Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2011, 03:42 PM   #1
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: MVP - Ne brini se ni?ta

U ovom konkretnom slučaju čini mi se da se vidi razlika u dinamici, nisu samo spajkovi u pitanju. Razlika između tranzijenata, tj. dinamika (prikazana crvenim pravougaonikom) je na ti?em fajlu očigledno veća. Čak i u apsolutnom poređenju je na ti?em fajlu crveno polje veće, a naročito u relativnom poređenju - na drugoj slici je zeleni tranzijent mnogo ?iri od crvenog polja, dok je na prvoj u?i od njega.
Attached Images

Old 09-12-2011, 03:55 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
U ovom konkretnom slučaju čini mi se da se vidi razlika u dinamici, nisu samo spajkovi u pitanju. Razlika između tranzijenata, tj. dinamika (prikazana crvenim pravougaonikom).......
to sto si prikazao crvenim pravougaonikom nije dinamika, nego headroom.
Dinamika je odnos najglasnijeg i najtiseg dela u nekom miksu/treku...

EDIT: sad vidim, nije ni headroom posto vec postoji takav peak... ali tek nije dinamika

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-12-2011 at 04:00 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 04:09 PM   #3
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
to sto si prikazao crvenim pravougaonikom nije dinamika, nego headroom.

EDIT: sad vidim, nije ni headroom posto vec postoji takav peak... ali tek nije dinamika
Na slici su tri tranzijenta. Jedan od njih je najtiši. Razlika između njega i ona dva najglasnija je dinamika, označena crvenim pravougaonikom.

Last edited by Znak; 09-12-2011 at 04:12 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 04:13 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo nek se javi Arthur pa nek kaze o cemu se radi, da li je radio poseban mastering ili je do konverzije jutjuba. Ali okacio sam ti slike gde se jasno vidi to isto, totalno drugaciji odnos pikova i svega usled konverzije
Jan is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 06:44 AM   #5
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: MVP - Ne brini se ni?ta

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Upravo. Cemu rasprava, ako se mesaju pojmovi.

Btw, fina pesma, iako ne slusam tu vrstu muzike vesela je i prijatna za cuti.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 11-12-2011 at 06:47 AM.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 04:00 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
U ovom konkretnom slučaju čini mi se da se vidi razlika u dinamici, nisu samo spajkovi u pitanju. Razlika između tranzijenata, tj. dinamika (prikazana crvenim pravougaonikom) je na ti?em fajlu očigledno veća. Čak i u apsolutnom poređenju je na ti?em fajlu crveno polje veće, a naročito u relativnom poređenju - na drugoj slici je zeleni tranzijent mnogo ?iri od crvenog polja, dok je na prvoj u?i od njega.
Zar ti ne vidis to isto na primeru slike koji sam okacio?
Old 09-12-2011, 04:15 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Enivej, zvanični snimak je na MTV.rs u MP3 192kbps formatu, njega skinite pa analizirajte. Pesma nije stišavana niti bilo šta drugo, normalno je prošla kroz moj tada standardni kombo - FabFilter Pro-C (paralelna kompresija) --> Sonnox Inflator -->FabFilter Pro-L (punchy mode) limiting. Nisam nešto extremno imao potrebu da je spaljujem, jer je puna i voluminozna sama po sebi, aranžmanski, ima dosta stvari koje nisu tranzijentne prirode, tako da sam samo malo limitovao, do mere nekog labavijeg radijskog standarda, pa već i sama postala "velika i glasna". Šta je posle montažer ili YT radio sa njom, pojma nemam, i nešto me i ne zanima, dokle god vama na uvo zvuči dobro

Što se snimanja tiče, detaljnije na http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38372, a ako vas nešto konkretno zanima, pitajte, voljan sam detaljisati
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 04:23 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Enivej, zvanični snimak je na MTV.rs u MP3 192kbps formatu, njega skinite pa analizirajte. Pesma nije stišavana niti bilo šta drugo, normalno je prošla kroz moj tada standardni kombo - FabFilter Pro-C (paralelna kompresija) --> Sonnox Inflator -->FabFilter Pro-L (punchy mode) limiting. Nisam nešto extremno imao potrebu da je spaljujem, jer je puna i voluminozna sama po sebi, aranžmanski, ima dosta stvari koje nisu tranzijentne prirode, tako da sam samo malo limitovao, do mere nekog labavijeg radijskog standarda, pa već i sama postala "velika i glasna". Šta je posle montažer ili YT radio sa njom, pojma nemam, i nešto me i ne zanima, dokle god vama na uvo zvuči dobro

Što se snimanja tiče, detaljnije na http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38372, a ako vas nešto konkretno zanima, pitajte, voljan sam detaljisati
Pa to je to, nisam mogao da pricam u tvoje ime ali sam predpostavio. Montazer je normalizovao do -6 iz nekog razloga.
A ja bih molio youtube da izbaci plugin verziju njihove konverzije kako bi uspesno povecavali dinamiku kompresovanim snimcima

EDIT: Nisam rekao da je spaljena, rekao sam da je po RMS-u i snazi konkurentna modernoj produkciji, sta vise ako pustite omrazenu Lady Gagu Bad Romance pesmu pa za njom ovu Arturovu, Arturova se dojma glasnije a realno po RMS-u nije glasnije, vec je tisa

Last edited by Jan; 09-12-2011 at 04:26 PM.
Old 09-12-2011, 04:46 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

NEBRINI SE NISTA FINAL by ArthurLoa

može i da se downloaduje, ovo je full WAV

http://soundcloud.com/arthurloa/nebrini-se-nista-final
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 09:23 PM   #10
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

super si uradio! nema ovde sta da se zameri.. mada ne podnosim ovakvu domacu muziku )) nema sta, super posao.. jedino sto bih ja jos uradio.. pojacao bih one back vokale pred ref. da onako bas puknu.. al ovo je naravno potpuno subjektivno.. i jako mi se svidja kako vokal izlazi i sjajno se razume
kVu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules