Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2011, 03:22 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Mravi!

Evo sa velikom rado?ću da podelim sa vama, prvi put u ?ivotu da sam imao prilike da radim sa nekim bendom kojeg sam prvo upoznao kao fan, a tek potom upoznao privatno i dobio priliku za saradnju. Posle 12godina pauze, borčanski kultni bend Mravi se ponovo okupio, i odlučio da snimi pone?to novoga.

U?ivajte, i slobodno bacite neki comment, hejt ili kritiku

..u celini i celosti, moja malenkost odgovorna za zvučno delo
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2011, 10:51 AM   #2
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

Default Re: Mravi!

Veliki rispekt na vise nivoa,

Prvo, ovo zvuci sjajno! Imaju zvuk koji zasluzuju! Drugo, Mravi su u mom srednjoskolskom zivotu bili jedan od 3 omiljena domaca benda i ne mogu da verujem da su se opet okupili. Veliki rispekt, kao sto vec rekoh.

Sve je dobro dok se covek ne usere
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2011, 11:00 AM   #3
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Sta reci, od tebe se to i ocekuje
Ako bih da nesto posebno pohvalim onda je to produkcija bubnja!

Last edited by Braca; 26-11-2011 at 11:03 AM.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2011, 12:21 AM   #4
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Sjajno!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2011, 11:03 PM   #5
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Sama ideja spota i muzika je na svetskom nivou.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2011, 11:48 PM   #6
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Mnogo volim Mrave!
Taj neupeglani spoj kakofonije i eteričnih refrena... ?to će reći, "Na travi" u formi original-kasete čuvam u strogo kontrolisanim uslovima optimalne temperature, daleko od magnetnih polja i najzloćudnijh lopovskih nju?ki.
Jo? kako me raduje ova obav(ij)est. Tako da...
...ispitujemo, i čudimo se...
Majko moja!?!
Ko bi na posletku rek'o da će biti ko i na početku. Jer...

..."ovo kao disanje je u stvari gu?enje je".
Old 01-12-2011, 12:22 AM   #7
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Arthure, odslu?ao i prvi je utisak odličan.
Ne znam da li ti je kao producentu to bila ideja, ali ja u ?ivotu nisam skontao ovako veran nastavak muzičke priče posle skoro 14 godina pauze. Dakle, pričam o onoj drugoj, sada ne ironičnoj nego umetničkoj vizuri, soundu, ritmu, boji... Bukvalno sam se trg'o morav?i da se pritom i u?tinem ne bi li se vratio u 2011-tu. Ovo deluje kao da nije pro?lo ni dva meseca od objavljivanja prvenca. Skroz čudno i vezuje u čvor zagonetke, koja pita... Otkud to da bude ba? tako?
Je li to stvar tvoje t.j. va?e ve?tine da zvuk "upeglate" ba? u tom fazonu, ili vam kreativna spontanost tako zvuči? Izvini ?to te bacam u tripove, ali "Mravi" mi previ?e znače da se i sam nakon ove vesti ne bi bacio u jedan... (:
Old 01-12-2011, 06:23 AM   #8
Dule A
Member

milo mi je da su Mravi opet aktivni....

valjda nekako svi kreativci osecaju talase .... da je vreme za kreiranje....

jos se secam svirke KKNa u "barutani" posle objavljivanja Igracke-placke (jedan od mojih omiljenih yu albuma) i sjajnih Mrava koji su nastupali prvi (uz pevacevo "uzivancjaaaaa" posle svake pesme hahaha) ....

drago mi je da je delija (ako je on opet za bubnjevima) snimio opet nesto....
jer isto tako pamtim i njegovu smorenu facu na nekoj raspaloj beoviziji u nekom tezga bendu njegovom....borba nas je odrzala i ostale priche )

al mravi su pravi.....

dopada mi se stvar....
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2011, 02:50 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

hvala vam ljudi, već sam objasnio da je i meni posebno drag ovaj projekat, jer sam kao i vi bio fan benda još od 2000te, kad mi je ortak pustio Zulum Voriorse, i reko mi - slušaj, dopašće ti se. I bio je u pravu. Tek nekoliko godina kasnije sam imao sreću da ih upoznam, i radim sa njima na snimanju pesme "O Odelima", koju je Vranjković producirao, kao neki pokušaj povratničkog singla. Međutim ni taj pokušaj nije uzeo maha, te iz raznih privatnih i ostalih razloga, želja ostaje nedorečena. Doduše, prilikom onog koncerta, pre par godina, povodom desetogodišnjice albuma, već postaje očigledno da je želja definitivna i jaka, samo je jako teško usaglasiva. Sad je došao taj neki trenutak, ljudi ponovo imaju probe, i prilično su explozivnoj kreativnosti, prija im, sami traže još, tako da se svi nadamo da će ovog puta zaista i uspeti u nameri. Opet, malo će se još čekati, zbog obaveza članova, te mislim da tek na proleće krećemo u nastavak studijskog rada.

Što se ove konkretno pesme tiče, ne čudi me to da je ispala tako, kontinualna sa prethodnim radom, iako nam to uopšte nikad i nije bilo na umu, niti prioritet. Jednostavno, to su oni, sviraju maltene iste instrumente koje su svirali i na prošloj ploči, istim manirom, tako da nije ni mogla otići negde drugde. Istina je i to da "Na Travi" stoji već dugo vremena na kartici mog mobilnog telefona, koji slušam samo kad negde putujem kombijem, pa želim da se "isključim", tako da svako malo, preslušam tu ploču, i isponova se divim Borojeviću na veštini i muzičkoj i tehničkoj, da taj album zapravo spakuje na običnih 16 kanala trake, i da to zvuči tako kako zvuči. Puno sam studirao i divio se toj produkciji, tako da me eto ni to ne čudi, da sad i ovo što sam uradio, po prvi put sa njima samotalno, zvuči kao nastavak te priče. Čak mi i prilično prija ta konstatacija, bio bih jako nezadovoljan sobom da ljudima koji su fanovi, ovo produkcijski bude inferiorno u odnosu na taj album.
Istina je i to da je ovo modifikovani mix1 pesme, a da smo pre toga radili čak 3 revizije, kojima smo pokušali da je napravimo svetlijom, prezentnijom, čistijom u zvuku, al nam je svaki takav pokušaj zvučao gore od prethnodnog. Jednostavno, pesma je determinisana tim gitarama i njegovim glasom, i to MORA tako. Tako da sam se na kraju vratio na mix1, i samo uradio par intervenciji na vokalu, jer je suštinski text jako bitan, i to je bilo to.

E da, Sale i dalje govori "uživancija" između svake pesme, svakog tejka, kad god je za mikrofonom
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2011, 04:32 PM   #10
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Arture
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules