|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
TO seckanje i spustanje sam uradio samo dva puta do sada i to sa vokalom jednog lika koji ne ume da kaze S, i jako me je iritiralo i zeleo sam da napravim da zvuci sto normalnije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja sam iz lenjosti razvio inteligenciju,da ne moram da radim... ![]() Kad dobijes "kobaju" od sat i po' koncerta, tesko da ces seckati celu swirku... Imao bi tik-ove samo od jednog posla... ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Inteligencija je stvarno najbrze i najdelotvornije resenje svih problema.
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Velika je razlika između te metode kada se ?karama re?e sibilante i sti?ava ih se, od one kad se nacrta volume automatizacija!
Ovo prvo radi prije pluginova, dakle sti?ani sibilanti u kompresor na insertu ne ulaze uopće glasno pa ih zato kompresor ne hvata previ?e. A ako se crta automatizacija, ona samo sti?ava cijeli output kanala. Tada su sibilanti već ionako pro?li "tretman" u kompresoru. Nije stvar koja je bolja metoda - svaka ima svoje prednosti. Ja u večini preferiram ovo prvo, ali koji puta to ne rije?i problem. Kod metode ?karama je lo?e to ?to svaki sibilant ima svoj "sweetspot" koliko ga je optimalno sti?ati. Vrlo se lako potpuno pojedu sibilanti ako ih se previ?e sti?a, a ako premalo onda kao da i ni?ta nisam napravio. A kod automatizacije volumena je puno lak?e kontrolirati ih. Dosta je bitna stvar koliki je release na kompresoru tog vokala. Kratak release vi?e nagla?ava sibilante. Ako sibilanti stvaraju manje probleme, onda je bolje otpustiti release pa to mo?da rije?i stvar, prije nego ?to ih se krene rezati... my 5 cents... ![]()
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ja npr. nekada editujem sibilante pje?ke. EQ-om pronađem najkarakterističniju frekvenciju sibilanata, smanjim ju optimalno i jednog po jednog editujem i procesiram istim EQ presetom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbrzi gitarista na svetu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 63 | 20-05-2010 09:12 PM |
AKAI EWI na malo drugaciji nacin | Bitch | Razno | 2 | 26-08-2009 06:10 PM |
Cubendo pitanje | Heavy Jerk | Audio Software | 23 | 29-01-2009 05:05 PM |
Dinamicki procesori na majstorski nacin | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 04-08-2006 02:40 AM |
Nacin stvaranja | Zid | Vlado Georgiev | 20 | 23-07-2005 03:41 PM |