|
|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
upravo si rekao da imas MONO signal na ulazu u karticu. Elem, mono i na izlazu.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Pobogu Stevo...
...uzmi taj mic200 preamp i momentalno baci u kantu za smeće... ..samo kvariš signal, a mislim da je već negde bilo reči o tome... ...to može, tvrdim , samo da upropasti signal u odnosu na ostatak opreme koji imaš! Mikrofon direktno bodeš u kartu, u tvom slučaju i ende (kraj)! ..."trosistemskim" kablom... ![]() A drugo, supicu mu jareću, šta će ti koji kurčić stereo signal sa JEDNOG mikrofona?!? ![]() Snimi MONO i slobodno kasnije pošalji MONO signal u STEREO efekat (reverb,dilej ili slično)... ...ah... Treće, 1000 mu karamelica, nema "trosistemskih" kablova, to je izraz za zvučnike (ili delove istih najčešće), a kabl je balansiran (tro-parični ili tro-žilni,mikrofonski ili neki drugi) ili nebalansiran (sa dve parice, gitarski itd)...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 01-02-2012 at 11:14 PM. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
Quote:
http://www.soundonsound.com/sos/mar0...ngermic100.htm Svaki audio aparat na ovom svetu proizvodi nekakav zvuk, nije va?no da li je kvalitetan po audiofilskim kriterijumima. Va?no je ?ta se dopadne onome ko koristi taj aparat. I sva?ta mo?e da "legne" nekome, koliko god nekom drugom bilo "lo?e". Ne tvrdim da je MIC200 "ba? ono ?to Stevi treba", ali ko to uop?te mo?e da zna??? Kad ga već ima - bolje je da vr?i eksperimente na njemu nego da ga baci u đubre. Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() Mislim, da ti ka?e? da koristi? mic 200, ja bi rek'o: Ok, super, zna? za?to! (i pomislio: čo'ek prs'o pod stare dane)... .. ..
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 02-02-2012 at 12:04 AM. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Stevi vise nista nije vazno, steva ljut na vas..hehe Hvala vam puno na odgovorima, znam ja i sam da mi je mic200 slaba karika ali su mi i finansije bile slabe, jbg bice bolje nekad.. Hocu stereo...hehe
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
NE TREBA TI MIC200! Lex Omega u sebi ima ugradjena dva preampa i 48v fantom napajanje, u prevodu ubodes mikrofon direktno u kartu i upalis fantoma i vozi. To Bockie pokusava da ti objasni |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
Quote:
![]() Prvo, stereo iz mono mikrofona? Kako to mislis? Postoje stereo mikrofoni koje nemas ili koristis 2 (DVA) mikrofona pod 90o za dobijanje stereo snimka. Ako hoces da se cuje u sredini, tj na 2 stereo kanala, stavis panoramu/balans u sredinu i eto "sterea". da bi to zvucalo jos bolje, dodas neki stereo hall i dobijes razlicitu reverberaciju na kanalima i to je sve (skoro) sto ti treba... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
haha, ma ne bre ja to isljucivo po niski..
E hvala ti, i to sto kazes ubacis stereo efekat i sve je ok, sad sam skapirao a i radi.. E a sad posto ste svi rekli da bacim ono djubre od preampa, ja se potpuno slazem, samo mi recite sta da kupim, ali nemojte nesto preskupo nego nesto sto bi mi zavrsavalo poso i sto bi se uklopilo u moju opremu, a i eto da znate ja snimam rep vokale.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Nekad je ispalo dobro, nekad jako lo?e. I nikad oprema nije bila ta koja je popravila ili zajebala stvar (koliko god bila dobra ili lo?a).Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#10 |
|
Pro Member
|
imam i ja taj mic200 (hvala mladjo!) nikad nisam uspeo da nadjem adapter za njega , kontam da moze nesto da se izvuce iz njega ... mali off
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|