|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, treba mi preporuka za neki 75omski kabl........ treba da napravim breakout konekciju na zvucnoj karti (nisam dobio kabl uz nju
![]() ![]() Imam neke kablove koji su bili poskupi, valjda su i dobri, ali su veoma cvrsti i debeli, pa ih nije lako ubudziti u onaj 15 pinski konektor...... da li je oupste kvalitet tih kablova nesto preterano bitan, ili da jurim po mehanickim svojstvima, sta vise odgovara.... jos nesto.... s/p-dif i word clock se vode identicnim kablovima, ili ima neke razlike (sem u konekcijama)?
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ako neko ima ideju dge da kupim dobar a tanji kabl (u stvari normalan, ovaj moj je podebeo)...... ![]() da li smem za WC neki RG59 vido kabl?
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
moze i antenski samo da je 75ohm... Evo ti primer, u Farnell-u Belden, manje od 3mm spoljnjeg precnika http://uk.farnell.com/jsp/search/bro...alues%3D204078 a mozes i da pitas ljude koji prodaju wireless opremu da li imaju tankog antenskog kabla impedanse 75ohm.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 11-02-2012 at 02:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
iz TV?a tj. taj kabal je 75ohm i radi odlicno ja sam ga vezao na RME 9652 spdif.
i nema problema- poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Koristi antenske kablove od 75 ohma. Ja sam se isto tako snalazio. Kada pronadjes neke bolje, lako ces ih zameniti. Srecno!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
ovde sam nasao najveci izbor..... sta bi mi preporucili.... posto mi je taj Belden (koji mi se jako dopao u 110om varijanti) nedostupan
![]() http://www.netiks.rs/kablovi/koaksij...ski-rg-kablovi
![]() |
#8 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Impedansa "normalne" parice iz multikora je najverovatnije 600ohm, osim ako multikor nije digitalni sa video kablovima (75ohm po koaksijalnom kablu). Mada je tesko verovati da bi se i proizvodjac gnjavio sa posebnim digitalnim kablom...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rode K2 kabl ? | psionic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 14-07-2011 10:29 AM |
Gitarski kabl | disco violence | Gitarska Produkcija | 20 | 03-06-2011 08:29 PM |
kabl ... | alavuk | Computer Hardware | 4 | 09-11-2010 06:26 PM |
Kabl i konektori | Matoree | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-06-2010 11:20 AM |