|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Moderator
|
![]()
Nisam branio nikog, nemam ni od cega, vec reagujem upravo na dogme, koje na zalost metastaziraju i po drugim threadovima...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 27-12-2011 at 07:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne razumem zasto moje neslaganje sa tobom, tebe licno dovodi u osecaj da je tvoj post obrisan, nestao, diskreditovan ili sta vec? Zasto moram da se slozim sa tobom, da bi bio zadovoljan? Verovatno imam svojih ozbiljnih razloga da mislim da je ideja o mogucnosti miksanja u nesredjenoj sobi jos gora "DOGMA" nego slusalice, koja mladjim ljudima moze naneti vise stete nego koristi... pa tako, ako smem, iznosim ponovo takvo misljenje... nadam se da ne trebam tebe da pitam za dozvolu?
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 27-12-2011 at 07:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Junior Member
|
![]()
Ja evo posle odredjenog vremena se ponovo javlja... U toj prostoriji radim i miksam vec nekih godinu dana, nema nikakvog riverba tako da mi je to super, ima samo to oko dubljih frekvencijama... Ja samo hocu taj nesredjeno akusticki prostor da makar malo dodjeram, sto zbog makar malo boljeg zvuka sto i zbog nekog mog uzitka boravka u tom prostoru... Tako da, navikao sam se da mixam i produciram u losem prostoru, tako da ako bilo sta ubacim od apsorbera i bas trepova bice makar malo bolje... Samo sam pitoa za neki savjet oko tacnog nekog pozicioniranja svega toga, ali dobro nije frka. Mislim procitao sam tonu foruma i sajtova tako da ja znam otprilike dje bi to bilo ok postavit, ali eto rekoh jos neko misljenje da dobijem... U svakom slucaju, postujem vase misljenje ali isto tako i ne slazem u potpunosti, jer vi odje pricate o nekoj perfekciji i neznam cime, a ja pricam o makar malo boljoj akustici nego sto je trenutno
![]() Opet zahtjevi ljudi se razlikuju, ja nisam previse zahtjevan sto se te strane tice, i nije mi frka da se namucim oko mix-a samo da ispadne dobar... Eto toliko od mene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Moderator
|
![]()
SAMO!?
![]() Quote:
Ja se nadam da ne pricam nekim nerazumljivim jezikom. Poenta je sto te frekvencije imaju velike talasne duzine (koje su velike i u tvojoj sobi) i ne postoji neki manji ili veci tretman za njih.. nego samo mozes da imas ili nemas tretman, odredjene debljine... ubaci bilo sta (kamena vuna, azmafon, akusticki sundjer) u nedovoljnoj kolicini i zapremini i dobices tzv. "zagluvljenu sobu" koja ce biti mrtva ali koja i dalje divlja na niskim frekvencijama, jer nisu ni "primetile" tvoj tretman.... Vidim da ti vec znas sta treba da uradis, pa si dosao po potvrdu da si u pravu... na zalost nisi je dobio od mene... zasto? Vec sam objasnio zasto, ali ti zelis da se uveris sam (pare su tvoje, zivot je tvoj kao i tvoja snaga, strpljenje i volja). ![]() A sto se tice "perfekcije"... zaista preterujes, niko ti na forumu (ovom ili bilo kojem drugom) nece iznositi "perfekcionisticke" savete... to nisu price za forume.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 27-12-2011 at 10:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Member
|
![]()
@Placid art
Probaj da napravis neko akusticko merenje prostorije. Imas na forumu dosta uputstava kako to da izvedes. Ako postoji problem na jednoj frekvenciji (i alikvotama iste) resenje za tebe je Helmholtz rezonator, koji radi na odredjenoj frekvenciji, pa tako mozes da resis stvar. Samo nemoj da radis na slepo, jer to je sigurno bacanje para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
|
![]()
Helmholtz resonator neče znati da sastavi kako treba, pa je nekoliko lakše napraviti membranskog... i to nije baš tako lako ali lakše je od HR-ja.
Kod HR rezonatora uzmi u obzir: http://www.rumski.com/forum/showpost...36&postcount=7 ... može da pridodaje preteranu koloraciju prostoru a ako se demfuje sa izolacijom onda se mu proširi Q i dosta sniži absorpcijski koeficijent što je nepoželjno i tako u krug... treba nači optimalnu relaciju... još ima značajnih parametara kao oni oko porta/necka itd. A kod membrane je slično, treba znati tačnu kg/m2, debelinu kutije, princip upinjanja membrane... a onda dođe do parametara koja izolacija od pozadi i koji materijal za membranu da napraviš dosta efektivniji mebranski absorber (može dosta širi Q i frekventno niža absorpcija)... Kad se rade takvi rezonatori, treba da se pravu uzporedna merenja, pa korekture, pa merenja pa korekture... dok ne radi kako treba. Osobno izkustvo, nema baš u knjigama: rezonator pa onda preko porozan absorber, donekle smanjuje nuspojave dobro napravljenih reaktivnih/rezonantnih elemenata. ![]()
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com Last edited by NLP; 28-12-2011 at 12:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio Will Smith-a !! | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 18-09-2011 03:58 AM |
Kvalitet // Kucni studio | alfom | Razno | 7 | 21-11-2008 11:21 AM |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |