|
|||||||
| Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
U ovom konkretnom slučaju čini mi se da se vidi razlika u dinamici, nisu samo spajkovi u pitanju. Razlika između tranzijenata, tj. dinamika (prikazana crvenim pravougaonikom) je na ti?em fajlu očigledno veća. Čak i u apsolutnom poređenju je na ti?em fajlu crveno polje veće, a naročito u relativnom poređenju - na drugoj slici je zeleni tranzijent mnogo ?iri od crvenog polja, dok je na prvoj u?i od njega.
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
Dinamika je odnos najglasnijeg i najtiseg dela u nekom miksu/treku... EDIT: sad vidim, nije ni headroom posto vec postoji takav peak... ali tek nije dinamika
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-12-2011 at 05:00 PM. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Na slici su tri tranzijenta. Jedan od njih je najtiši. Razlika između njega i ona dva najglasnija je dinamika, označena crvenim pravougaonikom.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 09-12-2011 at 05:12 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Evo nek se javi Arthur pa nek kaze o cemu se radi, da li je radio poseban mastering ili je do konverzije jutjuba. Ali okacio sam ti slike gde se jasno vidi to isto, totalno drugaciji odnos pikova i svega usled konverzije
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Pro Member
|
Quote:
![]() ![]() Btw, fina pesma, iako ne slusam tu vrstu muzike vesela je i prijatna za cuti.
http://soundcloud.com/phillipsalom http://soundcloud.com/mind_direction Ko visoko leti, nisko zimi. Last edited by Filip_; 11-12-2011 at 07:47 AM. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
MAO
|
Enivej, zvanični snimak je na MTV.rs u MP3 192kbps formatu, njega skinite pa analizirajte. Pesma nije stišavana niti bilo šta drugo, normalno je prošla kroz moj tada standardni kombo - FabFilter Pro-C (paralelna kompresija) --> Sonnox Inflator -->FabFilter Pro-L (punchy mode) limiting. Nisam nešto extremno imao potrebu da je spaljujem, jer je puna i voluminozna sama po sebi, aranžmanski, ima dosta stvari koje nisu tranzijentne prirode, tako da sam samo malo limitovao, do mere nekog labavijeg radijskog standarda, pa već i sama postala "velika i glasna". Šta je posle montažer ili YT radio sa njom, pojma nemam, i nešto me i ne zanima, dokle god vama na uvo zvuči dobro
Što se snimanja tiče, detaljnije na http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38372, a ako vas nešto konkretno zanima, pitajte, voljan sam detaljisati
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
A ja bih molio youtube da izbaci plugin verziju njihove konverzije kako bi uspesno povecavali dinamiku kompresovanim snimcima ![]() EDIT: Nisam rekao da je spaljena, rekao sam da je po RMS-u i snazi konkurentna modernoj produkciji, sta vise ako pustite omrazenu Lady Gagu Bad Romance pesmu pa za njom ovu Arturovu, Arturova se dojma glasnije a realno po RMS-u nije glasnije, vec je tisa Last edited by Jan; 09-12-2011 at 05:26 PM. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
MAO
|
NEBRINI SE NISTA FINAL by ArthurLoa
može i da se downloaduje, ovo je full WAV http://soundcloud.com/arthurloa/nebrini-se-nista-final |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pro Member
|
super si uradio! nema ovde sta da se zameri.. mada ne podnosim ovakvu domacu muziku
)) nema sta, super posao.. jedino sto bih ja jos uradio.. pojacao bih one back vokale pred ref. da onako bas puknu.. al ovo je naravno potpuno subjektivno.. i jako mi se svidja kako vokal izlazi i sjajno se razume
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|