|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
E...hvala...Mislim da mi je sad puuuno jasnije sve...Uglavnom sada mi je jasno to da se A/D konvercija ne odvija u samom interfejsu koji je na kraju lanca prije kompjutora (u mom slućaju focusrite liquid saffire 56)...nego (u mom slućaju) u npr. Digimaxu koji je spojen na adat in od interfejsa(LS56) i taj LS56 ne utjece na konverciju analognog u digitalno....da li je to to
Stoga mi je onda ultimativno odlicno rije?enje da jednostavno kupim 2 standalone mic preampa (zapeo mi za oko gain station(jer je u nekom mom mogucem buđetu... i npr UA - solo) >>>koji ide u neki skupi A/D koverter >>> koji onda preko adat2 ulaza ide na interfejs (focusrite liquid saffire 56) ----to bi mi na kraju izgledalo (u programu) prvih 8 kanala preampa od focusrajta, od 9-16 sa presonusovog digimaxa i 17 i 18-i kanal novi kvalitetni preampi i konvercija... U teoriji razumijem ?ta bi znacilo da je novi konverter master a ovaj interfejs slave..ali ne znam koji su nedostaci toga i koliko je to problematicno..u biti bojim se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
Prvo, zasto bi uzimao dva, opet relativno jeftina preampa, kad za te novce mozes uzeti recimo GreatRivera, koji samom promenom input i output gaina (koliko ga vruce vozis), daje dovoljnu razliku u karakteru, a neuporedivo bolje radi od oba navedena? Drugo, ne menja se nista u tvom zivotu sa postavkom master-slave, to je jedna opcija koja se prosto checkira na svim uredjajima, i vozis dalje. Jedino sto se menja je mesto na kojem biras samplerate, jer to sad mora biti ona sprava koja je master. Routing, monitoring i sve ostalo, ostaje isto kao i do sad
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
Dakle, nedostataka nema, samo prednosti. Nece valjati ako je obrnuto, ako slejvujes novi i bolji konverter na svoju zvucnu kartu, jer onda delimicno degradiras njegov kvalitet, a platio si ga skupo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Preampi su prica za sebe i tu ti Artur ili neki drugi clanovi mogu vise pomoci od mene, jer nisam probao neki veci broj istih - u sustini, svaki ima neki svoj "karakter". Ja sam npr. navikao na UA610 koji je BTW lampaski preamp i kao takav ima malo losiji odnos signal/shum (kao i vecina tih sa lampama), ali ako juris neki "zvuk lampi", uopste nije los. Sa preampom ustvari "oblikujes" karakter ulaznog signala u taj konvertor. Neko voli da bude sto transparentnije, pa juri modele koji daju bas takav karakter, neko voli da malo "oboji", pa zatim u celu tu pricu moze i neki kompresor na ulazu da dodje (da spreci npr klip u slucaju da pevac "drekne" i sl) i onda ni taj kompresor ne bi smeo da bude neko djubre, i tako dalje... @Arthur Zasto ti se konkretno nije svideo UA610 ? Mene nervira malo taj shum, ali kad se stvar "ugreje", nije tako los... U kombinaciji sa SE Gemini mk2... I UA ima gain i njega isto mozes da drajvujes...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 07-01-2012 at 05:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
Nisam rekao da mi se nije dopao, on je odlican preamp u svom rangu. ko hoce malko lampaskog tripa za male pare, go ahead. Opet, nije to "onaj" flavour o kome zanesenjaci i ljubitelji pricaju. Za to je potrebno ipak pristojna 4cifrena brojka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ne?to malo drugačije... | mikac | Promocija radova | 0 | 06-05-2011 12:25 PM |
ne?to tamnije od 58ice | Arthur | Live Sound | 16 | 29-09-2010 07:34 AM |
Ne?to kao etno | zoolander | Promocija radova | 5 | 24-07-2010 05:50 PM |
Ne?to i do mene | tukoje | Produkcija Elektronske Muzike | 4 | 06-06-2010 12:41 PM |
Ne?to kao Vox AC30/4 | sira | Pricaonica | 0 | 18-01-2010 11:32 PM |