|
Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]()
Realno za to sto oni rade bolje im i ne treba.
Quote:
Last edited by DzoniPFC; 23-01-2012 at 07:02 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Mogu se sloziti sa tobom, ali ne bas kompletno. Sa jedne strane oni zaista koriste secene i gotove semplove koje ne treba ni raditi jer su vec producirani, pa zapravo prolaze i kao takvi, ali kao sto i sami znate, hip hop jeste jedan od stilova muzike gde je low end najbotniji od svega, a ja tu zaista cujem razlike izmedju dobrih i losih produkcija.
Moje misljenje je da se 1-2 pesme mogu "ubosti" ali ako neko kontinuirano pravi dobre rezultate, onda ili koristi proverene instrumente koje ne dira ili ima pristup vrlo pristojnom slusanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Bravo Jan..inace da ponovim (po stoti put)
Ovde (u Londonu) am se nagledao raznih setupa i studija od raznih producenata i 99% njih su u nekim totalno bezveznim prostorima i rade na bezveznoj opremi - citaj RADE SA ONIM STO IMAJU (a ne cekaju i mastaju da kupe high end da bi radili muziku!!) Sto je muzika vise underground - to je setup smesniji i jeftiniji. judi rade na pravljenim zvucnicima (!) obmotanim u tepih, sa komponentama od ?5.. na smesnim PC racunarima i jos smesnijim karticama.. ALI, rade na muzici non stop i to ih ne sputava... A kad dodje do miksa, masanjih u studij i dalje koristi dva kabala i samo overe kako to radi na (malo) boljem slusanju... Ogroma deo popularne muzike danas se radi po kucnim studijima !!
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Da se razumemo, ja nisam nesto preiskusan sa hardverom, nisam imao prilike da miksam na velikom stolu, a voleo bih, konsatno se odusevljavam sa stvarima koje izlaze iz velikih studija, ali i razocavaram... I isto tako se i odusevim nekim stvarima iz project studia. Ali sam misljenja da muziku miksaju ljudi a ne oprema, i naravno da zaradim milion evra od muzike da bih verovatno 1/4 toga ulozio u opremu i to, ali sad ne treba da jadikujem sto nemam SSL ili Neve sto, i to me sprecava da radim muziku, a ne treba da sprecava ni druge |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Uglavnom da završimo ovu raspravu koja traje na 5 stranica a sve je počelo videom u kojem Noah Shabib priča da sve radi i miksa na laptopu sa pluginovima na slušalice.
Što je naravno totalni bullshit i stvarno ne mogu vjerovati da netko tko ima više od 18 godina to stvarno vjeruje ![]() Pa evo intervjua sa Noah Shabibom iz Mix magazina u kojem u detalje opisuje kako je snimao i miksao na "laptopu" u Metalworks studiju( kliknite na link dolje i bit će vam sve jasno kako se to radi na "laptopu"): http://metalworksstudios.com/home-page.html Pa ajmo prvo o snimci vokala u "hotelu" na "laptopu" u Metalworksu “MetalWorks has a nice set of 1073s, originals,” Shebib says. “They must have about 30 of them. I get my fair pick of the healthiest one on any given day and that makes me pretty happy.” Shebib also places an LA-2 compressor before Drake’s vocal, but touches it very lightly." ![]() Pa ajmo malo o tome kako on miksa u "hotelu" na "laptopu" u Metalworksu: "The album’s 17 songs, two interludes and two bonus tracks proved to be a full plate for Shebib to mix, so he brought in some tried-and-true production help in the final stages, including assistant Noel Cadastre and Ruben Rivera from L.A., whom Shebib had met when working with Dr. Dre. Shebib also brought in mixer Noel “Gadget” Campbell so that he could focus on the overall production and sound during the last month. “I knew I wanted the mixes to have a huge bottom end and I wanted it to have his vocal sit on top,” Shebib says." Pa ajmo o masteringu u "hotelu" na "laptopu" u Sterling Soundu: "Final mixes were handed off to mastering engineer Chris Gehringer at New York City’s Sterling Sound, with instructions to keep Drake front and center, “as well as not losing too much of the low end because Campbell and I really pushed the low end on this record." Ovo je lista inženjera koji su Noi pomogli da "sam"snimi i smiksa Drake album u "hotelu" na "laptopu": Derek Ali, Michael Cadahia, Noel Cadastre, Ariel Chobaz, John Holmes, Brent Kolatalo, Carlo Montagnese, Ruben Rivera, Noel Campbell, Just Blaze, Andrew Wright A za kraj ajmo o tome što Noah stvarno radi sam u hotelu na laptopu: "I feel like when you listen to it in a car or at home or with headphones or on a laptop, it’s magical each way.”" ![]() Last edited by Surfer; 04-02-2012 at 08:56 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Surfer, Nigde nisam rekao da on miksa na laptopu, sta vise izlozio sam argumente da uglavnom albumi na kojima je radio kao producent/snimatelj sta god su miksani u najskupljim studijima sveta. Poenta je da on u pokretu pravi beatove, znaci pravi beatove, pravi beatove, za to mu ne treba ni ssl ni nista. A pravi beatove u Pro Toolsu i sa osnovnim alatima da posle kad ode u veliki studio moze samo da se prikljuci i da mu sve radi bez da brine. Ocito covek ne poseduje visemilionski studio, i ne verujem da za svaku ideju koja mu padne na pamet trci da pravi beat da bi mu ssl pored kojeg sedi davao inspiraciju. Druga stvar, ti se sam slazes da vecina pesama i albuma Lil Wayne-ovih, jednog od najpoznatijih mainstream izvodjaca, zvuce kao smece, paradokslano da su ti isti albumi miksani (a boga mi i snimani) u jednom od najvecih studija sa svim mogucim outboardom i miksetom, od strane renomiranih ljudi. To je meni zaista paradoks. Ili nije, jer se Lil Wayne krevelji, jer je ta muzika danas kretenska i za taj zvuk koji Lil Wayne ima apsolutno nije potrebno snimanje na SSL-u, i ja na njegovim pesmama sto zbog RMS-a od -6 do -7, sto zbog presvetle produkcije i koje cega uopste ne cujem taj ssl i punch, koji recimo cujem na jednom od onih tvojih mikseva |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
+1..
samo sto se kod nas i dalje misli da se za komponovanje / aranziranje / i programiranje MORA imati sredjena soba / vintage outboard / analog tape i desk i vintage sintisajzeri...ako toga nema..onda..jbga...nemoze to da ispadne dobro.brate..znas..ono.. ![]() A u puno slucajeva se sve to SAMO proveri u velikom studiju, doda vokal i stemovi se "provuku" kroz desk.. Mozemo ovako do sutra ![]()
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Upravo. Cak mislim da svaki ozbiljniji projekat ima dovoljan fond da se zakupi neka dobra soba sa dobrim slusanjem i da se za 2-3 dana "preslisha"kompletan album. Upravo ovo smanjenje potrosnje vremena u ozbiljnim studijima je finansijski ugrozilo iste, jer je zaista besmisleno sedeti deset dana u skupom studiju i seckati fajlove, kad se to moze raditi kuci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alex Da Kid - intervju (kako je "pocepao") | DaBear | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 0 | 10-11-2010 08:50 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |