|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
MAO
|
![]()
pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledi?ta, rekao SVE
![]() jedino ?to mi pada na pamet, a kao obja?njenje za?to se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema ba? puno po?tovanja za forume i internet generalno (?to je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To ?ta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego ?to je on postao op?te popri?te javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine. Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako te?ko i ?ao, ?to ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmi?ljanja i sve ?to su pro?iveli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom ?alio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu ?to nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno ?ao ?to nam ne ?ele ili ne mogu pru?iti vi?e. Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmi?ljanja biti podr?an ili ne, mo?emo lagano da lokujemo i temu i ceo forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Pro Member
|
![]()
Bio sam nedeljak dana na zasluženom kreativno-mentalnom isparavanju i evo tek sad pročitah sve ovo i...
![]() Naravno, niko iole ubačen u mašinu zvanu Svet sumanutih vrednosti i ljudi nema se zbog čega ovde ni čuditi ni nervirati. To je jednostavno tako, takav je trenutak, nezadovoljstvo je višeslojno, a na nekim su lejerima te stvarnosti pedantno iscrtane maske i lako se da poverovati u bilo šta. Tim pre i polemika na temu ko je u pravu nema svrhe, ali razgovarati o umetničkim dometima određenog benda, njegovim delima i onome što je neko možda primetio zagleda(va)jući se u gorepomenutu a možda (kako rekoh) maskiranu sliku, mislim da može doprineti razvijanju muzičkih ganglija, ako su iste, naravno, spremne za kompromis i verbalni fer-plej. Pokušaću to da demistifikujem konkretnim primerom - Artur je n.p. napisao da me treba banovati, da sam hejter, da je moj stav apropo industrijskih dometa Van Goga apsolutno suprotan onome što bi trebalo da se događa na ovom formumu. Ok. Možda bi zaista trebalo ograničiti priču daleko strožijim pravilima igre, izričito zabraniti iznošenje stavova mimo toga kako se koriste kompresori, obrće faza ili (u Srbiji) postaje poznat na konto zanatskog iskoraka ka NRG Recording Studios-u, n.p... Ali zar takva spika nije sužena samo na pusto razglabanje o formi? Zar nemate želju da ponekad proniknete iza tih tehnoloških kulisa i objavite šta ste širom otvorenih očiju srca videli tamo? Bez namere da ikome branite drugačije da misli, oseća, piše... Zvuči misionarski, pa ipak, pogledajmo gore. Ne stoji li: "pričajte o svemu ostalom vezano za muziku?". U tom smislu neko će reći da je Đule napravio svetski sound i objasniti kako ga je prepoznao, drugi će objasniti kako je i dalje ravnodušan s obzirom na svoj no feel, a treći - da mu je muka od svog tog nametanja nazovi umetničkih standarda, jer oni ne vode do istine i pouke, koliko do samolagarije o cilju bez cilja. I, da završim jednim stihom koji upravo smislih, a možda će nam pomoći da drugačije gledamo na ono što bi ishitreno oko poručilo u ovaj topic zadubljenoj glavi... Muzika nam znači, zato se i mrači. ![]()
vidju bre Last edited by Igor; 25-10-2011 at 04:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
VIP Member
|
![]() ![]() Ja sam pak trenutno bez inspiracije za stihove, ali ću citirati ne?to ?to je D?on Kejd? davno rekao, a ja od?tampao i zakaćio da mi visi iznad radnog stola: "I've never heard any sound that I didn't enjoy: the only trouble with sounds is music" ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#106 |
Banned
|
![]()
U svom ovom bulaznjenju,nazirem i jednu dobru stvar
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Banned
|
![]()
Evo ribe koja mota kablove u NRG-u...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Banned
|
![]()
I za kraj,evo i Djuletove tetke...pa ga vi ogovarajte i dalje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Blade studios | quake2 | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2011 10:03 AM |
Van Gogh - LA Mix | HeatMan | Razno | 7 | 10-12-2009 05:06 AM |
Miloco Studios London | Mika Technika | Razno | 0 | 03-10-2009 07:15 PM |
Niels Van Gogh & Carlos Mendes _ Every Fucking Weekend _ Disko Massaka | codar | Promocija radova | 0 | 16-12-2008 09:20 PM |
Van Gogh - MTV Adria | idekius | Razno | 32 | 12-01-2008 12:12 AM |