| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  26-12-2011, 01:19 AM | #1 | |
| Moderator Join Date: Jun 2007 Location: ) Recording 
				 |  Re: Privatne skole audio produkcije Quote: 
 Ovakav slucaj podrzavam! Ozbiljno, ali ti znas da ces nesto mozda i moci sa tim. Jedino sam protiv jer je , tvrdim, totalno neisplativo u 99% slucajeva ako nemas uslovno receno, razlog, kao ti. Jos bolje, ako te "zadrzavaju u mestu" jer nemas papir, trazi da ti plate skolovanje! Cak mislim da je to zakonski reseno da imas neko pravo na to, jel, ako "kuca" tako odluci...  RTVNS je platio dva brda para privatnom jednom fakultetu za svoj kadar (koji ce sad da otpusta, po svoj prilici)...ali to cak moze i da da izvesnu sigurnost, da te ipak poslednjeg otpuste, pod pretpostavkom da zele da stite investiciju...a ne dzepove...   
				__________________ Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-12-2011 at 01:22 AM. | |
|   |   | 
|  26-12-2011, 05:03 PM | #2 | |
| Superoperater Join Date: Jan 2008 Location: Beograd 

__________________ Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. | |
|   |   | 
|  26-12-2011, 06:26 PM | #3 | ||
| VIP Member Join Date: Aug 2006 Location: Zemun 
 Quote: 
 Pozdrav, Vasa 
				__________________ TEHNIKA NARODU! | ||
|   |   | 
|  26-12-2011, 06:43 PM | #4 | ||
| Superoperater Join Date: Jan 2008 Location: Beograd 
  Sta znam, mozda bih mogao da odem i radim snimanje nekog filma, komponovanje neke pozorisne muzike... Da pobegnem odavde! (iz firme) Dolaze mi ljudi i poturaju mi svasta da pustam, a to zvuci kao da je iz mesalice za beton izaslo  Radio sam i sa tim Simjanovicem i nekim njegovim saradnicima... Kad mi donesu neku muziku, kao da im je crk'o regler za reverb efekat... Radili smo mjuzikl sa 8 mikrofona i 16 bubica, a meni su neki nadri-dizajneri govorili kako ne treba nikakav efekat na mikrofon - jer su oni "dizajnirali" zvuk. Naravno, zvucalo je sve kao da slusam prenos skupstine na TV, onda sam ja svojevoljno razdrndao sve i namestio po svome. Naravno niti sam dobio kintu za to, niti hvala... I to su samo pojedini primeri... Svoje neko znanje unovcavam cimajuci se privatno u studiju i to sve nekako nije konkretno... Nemam pojma. Mislim da cu ovako vecito ostati nekakav glupi tehnicar... Quote: 
 gosn Djilas je rekao da ne moramo da izbacujemo nove predstave dok traje ova recesija... Pa sta da igramo ? Dosadili smo i bogu i narodu sa repertoarom... 
				__________________ Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. | ||
|   |   | 
|  26-12-2011, 08:11 PM | #5 | 
| VIP Member Join Date: Aug 2006 Location: Zemun 
				 |  Re: Privatne skole audio produkcije 

Pa, to TI tako doživljavaš jer si iz te struke, moja žena misli da su najviše skresali na likovnoj umetnosti. Radi se jednostavno o tome da PARA NEMA. Odnosno - para ima samo za "ekipu". Da izvineš na izrazu - to je prosto tako i to je takav posao. I ne samo ovde i ne samo danas. Nije važno da li je ekipa "društvo iz kafane", "društvo iz stranke", "društvo iz LGBT organizacije", "društvo iz škole", "društvo sa malog fudbala"... poslovi se sklapaju putem ekipe, a ne putem znanja. Niko te neće angažovati samo zato što nešto umeš (zato što je npr. čuo tvoj miks na Internetu, ili zato što si mu pod nos poturio diplomu), nego zato što te poznaje i zato što si mu u vidokrugu. To ustvari i nije loše. Bolje je da te doživljavaju i tumače kao osobu nego kao nosioca diplome. Pozdrav, Vasa P.S. Kad si već pomenuo Simjanovića, on je čovek kompozitor. I uglavnom se ne bavi reverbima. Druga je stvar to što pokušava da "zatvori finansijsku konstrukciju" snimajući u ne-baš-idealnim uslovima. Ali to uglavnom ima veze sa celom finansijskom situacijom (tokom poslednjih dvadesetak godina). 
				__________________ TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-12-2011 at 08:21 PM. | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Hip-Hop muzika // karakteristike produkcije | alfom | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 68 | 01-02-2012 01:11 PM | 
| Evo nesto iz moje produkcije | Manley | Promocija radova | 12 | 21-04-2007 01:25 PM | 
| Humanizovanje PC mixa i produkcije | Defragment | Tutorijali | 20 | 26-10-2006 10:51 PM |