|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Verovatno nekim malim ventilatorom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ventilatorcic bi ipak stvarao neki sum, razmisljam...Dobro pitanje...A mozda se ovi prostori ne provetravaju uopste...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Obzirom da i nije zdravo dugo biti u gluvoj sobi mozda je ventilator i nepotreban.Odradis jednu strofu pa kafica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ali uglavnom ako je to nesto tako, onda je izvrsno!! Meni su te spuzve spasile zivot (+bas trapovi u kuteve od gipsanih ploca i mineralne vune).... sve se zaista CUJE!!! ALI!!! Definitivno treba staviti difuzore (neke piramidalne spuzve)... malo ce procistiti zvuk, rasprsiti frekvencije.... zvucat ce kristalnije. Ja sam htjela u?tediti pa smo stoga napravili neki prora?un kriti?nih to?aka i tamo stavljali najvise i najdebljeg (tezeg) materijala. Na prvu refleksiju smo stavili najdeblju spuzvu, a ostalo za cm tanju. Basevi su uspjesno rjeseni trapovima i nema vise nikakvog brujanja (dok je prije toga bilo occcaaajno). Sretno! Koliko su TESKE te spuzve? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
[quote="ANITA
ALI!!! Definitivno treba staviti difuzore (neke piramidalne spuzve)... malo ce procistiti zvuk, rasprsiti frekvencije.... zvucat ce kristalnije. quote] Cuj, piramialne spuzve nisu difuzori, vec samo dobri apsorberi. A oblik im je piramidalan zbog povecanja povrsine (ekvivalent mozgu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
To je tocno da je potrebno da budu masivniji materijali da bi difuzirali sve nize frekvencije, ali za visoke (koji se strasno utope u svim tim spuzvama) dovoljno je uzeti piramidalnu spuzvu. Cuje se razlika. Mi kad smo radili ja sam sjedila u svojoj tocci za mixanje i bez i sa piramidalnih iza ledja je bila cujna razlika (ne imaginarna)
![]() A pravi difuzori naravno su ovi koje si spomenuo.... Ja sam se malo igrala sa gipsanim plocama u kutevima.... pa sam napravila svoj "difuzor" od gipsa i plastofila.... "simulirala" sam stijenu (njene ostre bridove)... :oops: ...bas lijepo izgleda... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Sa visokima nije problem. I sama si primetila da je sa sundjerima bilo bolje, jer su oni upili (ne rasprsili) visoke.
Ali, postoji jedna jako vazna stvar o kojoj ljudi jako malo vode racuna- PRVE REFLEKSIJE. Sve nase spavace,dnevne ili decije sobe( Studio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]() ![]() znam, znam.... imam doma svog inzinjera elektrotehnike koji je sve to pomno proucio i evo.. tako smo i napravili. Jedino jos nismo rjesili ove refleksije za stola! Ali stol je uvijek prepun knjiga i sveg.. pa evo ti difuzori.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
batice,vidim da si upucen u to kako funkcionise azmafon,pa me interesuje da li mi mozes pomoci.imam problem sa zvukom od komsije iznad mene,posto zivim u kuci.On je stavio laminat a ispod laminata je stavio stirodur bez kosuljice i bez ikakve zvucne izolacije,tako da se kod mene dole sve cuje.E sad ..ja sam razmisljao da uradim gipsani plafon a da izmedju postojeceg i gipsanog stavim azmafon.Da li cu resiti problem sa zvukovima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
mislim da ti sam azmafon neće dovoljno pomoći. Ako već radiš nov plafon, možda je pametnije da ideš na nešto deblje i teže, tipa mineralna vuna (isover, ursa i sl)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
azmafon u beogradu | yoloko | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 08-04-2010 12:09 PM |
Azmafon ili??? | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-09-2009 06:33 PM |
Azmafon - Novi sad | MHz | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 05-06-2009 08:05 PM |
Azmafon? | kok | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 15-11-2006 09:22 PM |