ide radio i to, ali i taj radio slušaju 90% neudate žene i izbeglice,zmijanje,narikače,oranje, ona ex-yu sranja, merline,jabuke,kruške i ostala govna... Onih 10% su narkomančine,tuc-tuc,brain-drain... ...to ne(ću da) radim...! To nije ekonomski isplativo, zato nemam puno posla, ali ono što uradim odiše ljubavlju. To je negde u mojoj glavi ok. Vreme je takvo da - da bi se živelo od toga, moraju da se prave takvi kompromisi da bi mi se zgadilo za 15 minuta, i kad već treba da mi se gadi, onda bolje da radim nešto drugo, plaćenije... Sad će me popljuvati ljudi koji od toga žive (ako ima takvih - živih),ali imao sam običaj da uradim nekome nešto "dzabe" , ako je dobro! Na žalost, ni toga nema... Dinamika u filmu je preživela, cak je i naglašenija! Ne znam za film u kom je sound nateran na -10rms... (osim na nekim lokalnim tv stanicama koje puštaju vhs kroz behringer comp/lim )... cak na nekim filmovima smeta! Gledaš tv, neka spika, i onda neko izvadi pištolj... ...Oće dvd da spadne sa tv-a...dok ne nadjem daljinski... ...I tako... ...i pivo...
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|