Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2011, 05:49 PM   #11
pleon
Member

Default Re: iPad synths rulez!!!

je, super su, al ima ljudi koji vole svirat zmirecki

Last edited by pleon; 01-11-2011 at 05:53 PM.
pleon is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 05:59 PM   #12
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

A osim toga, s tim Alesisovim dockom, iPad se dobrano udaljava od poente da bude prenosni "instrument". Mo?da gre?im, ali, za takvo ne?to je potrebna ne?to veća torba, a to onda...
Old 01-11-2011, 08:10 PM   #13
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
A osim toga, s tim Alesisovim dockom, iPad se dobrano udaljava od poente da bude prenosni "instrument". Mo?da gre?im, ali, za takvo ne?to je potrebna ne?to veća torba, a to onda...
Napolju - slusalice !
Dodjes kuci / studio - zabodes ga u dock i nastavis da poliras produkciju!

I gitara je "prenosni" instrument, pa ponekad zatreba i pojacalo i nesto veci auto / gepek !!

Po meni - ako Korg Kaos pad kosta oko ?280 (!!) iPad je "no brainer" !! Sta vise reci....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 09:01 PM   #14
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Totalno sam zaboravio na Alesis dock.

A po pitanju softvera ovog tipa, ima li ikakve osetne razlike izmedju iPad i iPad2?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 09:55 PM   #15
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

ne bi trebalo, svaka aplikacija prodje brdo testova od strane samog apple-a pre nego sto se pojavi na itunesu, bas da bi osigurali optimalno izvrsenje na predvidjenim platformama, sto znaci da ako firma kaze da app moze i na ipad kecu, nemas nikakav problem.
zbog tih stvari su apple i iOS miljama ispred androida
dogmeat is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 10:00 PM   #16
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Napolju - slusalice !
Dodjes kuci / studio - zabodes ga u dock i nastavis da poliras produkciju!

I gitara je "prenosni" instrument, pa ponekad zatreba i pojacalo i nesto veci auto / gepek !!

Po meni - ako Korg Kaos pad kosta oko ?280 (!!) iPad je "no brainer" !! Sta vise reci....
word...

mada ja iskreno ne verujem u taj proser pravljenja muzike u busu, dok sedis i pijes kafu u grinetu i cekas zensku da izadje iz internata, posle nabacis koznjak i sednes na motor. mnogo mi je to lifestyle i instant, ali da mozes da poneses na more/vikendicu/u dvoriste i radis muziku, a da nisi vukao hemonda, ludwiga i jolanu, to je strava...pijes chaj/kafu, noge na ogradi od terase, cheses buljasina i sviras....carski!
Old 02-11-2011, 01:13 PM   #17
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Jedva sam dočekao,ba? kao i milijuni drugih diljem svijeta, da sviram klavir na ekranu.

Godine su prolazile i nikako da mogu zasvirati Za Elizu na ekranu ali eto sad je sve drugačije, snovi su postali realnost.

Hvala svima a naročito Eplu na ovom revolucionarnom proizvodu jer stiskati ekran je ne?to najljep?e ?to nam se moglo dogoditi.

A naročito bi bilo super kad bi napravili da je veličine 2cmx3 cm da mi stane u onaj mali, prednji d?ep na Levisicama i da naprave dock za auto pa da mogu raditi produkciju dok čekam da se upali zeleno svijetlo na semaforu.

Fenomenalno.

Vizionarski.

Gdje ima toga za naručiti?

Old 02-11-2011, 01:33 PM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
i da naprave dock za auto pa da mogu raditi produkciju dok čekam da se upali zeleno svijetlo na semaforu.
Ja sam čuo da već spremaju volane sa padovima da mo?e? da programira? beatove dok čeka? na semaforu. Čisto da ne bi lupkao rukom po volanu bez veze. Produktivnost na svakom koraku je slogan za XXI vek.

Pozdrav,

Vasa
Old 02-11-2011, 01:47 PM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Jedva sam dočekao,ba? kao i milijuni drugih diljem svijeta, da sviram klavir na ekranu.

Godine su prolazile i nikako da mogu zasvirati Za Elizu na ekranu ali eto sad je sve drugačije, snovi su postali realnost.

Hvala svima a naročito Eplu na ovom revolucionarnom proizvodu jer stiskati ekran je ne?to najljep?e ?to nam se moglo dogoditi.

A naročito bi bilo super kad bi napravili da je veličine 2cmx3 cm da mi stane u onaj mali, prednji d?ep na Levisicama i da naprave dock za auto pa da mogu raditi produkciju dok čekam da se upali zeleno svijetlo na semaforu.

Fenomenalno.

Vizionarski.

Gdje ima toga za naručiti?

Pa ako volis mali ekran - ima dosta apps i za iPhone
Super ko ima debele prste ! Jednim prstom uhvatis ceo akord !! hehehe

Koja je inace razlika izmedju pritiskanja dirke prstom po screen-u i pritiskanja dirke na kompjuteru sa mishem ?? (posto jako veliki broj dance producenata svira sa mishem..)

Sve sto moze da proces pravljenje muzike / beat-ova napravi interesantnim, brzim, manje dosadnim itd....ja pozdravljam !
pa makar izgledalo kao kutija sibica ili kako vec...
Cilj ne bira sredstvo !!! Nemoj samo da pljujete... Da je Mozart imao iPad - ko zna sta bi sve radio !????
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 02:09 PM   #20
dogmeat
Member

dogmeat's Avatar

dzizas....koliko luditskih primisli na jednom forumu...dokle god se ne skinete sa interneta i ne krenete da diskutujete sa ljudima uzivo grickajuci bobice koje su zene nabrale, pritom svirajuci u tikvu i izdubljenu koru drveta, obuceni u kozu medveda kog ste sami ulovili, ne verujem vam ni rec...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules