|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Kako Stevo "vezuje?" izvor za kartu?
U koje inpute , ?ta , kako, kojim kablovima, daj gukni... ![]()
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
hehe, pa da krenem: svi kablovi koje ja koristim su kvalitetni i pravljeni su rucno to su trosistemci valjda sa kenon bananama, kabli koji ide u mikrofon je uboden u input u preamp, kabli koji ide u zvucnu je isto kenon i uboden je u input u preamp i u mikrofonski ulaz u zvucnu, to je valjda sve lepo povezano.. Evo jos malo da ti olaksam, zvucna je Lexicon omega, preamp je MIC200, mikrofon je Akg c 214.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
hteo sam reci kabli koji ide u zvucnu je ubodem u preampov output, greskom sam gore napisao u input.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
upravo si rekao da imas MONO signal na ulazu u karticu. Elem, mono i na izlazu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pobogu Stevo...
![]() ...uzmi taj mic200 preamp i momentalno baci u kantu za smeće... ..samo kvariš signal, a mislim da je već negde bilo reči o tome... ...to može, tvrdim , samo da upropasti signal u odnosu na ostatak opreme koji imaš! Mikrofon direktno bodeš u kartu, u tvom slučaju i ende (kraj)! ..."trosistemskim" kablom... ![]() A drugo, supicu mu jareću, šta će ti koji kurčić stereo signal sa JEDNOG mikrofona?!? ![]() Snimi MONO i slobodno kasnije pošalji MONO signal u STEREO efekat (reverb,dilej ili slično)... ...ah... Treće, 1000 mu karamelica, nema "trosistemskih" kablova, to je izraz za zvučnike (ili delove istih najčešće), a kabl je balansiran (tro-parični ili tro-žilni,mikrofonski ili neki drugi) ili nebalansiran (sa dve parice, gitarski itd)...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 01-02-2012 at 10:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://www.soundonsound.com/sos/mar0...ngermic100.htm ![]() Svaki audio aparat na ovom svetu proizvodi nekakav zvuk, nije va?no da li je kvalitetan po audiofilskim kriterijumima. Va?no je ?ta se dopadne onome ko koristi taj aparat. I sva?ta mo?e da "legne" nekome, koliko god nekom drugom bilo "lo?e". Ne tvrdim da je MIC200 "ba? ono ?to Stevi treba", ali ko to uop?te mo?e da zna??? Kad ga već ima - bolje je da vr?i eksperimente na njemu nego da ga baci u đubre. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Mislim, da ti ka?e? da koristi? mic 200, ja bi rek'o: Ok, super, zna? za?to! (i pomislio: čo'ek prs'o pod stare dane)... ![]() ![]() ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 01-02-2012 at 11:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna kartica... POMOC!!! | StevicaNish | Computer Hardware | 15 | 18-12-2011 06:41 AM |
zvucna kartica preporuka | sitter | Computer Hardware | 3 | 02-10-2010 12:47 AM |
MARC X zvucna kartica | Ad Fines | Computer Hardware | 8 | 01-04-2004 04:15 PM |