|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Savet: Prvo nabavi 64bitni softver, ukljucujuci audio seq i 64 bitne plugove, a tek onda razmisljaj o hardveru, jer hardver nije problem, ima ga svuda..Ja sam se tako zeznuo, kupio sam hardver, a sad jurim softwer koji je 100 x teze naci, a da valja..
Procitaj thread u kategoriji "audio software" koji ze zove *cubase pitanje 64bita* Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Cao Darkstar...
Imas u obavjestenjima ruDAW XTM, a na samom sajtu imas prezentacije ruDAW ONE i ruDAW PRO. Sve je aktuelno i dalje (jeste da su bazirani na prethodnim generacijama i5 i i7 procesora, ali samo zato sto tadasnji chipseti imaju vecu kompatibilnost sa aktuelnim audio interfejsima i generalno bolje rade od ovih novijih). Sto se tice preporuka ovih najnovijih ploca i procesora: nezahvalno je dati preporuku s obzirom koliko se to sve brzo menja (a sto je brzo to je i kuso, kaze nas narod). Mozda ce se psionic javiti, on je nedavno uzeo sebi noviju i5/i7 kombinaciju, pa da ti da neki savjet... Last edited by diviner; 29-01-2012 at 05:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ja sam skoro menjao makinu, pa da dam utiske. Asus P8p67-pro, i5 3,3, 8GB corsair vengance DDR3 1600. Ponasa se - savrseno. Mozda najmanje glavobolja ikada posle upgrade-a. Ne kazem da je ovo najbolje, ni najpametnije, eto, ja probao, pa da spomenem. Uzgred, SilverStone NT06-E staje savrseno na plocu, cak i uz vengance module (5.5cm!), tako da imam i tisinu i 'lad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hvala ljudi na pomoci..
Khan, koliko te kostala ta kombinacija ? Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
oko 400 sa cooler-om, mozda 10,15 vise...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Vidiš, ajd i ja da priupitam što god...
Windows je u pitanjetu. Imam intel c2d- 2 X 2.33ghz sa 2 gb rama na Gbyte-P41 ploči i winXP. Pošto ne radim sa VSTi niti semplerima niti dzidzi-midi...samo sa multi-wav snimanjem i obradom, ni ovo još nisam stigao čestito da opteretim... ![]() E sad, poslednje sto sam ubacio u njega (pre koji dan) je TP-link wireless mrezna kartica. Imam dropove ili klikove pri snimanju od tada. Isto se dešavalo u staroj PIII 1ghz drtini koji je služio za net, ali je imao audio kartu, pa sam mislio da je do stare mašine... (totalno druga audio karta sa totalno drugim driverima u oba kompa) Ima neko ideju zašto se to dešava i kako se otklanja? Da li će win7-32 nešto da reši?
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 31-01-2012 at 10:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
To je prilicno cesta pojava, narocito kod usb wireless dongle-ova, jadno napisani driveri... Mozda bude bolje sa w7, a mozda i ne. Jedan nacin je da posvetis par meseci zivota temi pingovanje mreze i proucavanju update-ova koji pomazu/odmazu, a drugi nacin je kad radis - device menager - disable hardware, no probl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Takodje, ako pokusas da potjeras neki ozbiljniji PCI interfejs, shvatices da on ne radi sjajno (recimo ProTools HD), zbog prestanka native podrske za PCI podrsku: http://semiaccurate.com/2010/08/19/i...e-pci-support/ http://www.gearslutz.com/board/music...herboards.html Quote:
![]() Last edited by diviner; 01-02-2012 at 09:15 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
vreme za novog gosta..mozda? | DaBear | Predlozi i sugestije | 39 | 27-11-2011 08:10 PM |
Nov komp, novi problemi! | LAMPASH | Computer Hardware | 43 | 18-07-2011 09:28 PM |
Novo vreme - nove tehnologije | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 18-01-2010 10:51 PM |
Dolazi novi Prophet! | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 68 | 21-08-2007 09:49 PM |