Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2011, 08:35 PM   #101
quake2
Banned

Default Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Misli? lock?
To Matori,pricam taj DZoni Stulic ?It Ain' Like In The Movies At All? engleski pa sva sreca da si tu
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 03:12 AM   #102
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledi?ta, rekao SVE

jedino ?to mi pada na pamet, a kao obja?njenje za?to se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema ba? puno po?tovanja za forume i internet generalno (?to je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To ?ta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego ?to je on postao op?te popri?te javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine.

Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako te?ko i ?ao, ?to ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmi?ljanja i sve ?to su pro?iveli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom ?alio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu ?to nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno ?ao ?to nam ne ?ele ili ne mogu pru?iti vi?e.

Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmi?ljanja biti podr?an ili ne, mo?emo lagano da lokujemo i temu i ceo forum.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 01:45 PM   #103
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Lep post Arthur, mislim da si rekao sustinu!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 04:20 PM   #104
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Bio sam nedeljak dana na zasluženom kreativno-mentalnom isparavanju i evo tek sad pročitah sve ovo i...
Naravno, niko iole ubačen u mašinu zvanu Svet sumanutih vrednosti i ljudi nema se zbog čega ovde ni čuditi ni nervirati. To je jednostavno tako, takav je trenutak, nezadovoljstvo je višeslojno, a na nekim su lejerima te stvarnosti pedantno iscrtane maske i lako se da poverovati u bilo šta. Tim pre i polemika na temu ko je u pravu nema svrhe, ali razgovarati o umetničkim dometima određenog benda, njegovim delima i onome što je neko možda primetio zagleda(va)jući se u gorepomenutu a možda (kako rekoh) maskiranu sliku, mislim da može doprineti razvijanju muzičkih ganglija, ako su iste, naravno, spremne za kompromis i verbalni fer-plej.
Pokušaću to da demistifikujem konkretnim primerom - Artur je n.p. napisao da me treba banovati, da sam hejter, da je moj stav apropo industrijskih dometa Van Goga apsolutno suprotan onome što bi trebalo da se događa na ovom formumu. Ok. Možda bi zaista trebalo ograničiti priču daleko strožijim pravilima igre, izričito zabraniti iznošenje stavova mimo toga kako se koriste kompresori, obrće faza ili (u Srbiji) postaje poznat na konto zanatskog iskoraka ka NRG Recording Studios-u, n.p...
Ali zar takva spika nije sužena samo na pusto razglabanje o formi? Zar nemate želju da ponekad proniknete iza tih tehnoloških kulisa i objavite šta ste širom otvorenih očiju srca videli tamo? Bez namere da ikome branite drugačije da misli, oseća, piše...
Zvuči misionarski, pa ipak, pogledajmo gore. Ne stoji li: "pričajte o svemu ostalom vezano za muziku?". U tom smislu neko će reći da je Đule napravio svetski sound i objasniti kako ga je prepoznao, drugi će objasniti kako je i dalje ravnodušan s obzirom na svoj no feel, a treći - da mu je muka od svog tog nametanja nazovi umetničkih standarda, jer oni ne vode do istine i pouke, koliko do samolagarije o cilju bez cilja.
I, da završim jednim stihom koji upravo smislih, a možda će nam pomoći da drugačije gledamo na ono što bi ishitreno oko poručilo u ovaj topic zadubljenoj glavi... Muzika nam znači, zato se i mrači.

Last edited by Igor; 25-10-2011 at 04:24 PM.
Igor is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2011, 04:49 PM   #105
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Muzika nam znači, zato se i mrači.

Ja sam pak trenutno bez inspiracije za stihove, ali ću citirati ne?to ?to je D?on Kejd? davno rekao, a ja od?tampao i zakaćio da mi visi iznad radnog stola:

"I've never heard any sound that I didn't enjoy: the only trouble with sounds is music"

Pozdrav,

Vasa
Old 26-10-2011, 12:21 AM   #106
quake2
Banned

U svom ovom bulaznjenju,nazirem i jednu dobru stvar.Gde su poezija i proza,tu su i....i......i..........iiiii.........i ZENE naravno.Mozda ce konacno sa svim poetama koje su nam dosle,na ovaj forum konacno poceti da dolaze i zeneeeeeee.
Attached Images

Old 26-10-2011, 12:29 AM   #107
quake2
Banned

Evo ribe koja mota kablove u NRG-u...
Attached Images

Old 26-10-2011, 12:32 AM   #108
quake2
Banned

I za kraj,evo i Djuletove tetke...pa ga vi ogovarajte i dalje...
Attached Images

Old 26-10-2011, 07:41 AM   #109
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Ja sam bookirao za petak a vi kako znate
Old 26-10-2011, 08:52 AM   #110
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Kud će? brate starije članove od Peruzze, Brace i mene Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspola?e? u prostoriji koju mo?e? da okupira? na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, ?to bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada tra?e bis,
to se odnosi na VIS"

:::::::::::::::::

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuje? koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuje? sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su na?i subjektivni do?ivljaji tih programa.

:::::::::::::::::

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to ?to 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju ?ta je zaista "bolje" a ?ta "lo?ije". Na stranu to ?to "bolje i "lo?ije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upu?taju i da li uop?te imaju petlju za to. To je va?nije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". ?to reče Bajaga

Pozdrav,

Vasa
Bravo Vaso !!! 100+
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules