|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#33 |
|
Member
|
Boggy, odradio sam nova merenja kako ste predlozili.
Odradio bih i ranije, ali sam sredjivao struju. Odvojio sam celu jednu fazu samo za monitore. Nova merenja se mogu skinuti sa ovog linka: http://www.sendspace.com/file/jxgng1 Pomerao sam celokupnu osu u odnosu na pocetnu poziciju (s02m06) za po 5cm u levu i u desnu stranu. Po merenjima mogu da zakljucim da je najistovetniji odnos za oba zvucnika na poziciji 5cm ulevo u odnosu na centralnu osu: ![]() gledano u odnosu na centralnu poziciju: ![]() ili u odnosu na 5cm udesno: ![]() na dalje se samo jos vise kvario odnos. Ko zeli da vidi ostala merenja neka skine fajl, da ne zatrpavam forum slikama. E sad, ako bih zanemario pravilo jednakokrakog trougla i uporedjivao sve odzive desnog i levog zvucnika, najistovetniji odnosi su po mom misljenju desni zvucnik ulevo 10cm, levi zvucnik udesno 5cm: ![]() desni zvucnik ulevo 15cm, levi zvucnik udesno 10cm: ![]() i desni zvucnik udesno 5cm, levi zvucnik ulevo 15cm: ![]() (koji ne deluje kao najbolji izbor sto se tice odziva). Da li da uopste uzimam u obzir ove usporedbe ili da se ogranicim samo na pozicije gde monitori formiraju jednakokraki trougao sa mikrofonom? |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|