|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Evo nečega na šta mi je Boggy skrenuo pažnju, ali pošto on ne voli da se javlja u okviru "strogo produkcijskih" tema zamolio me je da ja skrenem pažnju vama
![]() ![]() Dakle, radi se o tri inserta iz BBC-jeve emisije koja se bavila analizom produkcijskih tehnika tokom snimanja Bitlsa. Nažalost, cela emisija više nije dostupna online, ali i ovi parčići daju dosta dobar uvid u stvari. Preporučujem da obratite pažnju na to koliko je instrumenata snimano zajedno (i za današnje pojmove čudnim redosledom). Što će reći da je ogromna većina odluka, uključujući i odluke o vremenskim efektima (eho, reverb), morala da bude doneta pre nego što se krene u snimanje. Red, rad i disciplina ![]() Lično mi je jako zanimljiv pregled kanala za Come Together, posebno ona ritam gitara. Kapiram da su oba Džordža (i Harison i Martin) imali dovoljno sluha da primete da je neviđeno raštimovana, ali u kontekstu matrice funkcioniše. Po mom mišljenju to je najvažnija razlika između današnje i ondašnje produkcije. Danas se većina izvođača i producenata prevashodno trudi da svaki kanal bude što bolji po sebi, o kontekstu se razmišlja tek tokom miksa (ili masteringa ![]() Uglavnom, evo linka: http://waxy.org/2009/10/audio_analys...track_masters/ I još jedan link, da bi bilo malo jasnije zašto u komentaru za She's Leaving Home voditelj pominje kako nije bilo jednostavno promeniti panoramu vokala tokom miksa: http://www.phaedrus-audio.com/FABs.htm Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 15-01-2012 at 02:47 PM. Reason: slovne greške |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Hvala ?to si me podsetio na ovo. Ja sam čim se emisija pojavila na internetu skinuo kompletan fajl i iste noći preslu?ao nekoliko puta zaredom. Mislim da traje oko sat vremena; uglavnom D?ord? Martin priča o tome kako su miksali. Najbolji deo je o Strawberry Fields Forever - prosto da ne poveruje? da su je sklopili od dva posebna miksa koji su bili u različitom tempu i tonalitetu! Na onom br?em je usporio traku da se poklopi tonalitet, a u tome se i tempo (skoro) ujednačio.
Negde to imam, ko će sad znati pod kojim nazivom...
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Pa nađi brate slatki, ne budi lenj
![]() Da, to za Strawberry fields je čuvena priča, ali eto potrefilo se da je ona sporija bila i u ni?em tonalitetu (sreća je na strani ludaka). Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kako ljudi dođu do ovog materijala, pitam se...
http://www.youtube.com/watch?v=QS6ws...eature=related
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
za Beatles fanove - mega web site! | DaBear | Razno | 1 | 16-03-2011 07:29 PM |
SInhronizacija audio i video zapisa sa razlicitih izvora | jox | Audio Produkcija - Osnove | 24 | 25-10-2010 01:52 PM |
Analiza bubnja(dobos) | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 23-08-2010 05:52 PM |
The Beatles - original i remaster | redroom | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 26-09-2009 04:40 PM |
DIGICHECK analiza | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 08-01-2006 01:54 AM |