Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2011, 12:23 PM   #31
Klavijaturist
Junior Member

Default Re: Gradnja kućnog studija

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa da, čitao sam ja sve ?ta je pisano, samo dajem predlog kako da se izbegne taj osnovni problem koji se pojavljuje kod "all in one" pristupa.

Pozdrav,

Vasa
Shvaćam da..nije lo?a ideja uopče. Znači mjesto tog pokretnog elementa, zid sa vratima i mali machine room - tj pomočni kontrol room koji slu?i samo za snimanje. Kasnije editing i mix u "velikoj" sobi. Ne znam obzirom da to da sam limitiran s kvadratima to je mo?da stvarno najpametnija varijanta. A recimo mogu tu malu prostorijicu koristit i za vocal boot. Dakle u velikoj snimam klavir u maloj vokal... Mo?da je to najbolje iskori?ten prostor?
Klavijaturist is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2011, 01:25 PM   #32
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Gradnja kućnog studija

Quote:
Originally Posted by Klavijaturist View Post
A recimo mogu tu malu prostorijicu koristit i za vocal boot. Dakle u velikoj snimam klavir u maloj vokal... Možda je to najbolje iskorišten prostor?
To je već stvar odluke. Ako imaš tih računar (zaista tih) može da se koristi i kao vocal booth, speaker booth (kažeš da radiš reklame), šta god.

Mislim da je to jednostavnija varijanta od pomičnog zida koji je simpatična fora, ali bi morao da košta đavo ipo da bi zaista radio kako treba i pride podneo bar 5-6 pomicanja tokom svakog termina (makar oni "Y" kraci), budući da u varijanti koja je na slikama 4-6 u "režiji" nemaš vrata. A sigurno će se nekoliko puta na dan pojaviti potreba da izađeš iz režije.

Kako god bilo, kao što je Nenad (NLP) već rekao, kad budeš smislio okvirni dizajn prostora angažuj nekog stručnog da ti vodi projekat. Male prostorije su stvarno zeznute, i koliko vidim iz (srećom tuđih) iskustava retko ko se zaista usrećio radeći sam po forumskim savetima.

Neki kompromisi se uvek moraju praviti po pitanju akustike u malim prostorima, ali ja bih lično odluku o vrsti tih kompromisa prepustio ljudima kojima je to struka. Veliki je posao, a ne postoje funkcije UNDO ni NEW SESSION. Zapravo postoje, ali se zovu PAJSER i MACOLA

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 21-10-2011 at 02:36 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules