|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Shvaćam da..nije lo?a ideja uopče. Znači mjesto tog pokretnog elementa, zid sa vratima i mali machine room - tj pomočni kontrol room koji slu?i samo za snimanje. Kasnije editing i mix u "velikoj" sobi. Ne znam obzirom da to da sam limitiran s kvadratima to je mo?da stvarno najpametnija varijanta. A recimo mogu tu malu prostorijicu koristit i za vocal boot. Dakle u velikoj snimam klavir u maloj vokal... Mo?da je to najbolje iskori?ten prostor?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mislim da je to jednostavnija varijanta od pomičnog zida koji je simpatična fora, ali bi morao da košta đavo ipo da bi zaista radio kako treba i pride podneo bar 5-6 pomicanja tokom svakog termina (makar oni "Y" kraci), budući da u varijanti koja je na slikama 4-6 u "režiji" nemaš vrata. A sigurno će se nekoliko puta na dan pojaviti potreba da izađeš iz režije. Kako god bilo, kao što je Nenad (NLP) već rekao, kad budeš smislio okvirni dizajn prostora angažuj nekog stručnog da ti vodi projekat. Male prostorije su stvarno zeznute, i koliko vidim iz (srećom tuđih) iskustava retko ko se zaista usrećio radeći sam po forumskim savetima. Neki kompromisi se uvek moraju praviti po pitanju akustike u malim prostorima, ali ja bih lično odluku o vrsti tih kompromisa prepustio ljudima kojima je to struka. Veliki je posao, a ne postoje funkcije UNDO ni NEW SESSION. Zapravo postoje, ali se zovu PAJSER i MACOLA ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-10-2011 at 02:36 PM. Reason: slovne greške |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Uzivo iz Studija | dawid | Promocija radova | 4 | 19-07-2010 11:37 AM |
Preinaka mog studija | ANITA | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 22-06-2010 10:43 PM |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
renoviranje studija | SandRob | Dizajn i konstrukcija studija | 173 | 27-09-2009 08:36 AM |
gradnja studia | Theory | Dizajn i konstrukcija studija | 53 | 11-11-2008 09:42 PM |