Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-01-2012, 09:27 AM   #15
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Noah "40" Shebib - intervju / setup

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Najvise tako zvuci zbog toga sto se radi hiperprodukcija i sto ljudi koji prave te beatove nemaju dve blage o miksanju i sta ce i kako da izadje dalje. I pre nije nista bilo bolje, masa rap albuma je snimljeno na 2 track beat iz semplera na neki tascam recorder i jedan do dva kanala vokala i cao. Ali uzmimo u obzir i to da su i sami reperi zvucali pre bolje i bili autenticniji kao umetnici nego reperi danas. To sigurno nije do opreme
A koji su to albumi snimani na 2 track instrumentale i tascam half-inch trakase? Undeground (c)rap verovatno.

Skoro svaki platinum rap album iz 80tih i 90tih koji ja imam je sniman iskljucivo na 2 inch 24 track formatu i mixan na SSL ili NEVE konzoli. To je tehnicki deo, isto bitan kao i produkcijski naravno koji je isto imao uticaj na sam kvalitet jer je tad budzet dozvoljavao da zakupis iskusne session muzicare koji bi svirali i radili overdub sa instrumentima od pocetka do kraja preko semplovanih bubnjeva. Tako se nekad radilo. Mada tako jos uvek rade ljudi poput Doktor Dreja. Inace nisam lozac, nije meni do tog "wow" faktora, najvise bi voleo da mogu postici kvalitet mixa kao na mojim najomiljenijim albuma iz 20. veka, al ne ide... Sve dok se projekat ne razvuce po high end konzoli...

Danasnja muzika, ako ignorisemo losu produkciju i nedostatak talenta, TEHNICKI zvuci jako lose. Nije bas sve sto je novo lose, npr. najnoviji album od Tech N9ne zvuci vrlo dobro, zainteresovo sam se da vidim kako je album sniman, odgledao "the making of" snimak, i video da je 90% albuma snimano i mixovano u profesionalnom studiju na SSL 4K konzoli. Plugini su korisceni samo za sitne efekte na vokalu (npr. megafon efekat i slicno).
DzoniPFC is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules