|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
?
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Pa, niko ne voli 48V direktno ubodenih u njega, pa čak ni ti.
![]() A aktivni di-boxovi ne bi trebali da ti predstavljaju problem. Makar meni nikada nisu pravili probleme kada sa druge strane imam Dj mix pult
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Zato sto je to pretpostavka da je nekome stalo da napravi zvuk.
Ovako, nabijes...Shure je skup, cekaj... mmm...Al ajde, PG 48 i dodju i onako nadrogirani i udri oscilatore i frekvencije, koga boli za dobar sound... ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Zato sto nije dizajnirana da istrpi jednosmerni napon od 48V na svojim ulazima, iako bi mogla biti...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Mene su ucili u skoli da je taj 48v napon nevidljiv za sve osim kondenzatorkosg mikrofona, da bih se u stvarnome svetu susreo sa uzanism klipovanjem sve dok nisam iskljucio fantomsko (koliko je onda zaista fantomsko?
![]() Iste rezultate sam dobijao i sa klavijaturom ubodenom u aktivni DI box ... Da li to znaci da je fantomsko napajanje, fantomsko samo za pasivnu opremu?
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Salim se druze, naravno... Slusao si moje snimke? Snimao sam i po 5 kanala iz "aktivnog" DI box-a. Dve klavijure i bas. 2+2+1=5. NIKAD nisam imao taj problem. A Behringer-ov je 8-kanalni DI box. Dakle, nije problem u tome! Samo pojedini "ribon" mikrofoni (http://en.wikipedia.org/wiki/Ribbon_mic) mogu imati "problem" sa tim. Ako je "ceo sistem" ispravan, dakle riboni starije generacije i konstrukcije garantovano nece vise raditi...! Noviji nece BEZ toga... ![]() ![]() Di box sluzi prvenstveno da bi prilagodio "visokoimpedansne" signale na mikrofonski "nivo". Za to su zaduzeni elektronski transformatori unutar jedinice, i to bi cika Boggy mogao da objasni kroz jedan omanji traktat verovatno... ![]() Dakle, ako je oprema ispravna, jedini nus-proizvod "fantoma" je nesto vise "zujke" u "live" okolnostima, prvenstveno zbog stuje opterecene rasvetom i cinjenicom da malo mixera ima tu opciju "po kanalu" vec samo "ili-ili" za sve ili tek grupe (po 4 ili 8) pojedinacnih kanala...i to sve, ako struja nije bas idealno resena. Dakle, ni tada nije obavezno da "mora" da bude frka, vec zavisi od kvaliteta instalacija,mikrofona,opreme uopste, itd... Sva ova prica je udaljena svetlsnim godinama od DJ-inga, jer, danas deca skinu sve sa neta,matrice,lupove pa i vokale, lupe brick-wall i udri 15-20€ na vece + pizza-parce i coca cola! Koga zabole kurcic onda za sve to?!?
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 23-12-2011 at 08:08 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Svi koji se okace na ulaz mikrofonskog pojacavaca dobijaju fantomski napon (ako se ne iskljuci), bili oni mikrofoni (kondenzatorski, ribon ili dinamicki), ili bilo koji drugi uredjaj sa balansiranim audio izlazom... klavijature, DAC itd. E sad da li je dizajner (klavijature, DAC-a, playera) razmisljao o mogucnosti tog dogadjaja ili ne... veliko je pitanje.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 23-12-2011 at 10:32 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 23-12-2011 at 10:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]() Samo sam hteo da kazem da cika Boggy poseduje veliko znanje da to sve objasni strucno...! Cinilo mi se da je to prepoznatljivo u postu...?!... Valjda nema sad neke ljutnje???
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Osim toga, 48V se krece na relaciji DIbox - veliki mikser, a ne DIbox - Dj mikser. Jedino ako su ti DIbox-evi osteceni, pa DIbox zuji sam za sebe.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ko voli gitare i dnb nek poslusa moj mix | djnick | Promocija radova | 6 | 03-03-2011 12:57 AM |
kupujem satalak za klavijaturu tipa quiklok ql699 | aske | Kupujem/trazim | 0 | 25-01-2010 06:12 PM |