Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-12-2011, 04:05 PM   #31
rastamankg
Member

Default Re: Zvezde Grajma - Dubstep Remix

Zvuci bolje od originala, jer nije dosadno (hukova ima vise, ne samo na kraju), vokal mi se cini da se bolje probija kroz matricu, nego u originalu, ili samo tripujem O.o, nekako je razumljivije. Sada sto se tice zamerki, autotune je dobro lego, ali na nekim mestima bi mogao da se iskljuci po zadnjem versu, bas dosta sara.
Sve u svemu, super stvar, sto se tice mixa, vazno je da se cuje sve lepo i jasno, i meni je dovoljno .

Odlican posao
rastamankg is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2011, 12:27 AM   #32
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ma meni ovo nista ne valja... Nema tu trileri, kako moze da budu Zvezde Granda, a ni forspil mi ne radi dobro... Mora neki gudaci da se cuju i malo da vibrato na glas stavis, iz grlo da peva, ne valja ti ovo kume nista, nikad nece da ode na Zvezde granda, kad cuje Sale ima da se iznervira...
Old 26-12-2011, 04:53 PM   #33
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

samo za ljubitelje skrillexa
http://rumski.com/forum/showthread.p...977#post318977
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 06:15 AM   #34
Gmile
Member

Gmile's Avatar

@ DaBear
Pretpostavljam da ovakav rad treba par terabajta biblioteka sampleova. Od cega krenuti? Postoji li neki library za Kontakt? Koliko je Omnisphere/Virus mogu pomoci? Mislim da cu pokusti da se upustim u slicnu avanturu, do sad sam se bavio namjestanjem mikrofona, snimanjem zivih instrumenata i VST-ima koji mijenjaju zive instrumente. Sa hirurgijom sjeckanja, editovanja, automatizacije itd nemam problema.
Bio bih zahvalan za neki savjet oko zvukova. Sta traziti, sta nabavljati?
Pozdrav.
Gmile is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 07:53 AM   #35
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gmile View Post
@ DaBear
Pretpostavljam da ovakav rad treba par terabajta biblioteka sampleova. Od cega krenuti? Postoji li neki library za Kontakt? Koliko je Omnisphere/Virus mogu pomoci? Mislim da cu pokusti da se upustim u slicnu avanturu, do sad sam se bavio namjestanjem mikrofona, snimanjem zivih instrumenata i VST-ima koji mijenjaju zive instrumente. Sa hirurgijom sjeckanja, editovanja, automatizacije itd nemam problema.
Pozdrav.
Tacno - 90% je u samplovima / zvukovima! Kad se to lepo sredi - mnogo je lakse!! Ja sam poskidao nekoliko biblioteka sa zvukovima za Massive i Razor.
Na youtube ima puno tutoriala kako napraviti neke od "kljucnih" zvukova... ima puno distorzija i bit crushinga...to su glavne sprave..
Za bubanj, takodje ima puno biblioteka, koje nisu sve dobre, kao i sve ostalo pa treba probrati i pomesati sa necim drugim.
Takodje sam nabasao na par bibloteka sa gotovim frazama i bas linijama, ali sa njima se ne da puno uraditi, nisu puno fleksibilne..
Pogledaj po onim sajtovima gde se nabavljaju "probne" verzije
Nema nista 100% spremljeno i 100% dobro..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 07:53 AM   #36
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gmile View Post
@ DaBear
Pozdrav.
Tacno - 90% je u samplovima / zvukovima! Kad se to lepo sredi - mnogo je lakse!! Ja sam poskidao nekoliko biblioteka sa zvukovima za Massive i Razor.
Na youtube ima puno tutoriala kako napraviti neke od "kljucnih" zvukova... ima puno distorzija i bit crushinga...to su glavne sprave..
Za bubanj, takodje ima puno biblioteka, koje nisu sve dobre, kao i sve ostalo pa treba probrati i pomesati sa necim drugim.
Takodje sam nabasao na par bibloteka sa gotovim frazama i bas linijama, ali sa njima se ne da puno uraditi, nisu puno fleksibilne..
Pogledaj po onim sajtovima gde se nabavljaju "probne" verzije
Nema nista 100% spremljeno i 100% dobro..
happy fishing!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 10:03 AM   #37
cAAc
Banned

NI je izbacio besplatan soft ..koliko sam razumeo sempl se ubaci u njega i sve manipulacije ko na sintu posle ..nisam probao ..skoro je izasao za reaktor plejer koji je takodje besplatan
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 01:09 PM   #38
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Da ne ulazim u sam aranzmansko-stvaralacki deo posla koji mislim da je ok, ovde mi beat ne udara dovoljno tj kako bi trebalo. Zvuci mi previse uvuceno u mix i nema (rum)punch-a.

DaBear, probaj malo da naglasis 'center image' jer sve generalno zvuci previse mlitavo za dubstep. Pored toga bi ti predlozio da za neku vrstu reference poslusas i Noisia, da cujes kako beat treba da udara.

Poz

___

evo jedne dubstep stvari za koju sam radio master

http://neonized.bandcamp.com/track/d...-dubmoix-remix

Last edited by Everbeatz; 28-12-2011 at 01:21 PM.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 01:28 PM   #39
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Da ne ulazim u sam aranzmansko-stvaralacki deo posla koji mislim da je ok, ovde mi beat ne udara dovoljno tj kako bi trebalo. Zvuci mi previse uvuceno u mix i nema (rum)punch-a.

DaBear, probaj malo da naglasis 'center image' jer sve generalno zvuci previse mlitavo za dubstep. Pored toga bi ti predlozio da za neku vrstu reference poslusas i Noisia, da cujes kako beat treba da udara.
Koliko sam upucen u celu pricu, mislim da je Skrillex ranije sa njima radio. A sve ovo sto ste napisali, slazem se potpuno, ali sam najvise za to okrivio mixanje na slusalicama. Vrlo je lako cuti razliku na bilo kom monitoringu.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 01:32 PM   #40
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
evo jedne dubstep stvari za koju sam radio master

http://neonized.bandcamp.com/track/d...-dubmoix-remix
Odlicno zvuci
soundman is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules